Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Kaj naredi zavarovalnica s totalko?

Napisal/-a maL Sr maj 31, 2006 9:35 am

Živ!

Mam en kveščn :) namreč pred eno avtohišo sm opazu razbit avto ki bi mi pa prav prišel za rezervne dele. Sm klicu avtohišo oni so pa rekl da bo to zavarovalnca vzela ker je pač totalka. Zj me pa zanima kaj pol oni s tem avtom nardijo? Ker jst bi pač rd še vseen pršu do teh delov =)in vrjetno oni tut naujo nč drucga kokr pa na odpad pelal...

lp,maL
Slika

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr maj 31, 2006 9:40 am

Sklepam da gre na uraden odpad oz. stiskalnico. Pojma nimam, poklič pa vpraš.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr maj 31, 2006 10:05 am

Yeah right. Poznam kar nekaj primerov ko zavarovalnica poceni popravi avto in ga proda. Seveda če je v takem stanju da se da popravit.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 31, 2006 10:48 am

A ni tko, da tud če je avto ocenjen kot totalka (to je če je škode za več kot 50% vrednosti avta) ta avto še vedno teb ostane v lasti, zavarovalni ca ti pa izplača nek del odškodnine.

Keymaker
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Keymaker Sr maj 31, 2006 7:58 pm

mislim da je možnost izbire, glede na to kako zavarovanje izbereš...vsaj tko sm js razumel k sm bral na netu. Ko smo mi mel totalko, smo avto obdržal in dobil glavni del od zavarovalnice, tko da nam je glih znesl.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr maj 31, 2006 8:05 pm

Če imaš totalko ti zavarovalnica plača avto glede na odkupni evrotax. Kar ostane od avta je tvoja last (in breme, če ga je treba odvlečt na avto odpad)
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe jun 02, 2006 8:43 am

Zavarovalnica plača cirka polovico evrotaxa, razbitina ostane lastniku (moj primer, zav. Triglav). Aja, je mogoče razlika med ekonomsko totalko (kjer popravilo stane več, kot znaša polovica vrednosti avta) in siceršnjo totalko - ko avta ni možno več spraviti v vozno stanje?
Lahko pa, da je bil avto na lising ali pa kakšna druga caka in zato avta ne morejo dati iz rok. Drugače pa ne vidim razloga, zakaj ti ne bi tega prodali.
Zavarovalnica avtov ne popravlja, pač pa jih popravljajo razni mehaniki in prodajo, kot da ni bilo z avtom nič nenavadnega.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 7 gostov