Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Pizzicato
Nov uporabnik

Deformacije novih gum

Napisal/-a Pizzicato Sr maj 17, 2006 5:31 pm

Ali je to normalno, da kot nove gume prejmeš take s deformacijami ob straneh (tekstura vzorca). Tam kjer je deformacija se čuti rahla vboklina in avto trese samo ko volan obrnem v levo in desno (s prejšnjimi gumami in istimi platišči ni treslo).

Je to dovolj za uveljavitev reklamacije?
Priponke
slika9.jpg
slika13.jpg
SLIKA1.jpg

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 17, 2006 5:44 pm

Pejt tja kjer si kupu gume in jih reklamiri,ker če ti je začel trest volan so verjetno krive gume....

Pizzicato
Nov uporabnik

Napisal/-a Pizzicato Sr maj 17, 2006 5:50 pm

Trese že odkar so jih namontirli pri vulkaniterju, tja pa ne morem ker so iz gume direkt :cry:

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 17, 2006 6:04 pm

Jst sm isto uzeu iz tm sam je use ql.Probi prek maila kontaktirat kako je glede reklamacije, sj mensezdi,da na njihovi strani neki piše glede reklamacij pa kam morš poslat gume.
Kaj so to zaene gume?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr maj 17, 2006 6:16 pm

Pizzicato je napisal/-a:Trese že odkar so jih namontirli pri vulkaniterju, tja pa ne morem ker so iz gume direkt :cry:

tukaj imas vse pogoje...
http://www.gume-direkt.si/agbs.html

ocitno ti pridejo to spet na dom nazaj iskat...
Pošiljko bomo v kratkem času prevzeli.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Pizzicato
Nov uporabnik

Napisal/-a Pizzicato Sr maj 17, 2006 6:22 pm

Continental PremiumContact 2 (195/65/15 V).

So mi rekli, da mi takoj pošljejo nove, stare pa prevzame dostavljalec, ki ji odpelje v Nemčijo. Nato jih pošljejo na Continental, ki mora potrditi ali pa ovreči reklamacijo. In v tem je štos - če jo ovrže, moram na gume direkt plačat še 4 nove gume, tako bi jih nato doma imel skupaj 8 :shock:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr maj 17, 2006 6:27 pm

Lamerji...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 17, 2006 7:37 pm

...rajši še 1x obišči vulkanizerja (boljšega) in ti naj vse skup še 1x centrira,tako kot se zagre.

Drugače je pa vzorec tako narejen...aja glede rahle vdolbinice,če nisi čez kake visoke pločnike skakal,potem se ne sekiraj,ker je možno da je ravno guma tam kako naj rečem odlita in prideta obadva konca skup.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr maj 17, 2006 7:50 pm

To kar si slikal ni posledica tresenja volana oz. vozila...raje se še enkrat zapelji do vulkanizerja in naj ti naredi zadevo tako da ne bo treslo...kar se pa tiče udolbin ...to je spoj plašča oz. bočne strukturne niti so nekje bolj skupaj nekje bolj narazen ( kjer so niti bolj skupaj je del bočnice potegnjen navznoter ), kar pa ne vpliva na kvaliteto pnevmatike in je še naprej tehnično in varno uporabna......to se pojavlja pri dimenzijah pnevmatik , katere imajo visoko bočnico ....... ;)

Reklamacijo ti bodo zavrnili 100% ;)

Pizzicato
Nov uporabnik

Napisal/-a Pizzicato Sr maj 17, 2006 8:15 pm

Bil sem še pri 3 različnih vulkanizerjih, vsi so preverili centriranost in povsod je pokazalo 0, torej centrirano gumo. Tudi tek gume je dokaj raven, tako da... :(

Zakaj pa imajo moje gume tako različne anomalije na bočnicah? Ponekod je vredu, ponekoda pa neke zavite črte in ravno tam so vdolbine. Verjetno pa guma ja nima 4,5 ali 6 spojnic ampak samo eno mar ne?

Ko gledam bočnice na drugih avtih z ENAKIMI gumami Continental, nobena nima takšnih anomalij na bočnici...

Pizzicato
Nov uporabnik

Napisal/-a Pizzicato So jun 03, 2006 9:39 pm

No, da nadaljujem zgodbo...

Iz Nemčije so mi pred 2 tednoma poslali 4 nove Continentalke. Ob prevzemu jih pogledam in ugotovim, da imajo enake anomalije na bočnicah, hkrati imajo enak DOT, kar verjetno pomeni, da je cela serija fuč. Zavrnem prevzem in se dan kasneje z gospodom iz gume-direkt dogovorim, da mi pošljejo druge gume in sicer sem izbral Pirelli P6 enakih dimenzij.

Včeraj sem jih dobil, danes pa sem z nimi prevozil kakšnih 300 km. VOLAN ni NITI NAJMANJ TRESEL, kar samo potrjuje tehnično neustreznost Continentalk PremiumContact2. Avto sedaj pelje kot po maslu - popolno nasprotje od prej.

Sedaj gredo stare Continentalke nazaj v Nemčijo, kam pa potem pa me sploh več ne zanima. Zame je zgodba končana, upam da tudi za njih.

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k So jun 03, 2006 9:59 pm

Zgleda da si imel res nesrečo pri tej seriji (velikosti). Moje 185/60/15 so bile perfektne. Tudi drugače sem bil s temi gumami zelo zadovoljen.

Da ne bo padla slaba luč na Continental PremiumContact2 :?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So jun 03, 2006 10:03 pm

Super gume, nam na avtu zdržale 50k km vožnje, za razliko od bridgstone potenza, ki so po 20k km že bolj boge...

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 8 gostov