Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sasiti
Novinec

Olje kaplja po servisu

Napisal/-a sasiti To jun 13, 2006 5:57 pm

Danes sem bil na rednem servisu za menjavo olja. Zdej pa pridem domov in opazim, da je pod mašino lužica olja. Prej nikoli ni blo nikakršne lužice spodaj tak da se mi zdi čudno. A je možno, da so na servisu kej zajeb... ali pozabili priviti? Pa na računu sem tud opazil da so mi tokrat 7 l olja zaračunal, prej pa vedno 6 litrov. A je možno, da so ga dali preveč?
Hvala lepa za odgovore

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo To jun 13, 2006 6:03 pm

jaz bi šel na tvojem mestu nazaj :!:

če ne zarad drugega zato ker pušča olje če ga prej ni :!:
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti To jun 13, 2006 6:07 pm

Itak bom šel - sam možnosti, zakaj olje teče me zanimajo

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo To jun 13, 2006 6:11 pm

sasiti je napisal/-a:Itak bom šel - sam možnosti, zakaj olje teče me zanimajo

Lahko da je premal zategnjen tesnilni vijak na karterju, če ti niso nič drugega seveda delal, al pa da ti ga je čez šibko vn vrgu če ga je res ful preveč.
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jun 13, 2006 6:22 pm

Dajte prosim pisat malce bolj popolna vprašanja. Kater avto imaš,itd. lahko tud poveš kje si bil na servisu itd. Naj ti bo ta tema malce v pomoč http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=25289

Ker npr. pri tastarih VW pasatih se filter nahaja,malce stran od menjalnika,in ko ga odviješ,pač malce olja steče med vmes med motor in menjalnik,in tega potem ni mogoče popolno obrisati,zato se ti lahko čez čas po tleh pojavi kakšna kapljica.

Pač povej,podatke o avtu,pa ti povemo,kolko olja je šlo notri.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To jun 13, 2006 7:12 pm

Lahk da ti je mehanik premal privil vijak,ni menjal tesnila vijaka, ni dost zategnal filtra, ti ga je čez šipko potisnal, al pa ga je mehanik polil po motorju in je zdaj priteklo do konca! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Olje kaplja po servisu

Napisal/-a sonček To jun 13, 2006 8:45 pm

sasiti je napisal/-a:Danes sem bil na rednem servisu za menjavo olja. Zdej pa pridem domov in opazim, da je pod mašino lužica olja. Prej nikoli ni blo nikakršne lužice spodaj tak da se mi zdi čudno. A je možno, da so na servisu kej zajeb... ali pozabili priviti? Pa na računu sem tud opazil da so mi tokrat 7 l olja zaračunal, prej pa vedno 6 litrov. A je možno, da so ga dali preveč?
Hvala lepa za odgovore

Najprej ugotovi kje ti pušča olje ali je to na dnu motorja ali na vrhu motorja morda je odtekanje pri olnem filtru zaradi gumice,lahko je kakšno tesnilo pošlo po gobe, kar koli probaj prevrt kje točno pušča pa sproti glej da ti ne bo olja zmanjkal

Sam dvomim da če ti ga je preveč nalil, da je vzrok da ga je na eni slabi točki vn vrglo če ga imaš preveč odvij malo oljni filtr in ga daj vn al pa spodaj odvij vijak in malo spusti vn al pa kr vse vn stoč in ga na novo nalij

Treba bo ugotovit kje pušča in ali ga je preveč v motorju.

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jun 14, 2006 2:51 am

Pa kaj pa maš to zaen avto oz. kaj je to zaena mašina da notr vlivaš 7l olja? Kaj maš kacga V8??

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr jun 14, 2006 5:34 am

[quote="TrijoAdijo"]Pa kaj pa maš to zaen avto oz. kaj je to zaena mašina da notr vlivaš 7l olja? Kaj maš kacga V8??

Nisem še slišal da bi se dajalo v osebna vozila tok olja morda imaš kakšnga 3.0.... da je tok več prostornine in gre tud več olja not.
lp

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Sr jun 14, 2006 3:11 pm

Avto je 4.0 V8 - olja je ravno na max - tak da ga ni preveč zgleda. Sm dans šel na hitro na amzs da mi ga dvignejo, pa je rekel, da je možno tesnilo na karterju šlo. Pol sm pa klical na servis, kjer so mi menjal olje (sem namreč doma izven LJ) in je reku, da za tesnilo karterja ne verjame da bi tam teklo (ponavadi tam sam "rosi" in ne kaplja, če ni karter udarjen). Možno je, da je oljni filter premalega premera - se je baje že dogajal- in da tam teče.
Jutri sm naročen na servis - upam da ne bo kej močnega za denarnico...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jun 14, 2006 3:27 pm

dobri so da ti na servisu rečejo da je možno da je filter premajhen.Lahko da je tesnilo starega filtra ostalo na bloku in zato ščije mimo ker sta sedaj dve tesnili vmes ps pušča tko da jutri ko boš šel tja stoj zraven pa glej kaj delajo sicer pa sej to je njihova napaka tko da slučajno ne bi kej plaču ker če je blo prej v redu more bit tud zdej

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jun 14, 2006 3:39 pm

če je napaka na njihovi strani, pol res ne plačuj!!!
Slika

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Če jun 15, 2006 3:07 pm

Dans bil na servisu in so ugotovil, da teče olje zarad stikala, ki meri pritisk. Itak ga za moj avto v Slo nimajo in treba nanj čakat 10 dni!! Zanima me, če se vozim s pokvarjenim stikalom - a je možno, da bo sčasoma začelo še bolj kaplajati al se to v teh 10ih dnevih ni za bati?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jun 15, 2006 3:26 pm

Odvisno kolk ti spušča pri stikalu olja. So bili že primeri ko je olje skoraj že šprical nad visokimi obrati.

Kaj pa,se dobi mogoče kaka kopija za tvoj avto,ki še zdaj ne vem,katere znamke ter model je :roll: Tko da še preverit ne morem nič,če še kaj drucga obstaja
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Če jun 15, 2006 3:57 pm

Avto je jaguar - sicer so pa dans že na servisu vse možnosti preverili (z nekim programom, ki primerja kompatibilnost delov med seboj) - in baje noben ne paše...
Jutri bodo še v Avstrijo vprašal (dans je bil praznik aneda Murphy!!!), če pa tam ne bo nč, pol pa slovenske veseljake na Summitu čakat, ki naročajo dele samo ob sredah in jih potem čakajo 7 dni. Svašta!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov