Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ppc
Nov uporabnik

Fiat Punto - napaka po servisu

Napisal/-a ppc Sr jun 14, 2006 8:14 pm

Živjo

Včeraj sem bil na enem ljubljanskih pooblaščenih servisov (garancija) s še ne leto starim puntotom - redni servis na 20.000 km. Plačam in se odpeljem. Danes zjutraj pa težave ! Se peljem iz službe in naenkrat motor izgubi moč, temperatura na max, crkne (vse v 10 sekundah) Dolijem vodo v hladilni sistem (500 m pred domom) in se počasi odpeljem domov. Ropota ko hudič, po 100m spet kuha. Ustavim in pokličem servis. Ker se mi je mudilo sem samo zahteval nadomestni avto in popravilo. So vse uredili, dostavili avto in odpeljali pokvarjenega. Ker pa se z njimi nisem več pogovarjal (sin je prevzel ključe nadomestnega avta in nič vprašal) e zanima kako je z nadomestnim avtom? Je moj strošek samo bencin ali tudi kilometrina? Kdo plača odvoz pokvarenega ?
Ker je v garanciji me zanima, kaj lahko zahtevam, ker mislim, da je motor kar oreng fasal. Da mi ne bo do samo vodne pumpe menjali in termostata pa konec. Lai lahko zahtrevam, da snamejo glavo in preverijo če ni zvita, počena ... Ali je kakšen ležaj kaj dobil, ali obročki ...Kaj naj zahtevam, da bom miren, in da se zadeva ne bo kmalu ponovila. Ali se tako popravilo kam zapiše, da imam potrdilo o posegu za morebitne reklamacije ...

LP

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jun 14, 2006 8:35 pm

verjetno ne bi bilo neumno celo zadevo napisat (vključno s tvojimi pomislki) in jo poslat uradnemu zastopniku za Fiat, saj jih boš s tem seznanil z zadevo, če bo kdaj kasneje karkoli dodatnega narobe z motorjem

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Fiat Punto - napaka po servisu

Napisal/-a tristan01 Sr jun 14, 2006 10:01 pm

lenivec je napisal/-a:
ppc je napisal/-a:Živjo

. Ali se tako popravilo kam zapiše, da imam potrdilo o posegu za morebitne reklamacije ...

LP

v garancijsko knjićžico bi se moglo, pa tut na vsak zamenjan del maš potem eno leto garancije (al kolk je pač na tisti del)

Mislim, da lastnika bolj skrbi kako si zagotoviti kvalitetno popravilo škode, kot pa koliko je garancija. Torej kaj narediti, če bi na servisu menjali samo termostat in vodno črpalko, ostale poškodovane oz načete dele pa ne.

Verjetno je najboljše, da o zadevi pisno obvestiš servis (priporočeno pismo). Nato pa se skušaš dogovoriti za pošten pregled motorja (ne samo hlasilnega sisitema), ter korektno popravilo.

Kar se tiče nadomestnega vozila ne vem kako je s tem na Fiatu, vsekakor pa večina servisov v za popravila v garancijskem roku ki trajajo več kot nekaj ur nudi lastniku brezplačno nadomestno vozilo.

Karkoli boš urejal z popravilom avtomobila ti svetujem, da se reši z zapisnikom, da potem ne bo nejasnosti in vprašanj, kaj je bilo popravljeno in kaj ne.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

ppc
Nov uporabnik

Napisal/-a ppc Če jun 15, 2006 3:07 pm

Držal sem se Tristanovega nasveta - jutri grem pogledat razstavljeno zadevo.

LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jun 16, 2006 1:55 pm

ppc je napisal/-a:Držal sem se Tristanovega nasveta - jutri grem pogledat razstavljeno zadevo.

LP

Upam da motor ni utrpel kakšne prevelike škode. Vskakor pa s pametnim pogovorom boste rešili vse skupaj.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So jun 17, 2006 6:37 pm

Zajebu je ko je ole menju, al je slabo priviu srauf al pa filtr :D mogoce clo nc olja naliu :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov