Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Strokovnjak
Uporabnik

Motorček prostega tega GOLF III

Napisal/-a Strokovnjak Ne jun 25, 2006 8:00 pm

Imam enako težavo kot je pri veliko volkswagnih - prosti tek, obrati rastejo, padajo in avto tudi rad crnke. Motor je 2.0 16V. Veliko pogosteje se to dogaja pri vključeni klimi. Loputa prostega teka je očiščena, mikrostikalo, ki javi da je loputa zaprta tudi dela, na sumu ostane le še motorček prostega teka. Zanima me ali se lahko poleg motorčka nemara še kaj drugega zajebava? Računalnik pa raje za sedaj pustimo pri miru :)

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne jun 25, 2006 8:10 pm

Na Twingotu je na loputi za zrak poleg motorčka prostega teka še potenciometer. Lahko te zajebava tudi to, najbrž ima VW isto. Če nisi prepričan kaj je narobe, bi bilo najbolje celo loputo zamenjat, še pred tem pa dobit eno testno, da si ziher.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Motorček prostega tega GOLF III

Napisal/-a Mad Ne jun 25, 2006 8:11 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Imam enako težavo kot je pri veliko volkswagnih - prosti tek, obrati rastejo, padajo in avto tudi rad crnke. Motor je 2.0 16V. Veliko pogosteje se to dogaja pri vključeni klimi. Loputa prostega teka je očiščena, mikrostikalo, ki javi da je loputa zaprta tudi dela, na sumu ostane le še motorček prostega teka. Zanima me ali se lahko poleg motorčka nemara še kaj drugega zajebava? Računalnik pa raje za sedaj pustimo pri miru :)
...se mi zdi, da se ti lahko zgodi isto kot kolegu - imaš iste opise napak - kabli od sonde so bili potrgani ker ima sondo pod avtom pred katalizatorjem ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Po jun 26, 2006 11:27 am

Ja, če je pa to, se pa enostavno avto dvigne pa se takoj vidi, če so kabli pretrgani.
Don`t worry, be happy:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 8 gostov