Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Re: olje menjalnika

Napisal/-a vincent Če jun 08, 2006 7:05 am

matjaz19 je napisal/-a:kaj se mi splača sammenjat jermen al je to zajebano, al ga rajš mehaniku pelam?
hvala

te zadeve je bolje prepustit nekomu, ki ve kaj dela (to ni ravno jermen alternatorja).
Se pa pozanimaj kaj se še mora (splača) menjat ob menjavi zobatega jermena (pri VW-jih se menjajo tudi napenjalci...) obvezno (!!!!!) pa zamenjaj tudi vodno pumpo (te stvari so precej poceni, pa če bo spustila čez čas - kar običajno naredi, bo takrat precej več prbelmov in dela (torej tusdi stroškov) da se jo zamenja - nekje je ensotavno treba spet zamenjat zobati jermen, ker se drugače ne da naredit.

je pa puumpa (običajno) rnga nekje 15 jurjev - zgolj za vtis.

LP

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: olje menjalnika

Napisal/-a Mad Če jun 08, 2006 8:36 pm

vincent je napisal/-a:
matjaz19 je napisal/-a:kaj se mi splača sammenjat jermen al je to zajebano, al ga rajš mehaniku pelam?
hvala

te zadeve je bolje prepustit nekomu, ki ve kaj dela (to ni ravno jermen alternatorja).
Se pa pozanimaj kaj se še mora (splača) menjat ob menjavi zobatega jermena (pri VW-jih se menjajo tudi napenjalci...) obvezno (!!!!!) pa zamenjaj tudi vodno pumpo (te stvari so precej poceni, pa če bo spustila čez čas - kar običajno naredi, bo takrat precej več prbelmov in dela (torej tusdi stroškov) da se jo zamenja - nekje je ensotavno treba spet zamenjat zobati jermen, ker se drugače ne da naredit.

je pa puumpa (običajno) rnga nekje 15 jurjev - zgolj za vtis.

LP
...sicer pa vsak avto ima svojo knjigico (manual and repair instructions) v kaki knjigarni v slovenskem jeziku verjetno res še ne v angleščini in ostalih evro jezikih pa je... tam ti piše vse od a do ž ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Bomb0
Nov uporabnik

Napisal/-a Bomb0 Pe jun 16, 2006 11:30 pm

Kolko gledam po tej temi imate vsi novejse avtomobile. Eni imamo se skatle... tko da me zanima, ce bi bilo potrebno pri Swift-u model GSI letnik 90, prevozenih 225.000 km menjat to olje v menjalniku?

Zadnje case (2 mesca) gre tezje prestavljanje. Ko premikas prestavno rocico imas obcutek kot da bi se drgnilo kaj - tak precej trdi je postal. Problem je isti ce prestavis v prestavo ali iz nje.

V menjalniku nc ne preskakuje, mleje, oz. ne spusca nobenih drugih zivalskih zvokov. Menjalnik je notr se originalen, predvidevam da olje v njem tut.

Bi bla resitev samo menjava olja ali predvidevate da je tu marsikaj drugo tut narobe ze glede menjalnika.

Hvala.
Swift GSI

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jun 17, 2006 2:18 am

če gre trdo je lahko tudi z sklopko kaj narobe - včasih poči krona in potem ne odvaja dovolj zato težko prestavlja ... pa olje - če ga ni tudi zatrdi menjalnik. L.p. Mad

Bomb0
Nov uporabnik

Napisal/-a Bomb0 So jun 17, 2006 2:31 am

Sklopko bi skoraj izkljucil, edino ce jo je potrebno kaj nastavit. Pred 15.000 km je bila komplet (sklopka + 2 delcka sta se bla v kompletu, [kosarica? + nekaj]) menjana z novo original sklopko od GTI modela.

Jo je menjal mehanik, k kk se verjetno opazi z mojih sporocil nisem "doma" v popravilih avta.

Tko da upam potem da je olje, k sklopka je kar financni zalogaj :shock:
Swift GSI

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jun 17, 2006 7:04 am

Bomb0 je napisal/-a:Sklopko bi skoraj izkljucil, edino ce jo je potrebno kaj nastavit. Pred 15.000 km je bila komplet (sklopka + 2 delcka sta se bla v kompletu, [kosarica? + nekaj]) menjana z novo original sklopko od GTI modela.

Jo je menjal mehanik, k kk se verjetno opazi z mojih sporocil nisem "doma" v popravilih avta.

Tko da upam potem da je olje, k sklopka je kar financni zalogaj :shock:
...V kompletu sklopke je potisni ležaj in košara ;) sklopka je ena od najmanj zahtevnih popravil na avtomobilu ... je sicer dosti šravfanja in kvihtanja nimaš pa kaj zajebat ... poizkusi potem z menjavo olja pri tvojem mehaniku ... vedel bo kaj in kako - če ti zatrdi menjalnik po daljši vožnji je verjetno suh ali pa ima premalo olja... če se to dogaja pa skozi ni za isključiti možnosti da imaš kako premaknjen mehanizem prestavne ročice ... ali pa je samo za podmazati ... L.p. Mad

Bomb0
Nov uporabnik

Napisal/-a Bomb0 Sr jun 21, 2006 12:35 pm

So mi zamenjali olje v menjalniku in spet gre kot urca ;) So pa rekli, da je bil zanimiv problem (to prav servis za Suzuki), da je bilo olje do vrha polno kot mora bit, ampak da je bilo ze tako iztroseno, da je povzrocalo take probleme.

Glavno da se je problem resil.

Hvala & Lp
Swift GSI

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr jun 21, 2006 1:21 pm

Podoben problem sem mel jst. Iz 3v 2 je škrtalo. Mehanik je reku to je ziher sinhron. Pa sem vseen reku da probam najprej olje menjat. In evo spet laufa kot novo.
Mehanik bi mi pa cel menjalnik razstavu ( 50k je reku) hkrati bi pa vrjetno še olje menju in pol bi mislu kaj je dober zrihtu :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov