Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Citroen AX 1.4 D, nastavitev jermena

Napisal/-a omega2.3td Sr maj 31, 2006 8:51 pm

Lep pozdrav, pred kratkim sem menjal tednilo glave na AX 1,4D, predne sem ga razdrl sem narisal oznake na jermenu, ko sem pa stvar ses, postavil jermen kot je bil ( vsaj mislim) ni hotel vžgatim ko ga na rokom obračam se nikjer ne zatika nilč
torej glavna in odmična sta ok, ostaja nam samo še Boshpumpa, prosim vas da mi nekfo pove lke so oznake na bošpumpi, ena je na jermenici, kje je pa druga?

lep večer še naprej
p.s.: se v naprej iskreno zahvaljujem za odgovore
Srečna budala

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 31, 2006 9:40 pm

Upam da ti bo tole v pomoč:
Priponke
ax.JPG
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 31, 2006 9:47 pm

glavno in odmično si že ujel bosch pumpe pa odmične pa zgleda da ne losi lajtnge na dizah pa snem pokrov ventilov pa vrti motor da boš prišel recimo do vžiga 1-ga cilindra in če bo takrat pritekla nafta iz 4-te dize si falil za 180 stopinj sam zakaj si nisi pa že prej vsega pocahnu?? če ne veš za drugič kaj pa kako si motor predn boš podiral jermene al pa glavo postavi v fazo tko da je prvi cilinder na vžigu pol si pa vse jermenice pocahni na le njih in na ohišju oz. bloku pa ne boš mel nobenih težav če boš pol vse tko nazaj postavu kakor si si zacahnu

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Sr maj 31, 2006 10:57 pm

ni treba nic oznacevat je vse za blokirat :!: na uztrajniku je luknja -vstavi zatic ! na zobniku na pumpi je luknja-ustavi zatic in na odmicni je luknja -ustavi zatic in daj gor jermen . mora kresniti !
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 31, 2006 11:37 pm

MA kdo tole še za petko ? Ker u kratkem mislim spet glavo dol dajat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jun 01, 2006 6:03 am

Sj pomoje da sem pravi model izbral 1.6D
Priponke
r5.JPG
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td Če jun 01, 2006 10:37 am

torej, preden sem zadevo razdrl sem zadevo razdrl sem z belo barvo označil na Boshpumpi, in na glavi (oznaka je na vrhu pokrova ventilov), na jermenici pr iglavni gredi sem našel prasko na ohišju, ki jo je očitno naredil nekdo pred mano in ona se je pokrivala takrat ko je bil 1. bat na vrhu, bom pa probal še z tistim zatičem, našel sem navoje za zatiče na boshpumpi samo so neki smotani navoji(ne 8 ne 6 mm)

lp
Srečna budala

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jun 01, 2006 2:09 pm

Ok men za petko rata nekaj nejasno... to da mora bit pumpa in odmična gred u fazi z glavno grejo mi je jasn..... ampak kaj hudiča ma tu veze oljna pumpa? ( AUX jermenica)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 7 gostov