Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jun 28, 2006 9:28 pm

pri potokarju dobiš ti austausch(obnovljena) čeljust zato tudi moraš dat staro nazaj če je obnovljena je glih tko kot nova sam cenej delajo po takem sistemu kot vargalant končnike če ga prineseš je cena taka kot pač je če ga pa ne je pa večja

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Če jun 29, 2006 5:41 am

jst sm uprašu za nove in ne za staro obnouleno, kva bom staro spet nabiju na auto. a ti bi al kaj
golf 3 vr6

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jun 29, 2006 7:40 pm

če ti ne bi povedali da je obnovljena sploh ne bi vedu ker je ista kot original kot nova u škatli zapakirana drgač pa pejt kupit vodno pumpo na porscheja pa da te vidm kok boš novo dubu jim moraš tud staro tam pustit oni ti pa obnovljeno zdilajo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jun 29, 2006 7:41 pm

če ti ne bi povedali da je obnovljena sploh ne bi vedu ker je ista kot original kot nova u škatli zapakirana drgač pa pejt kupit vodno pumpo na porscheja pa da te vidm kok boš novo dubu jim moraš tud staro tam pustit oni ti pa obnovljeno zdilajo

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Pe jun 30, 2006 5:35 am

vodne pumpe se ne popraula ker je potrošn material sicr pa to sodi u drugo temo. če bi že hotu novo čeljust met dam pa že rajš več dnarja kokr pa da dam čez en let al pa dve spet popraulat. zato rajš sam popravm in kupm sam tist kar je nujno.
morm pa še neki rečt, da je nekdo meu prou, da je bla os od zajle tko zarustana da sm z roko kumi premiku, tko da to je biu najbrž problem, je bla pa tut gumica kriva. je že preperela skor :))
golf 3 vr6

renault no 1
Nov uporabnik

Napisal/-a renault no 1 Pe jun 30, 2006 12:24 pm

Vodne čpalke na VW in tudi drugot obnavjajo.Ti dobiš na servisu tovarniško obnovljeno. Čeljust pri potokarju ali kje drugje je prav tako tovarniško obnovjena(peskana novi deli itd)tako da od stare ostane samo odlitek.sedaj pa ti pamet povej v čem je potem razlika med novo in obnovjeno. razen seveda v ceni!!!!!!!!! Pa tudi na VW servisu ti nihče ne bo garantiral da je nova!!!

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe jun 30, 2006 7:22 pm

renault no 1 je napisal/-a:Vodne čpalke na VW in tudi drugot obnavjajo.Ti dobiš na servisu tovarniško obnovljeno. Čeljust pri potokarju ali kje drugje je prav tako tovarniško obnovjena(peskana novi deli itd)tako da od stare ostane samo odlitek.sedaj pa ti pamet povej v čem je potem razlika med novo in obnovjeno. razen seveda v ceni!!!!!!!!! Pa tudi na VW servisu ti nihče ne bo garantiral da je nova!!!

E, glih tako je!
Jaz sem imel v zgodovini že kar nekaj obnovljenih delov, polosovino, vodno črpalko, končnike... in moram portkat (tok, tok... po lesu) zadeve so bile OK. Zdržale veliko.
Polosovina cca. 90.000 km na ZX-u, vodne črpalke nisem več menjal, ker sem prej avto prodal, obnovljeni končniki pa so zdržali celo malo več kot originalni...
Torej, kaj fali obnovljenim delom?!?

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Pe jun 30, 2006 7:59 pm

no pomoje jih ne ulivajo več zato jih pa peskajo, sam če mi boste kle neki nabijal k nima veze z mehaniko bom dau zapret temo.
hermand: povej mi kko zdej segerjeu obročk spraut nazaj na svoje mesto? fedrčk sm že stisnu a obrčka nikakor nism mogu spraut v utor. kero orodje je tapravo? vn je že šlo. not gre pa bl težko nazaj. zdej vem da more bit nekej tankega in špičastga.
golf 3 vr6

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Pe jun 30, 2006 9:03 pm

Jaz sem si orodje naredil sam. Za fedrco stisnit sem si naredel dva halelčka iz jeklene
žice, ki sem ju malce oblikoval, tako da se prilega fedri in ohišju. Fedrco in ohišje moraš prej skupaj stisniti in potem vse skupaj položiš v luknjo, potem pa gre segrca brez problema v utor, moraš pa imeti dolge klešče oz. če ti uspe stisniti fedrco in ohišje gre seger v utor z šraufencigerjem. Ko imaš to skupaj pa odstraniš hakelca.

Jutri ti pošljem na PS slike.

LP pa veliko znanja.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jun 30, 2006 9:33 pm

lexuss je napisal/-a:no pomoje jih ne ulivajo več zato jih pa peskajo, sam če mi boste kle neki nabijal k nima veze z mehaniko bom dau zapret temo.
hermand: povej mi kko zdej segerjeu obročk spraut nazaj na svoje mesto? fedrčk sm že stisnu a obrčka nikakor nism mogu spraut v utor. kero orodje je tapravo? vn je že šlo. not gre pa bl težko nazaj. zdej vem da more bit nekej tankega in špičastga.
ma dej najprej neki sprašuješ pol pa k ti jih 5 isto odgovori si pa tečn in JA vodne pumpe SE obnavljajo/popravljajo

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss So jul 01, 2006 6:47 am

hermand je napisal/-a:Jaz sem si orodje naredil sam. Za fedrco stisnit sem si naredel dva halelčka iz jeklene
žice, ki sem ju malce oblikoval, tako da se prilega fedri in ohišju. Fedrco in ohišje moraš prej skupaj stisniti in potem vse skupaj položiš v luknjo, potem pa gre segrca brez problema v utor, moraš pa imeti dolge klešče oz. če ti uspe stisniti fedrco in ohišje gre seger v utor z šraufencigerjem. Ko imaš to skupaj pa odstraniš hakelca.

Jutri ti pošljem na PS slike.

LP pa veliko znanja.

jst sm pa fedr stisnu kr z mizarsko špeno sam mali vrag ni hotu v utor
no mogoče nrdim tko kot ti, samo da vidm slike
čare hja kva nej ti rečem, kdor piše sama j***a ni v nobeno pomoč, sploh pa nekdo k hoče bit pametn da se kr kadi, pa nism mislu eksplicitno tebe ampak večino junakou k odpisujejo in seveda zakva nej ne bi biu sitn. 'če ne veš zakva se gre, bodi raje tiho.' da ne boš užaljen je to stauk u narekovajih btw
golf 3 vr6
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 9 gostov