Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To maj 30, 2006 3:32 pm

Še en predlog. Kaj pa če bi vprašal center za forenzične preiskave (sej nevem kako se pravilno reče). Oni ziher vejo kako se kri čisti.
Drugače pa kakšne močne kemikalije. Pojdi vprašat kakšnega kemika.
Upam da se kmalu pozdraviš, pa čim lepše okrevanje želim (valda bo punca poskrbela za to).
Pa zdaj bi ziher kdo rekel, da preveč gledam TV.
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To maj 30, 2006 3:49 pm

Sicer ne vem kako spucat, vem pa da tudi če boš še tako pucal, da se bo dalo odkrit da je bla noter kri. Zadevi se reče Luminol, je sprej, posprejaš po materialu in od UV svetlobo se vidi, kje je bla kri. Baje tudi po hudih umivanjih...

...sicer bi pa tudi jaz probal s kakim super oxi čistilom al čem...

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ To maj 30, 2006 4:11 pm

gre pa baje tud z navadno Coca-colo. :shock:

res je :D blo ne dolgo nazaj na MythBusters :shock:
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To maj 30, 2006 5:19 pm

No men so enkrat kri vzel u bolnci, pa je pač mal krvi pršl na majco in je una medicinska sestra rekla da naj sam s peroksidom pošpricam pa bo šlo dol. In je tut šlo ;)
Drugač pa baje coca cola(ampak una ko je coca cola company, ne neke cola kopije) dela čudeže v takih primerih.
Pa čimhitrejše okrevanje :)
LP Rok

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Kri

Napisal/-a sonček To maj 30, 2006 5:37 pm

nebivedu je napisal/-a:Ker so me v kliničnem sestavljal skupaj 3 ure in sem bil pripeljan do kliničnega s svojim avtom je ta orenk krvav v notranjosti - sedeži, tepihi, vrata, armatura, pedala, ročna, šaltkebl, radio.
Katero čistilo(razen res mrzle vode) čisti kri iz tekstila, plastike, usnja?

Pa da še razložim, kaj je bilo - motorna žaga, ki jo je odbila veja direktno v nogo in je poškodovala par žil in raztrgala kožo in meso do kosti in še malo kosti zraven.

ooooooooooooooo še en isti primer ki smo ga tudi sami imeli pred parimi leti nazaj doma, pač brat je šel v gmajno sekat ter še en brat tam je pol v gmajni do take situcije prišlo da mu je nekako motorko frcnil dirket v njega v nogoin pol je bil isti primer kot ti,sam da smo pol iz traktorja novga pobiral koščke vn pa pucal....mene takrat ni blo na kraju dogodka.....pa tud pred leti sem ko so se ene 200 m stran valil 3 ljudje po bregu kakih 150m to se še spomnem da je ful blo po tleh krvi sam na žalosti vsi mrtvi posledica alko tk da folk ne sse zjezat po cest......hudo ne sam mene to nč ne mot kri pa to....lp to je pač resnica in še se to dogaja pri nas tud k je enga v bližini v kombanj potegnilo in ga je razcefral menda samo noge umru na karju tako je pač na kmetiji polno enih delovnih strojev ki so zelo nevarni........nimamo pa kakšne mejhne kmetije kakih 50ha......lp

Nebivedu: Se boš moral mal bolje poglobit pa poiskat po kakšnih trgovinah dobra čistila, pri nas če je od krvi kar s praškom opremo mislim to za obleke.....pa poišča kakšno dobro kemično čistilnico za avte
Zadnjič spremenil sonček, dne To maj 30, 2006 5:43 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
iLLoGiC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a iLLoGiC To maj 30, 2006 5:42 pm

phoebus je napisal/-a:Sicer ne vem kako spucat, vem pa da tudi če boš še tako pucal, da se bo dalo odkrit da je bla noter kri. Zadevi se reče Luminol, je sprej, posprejaš po materialu in od UV svetlobo se vidi, kje je bla kri. Baje tudi po hudih umivanjih...

...sicer bi pa tudi jaz probal s kakim super oxi čistilom al čem...

ja, in vsak ki se bo vsedel v avto bo prinesel s sabo Luminol in pošprical avto da bo videl če je bila kje kri... jaz vedno to naredim :roll:

jaz ti predlagam da najprej probaš sam z različnimi čistili ala vanish oxi itd., če ti ap ne bo uspelo s tem, pol pa avto zategni k nekomu ki se ukvarja s čiščenjem pa ti bojo znali pomagat pomoje...

Čim hitrejše okrevanje! ;)
Govoril sem...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 31, 2006 6:07 am

Avto spucan. Prevleke po tleh zamenjane, sedeži očiščeni prvo s peroxidom, ko je pa začel barvo pobirat sem pa rajš kr drgnu z mrzlo vodo, ostalo je pa šlo normalno z mrzlo vodo.
Pa kokakolo smo tut sprobal na prevleki za po telh, samo gre počasi - s peroxidom gre ene 10x hitrej.

Za tist sprej da bi se pokazalo, kje je bilo krvavo, mi je pa vseeno, ta avto bo dočakal konec ob meni, tko da ga ne mislim sploh prodajat.

Tko da temo zaklepam, ker je že vse poštiman.

Aja - hodim pa tudi že brez bergl. Rana se nenormalno hitro celi. Trkam na les.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov