Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: jermen cvili - živce mi žre

Napisal/-a MacTron Ne jul 02, 2006 5:46 pm

• skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jul 02, 2006 6:00 pm

jermen med delovanjem enostavn pošpric z WD 40.... mu nič ne bo nardilo sam utihno bo če je res jermen....

Mam jaz podobn blem.... ampak cvili sam na štangasu.... kak mu dam mal gasa neha.... ampak men ne cvil jermen ampak ali vodna pupma ali pa ležaj na alternatorju. Cvili mi pa od takrat dalje ko sem pelu čez ene 30cm vode ( če bi vrate odprl bi voda tekla skoz avto.) tak da mislim da je en ležaj ribno pa to cvil.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jul 02, 2006 7:34 pm

wd-ja špricneš glih za vzorc sej gapol itak čez cel jermen razvleče .A našponat se ga pa ne da več al ma avtomatski šponar??

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Ne jul 02, 2006 7:49 pm

Ja to je tut men začel škripat in to po tem ko sem zamenjal komplet jermene, šponar, ležaj in podobno. In sicer, najprej mi je zaškripal samo za sekundo ko sem avto vžgal, potem se je stopnjevalo do te mere da je škripal večino časa. Sedaj ko je topleje spet zaškripa samo na začetku, občasno še vedno škriplje kakih 5-10 min. Mazal pa sem jermen z vsemi stvarmi, ki sem jih zasledil v starih temah - wd-40, milo, silikon spray, nitro, pa je utišalo jermen samo začasno - za kak dan ali 2, potem je blo isto. Imate kake ideje kaj bi lahko bilo, pa ne mi rečt da naj menjam jermene, saj mi ravno od takrat dalje dela to. Avto je Fiat Bravo, škriple pa po vsej verjetnosti jermen od alternatorja - dostikrat se mi je zgodilo da ko sem musko dal naglas da je jermen začel škripati - poraba ojačevalcev in komplet muske je čez 100A, tako sumim na jermen od alternatorja.

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jul 02, 2006 9:12 pm

B3NZ0 je napisal/-a:Ja to je tut men začel škripat in to po tem ko sem zamenjal komplet jermene, šponar, ležaj in podobno. In sicer, najprej mi je zaškripal samo za sekundo ko sem avto vžgal, potem se je stopnjevalo do te mere da je škripal večino časa. Sedaj ko je topleje spet zaškripa samo na začetku, občasno še vedno škriplje kakih 5-10 min. Mazal pa sem jermen z vsemi stvarmi, ki sem jih zasledil v starih temah - wd-40, milo, silikon spray, nitro, pa je utišalo jermen samo začasno - za kak dan ali 2, potem je blo isto. Imate kake ideje kaj bi lahko bilo, pa ne mi rečt da naj menjam jermene, saj mi ravno od takrat dalje dela to. Avto je Fiat Bravo, škriple pa po vsej verjetnosti jermen od alternatorja - dostikrat se mi je zgodilo da ko sem musko dal naglas da je jermen začel škripati - poraba ojačevalcev in komplet muske je čez 100A, tako sumim na jermen od alternatorja.

LP

ja pol pa zihr da je jermen od alt. sej kakor jest vem se na alternatorju jermen tud špona sej spodn konc mopeda je isti kot od tipota 1.6 pri temu se pa jermen na alt. špona tud men je dostkrat ob dežju cvilu pa sm uzel 2 17 ključa pa 19 gedoro pa pajser pa našponu in zdej je mir sam moraš pa pazit da ga spet preveč ne našponaš ker pol ti pa znajo ležaji alternatorja it sploh če ma avto že dost prevoženih

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 Ne jul 02, 2006 9:15 pm

120k km. Sem pa gledal tam okoli če bi se dalo kej kje šponat pa nisem nč najdu. Bom jutr še enkrat vse pogledu.

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jul 02, 2006 9:27 pm

zadi za mopedom je alternator pod njim je ena rolca po kateri teče jermen in skoz tisto rolco je spodnji vijak alternatorja ki jo losaš pol je pa še navrh alternatorja drug šravf pa ga losaš pa en pajser zabiješ med alt. pa blok motorja in ga našponaš pa faj je da sta dva da lahko en špona drug pa zateguje mal brata zaposl da mu ne bojo sam pizdarije po glavi hodile

sm zdele gledu po avto dati pa je narisan da ma kao šponar spodi pod alternatorjem mal poglej

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 Ne jul 02, 2006 9:43 pm

Tnx, bom pogledu ;)

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 Po jul 03, 2006 10:12 am

Evo zrihtano, hvala stlic Čare, maš :pivo v dobrem... Je pa bil samo šponar za našponat malo (15 ključ za odšraufat šponar pa 32 za šponat ga)

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver To jul 04, 2006 7:16 pm

Napaka odkrita :tomidelej:
Ampak WD-40 in jermen :ne WD-40 je kislina jermen pa ne bo srečen nad kislino.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jul 04, 2006 8:21 pm

SkIDiver je napisal/-a:Napaka odkrita :tomidelej:
Ampak WD-40 in jermen :ne WD-40 je kislina jermen pa ne bo srečen nad kislino.
WD 40 je zasilna rešitev da bi ga pa skoz mazu poa sigurno ne ker ga res razžre

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Sr jul 05, 2006 8:29 am

No kakorkoli. Mi smo to zasilno rešili s pomočjo mila ali detergenta.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 10 gostov