Nasveti in napotki ter povpraševanja...

UR01
Nov uporabnik

FIAT STILO 1.9 JTD - A JE TO NORMALNO?

Napisal/-a UR01 To jun 06, 2006 11:17 am

IMAM FIAT STILO 1.9 JTD l.2002, ŠT.KM 64000. NAPAKE KI SE POJAVLJAJO SO NASLEDNJE: PUŠČA OLJE IZ MENJALNIKA, VERJETNO NA SEMERINGU IZH. OSOVINE KI GRE NA VZTRAJNIK, SLABI VSI ŠTIRJE AMORTIZERJI, ZARADI NJIH ŽE DELAL OPTIKO, LANI NA HRVAŠKEM POČILA CEVKA OD POVRATKA GORIVA ( NA PLASTIČNEM KONEKTORJU),SNELA SE JE CEV OD TURBINE, PRIŽIGA SE LUČKA OD AIR BAGA KO SE ČISTI AVTO IN SENZORJA GORIVA KO JE POLN ALI PRAZEN TANK, VENTILATOR SLABO DELA IN JE GLASEN. V ENEM LETU SEM IMEL ZARADI TEH PROBLEMOV ŽE VELIKE STROŠKE, KER IMAMO PRI HIŠI ŠE ENEGA FIATA PUNTO 1.9 JTD 80 KM 90000km PRI KATEREM JE BILO V ENEM LETU PREKO 100.000 SIT ZA POPRAVILA ME ZANIMA ČE IMA ŠE KDO S FIATI TAKE PROBLEME. ( ZANIMAJO ME OKVARE NE SAMO NA MOTORJU AMPAK TUDI NA POVOZJU, ELEKTRONIKI...)

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G To jun 06, 2006 11:26 am

spet bo en kup kregarije! :roll: za fiat stilote letnik 02 je znano, da so imeli dost težav na začetku (senzor za airbag, neenakomerna obraba gum,...). si drgač 1. lastnik?

pa zgolj priporočilo: na tipkovnici maš gumbek Caps Lock... pritisni ga. ;)

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To jun 06, 2006 11:53 am

Si imel pač nesrečno roko pri nakupu vozil. Veliko je tudi zadovoljnih uporabnikov fiata, čeprav procentualno morda manj kot pri drugih znamkah. Pri vseh znamkah je določen delež škarta.
Fiati se kvarijo, ne pa vsi.

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Ne jun 11, 2006 12:32 pm

Očim ma stilota .. sicer bencinarja. Edini problem je bil zdaj airbag error, pa še to, ker se mu je medica polila po zicu (not je pa senzor) in mu not vse razžrla. :>

dreamgirl
Nov uporabnik

prezračevanje fiat punto 60 sx

Napisal/-a dreamgirl Če jul 06, 2006 6:51 pm

Pozdravljeni!

Pred mesecem dni sem kupila rabljen Fiat Punto 60 sx, letnik 1997, prevoženih 113.0
00 km. Sedaj pa mi je začelo olje cankat, bila sem na popravilu ampak še vedno malo canka. Mehanik je rekel, da pri vseh puntotih malo canka??
Tudi z prezračevanjem imam neke težave, sprva mi je delalo normalno, potem je ven začela letet neka siva pena, zdaj pa sploh več ne dela. Ko ga zaštartam mi včasih ne vžge, kaj bi lahko bilo. Prosim za nasvet, če ima kdo podobne probleme. Saj drugač je pa vse ok še zaenkrat.

lp, dreamgirl

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Če jul 06, 2006 7:16 pm

Sam imam Stilota letnik 2002, ki je bil uvožen iz Belgije ( so bili tudi iz Francije ). Zamenjal so mi vijake na semeringu, ki so bili prekratki. Ostalih omenjenih problemov vsaj pri meni ni. Redni servis na 10.000 km in gas...........

P.S: glede obrabe gum- optika, amortizerji- jah enkrat spustijo dušo,......

Yagi-san

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Re: prezračevanje fiat punto 60 sx

Napisal/-a lublancan Če jul 06, 2006 7:45 pm

dreamgirl je napisal/-a:Pozdravljeni!

Pred mesecem dni sem kupila rabljen Fiat Punto 60 sx, letnik 1997, prevoženih 113.0
00 km. Sedaj pa mi je začelo olje cankat, bila sem na popravilu ampak še vedno malo canka. Mehanik je rekel, da pri vseh puntotih malo canka??
Tudi z prezračevanjem imam neke težave, sprva mi je delalo normalno, potem je ven začela letet neka siva pena, zdaj pa sploh več ne dela. Ko ga zaštartam mi včasih ne vžge, kaj bi lahko bilo. Prosim za nasvet, če ima kdo podobne probleme. Saj drugač je pa vse ok še zaenkrat.

lp, dreamgirl

zamenji mehanika
drgač pa dej notr sintetičen olje ala agip sint 2000, selenio... in bo bolš
še prej ti nej pa pogleda, če pušča kšno tesnilo oz semering

glede prezračevanja, daš dol brisalce, pa snameš uno plastiko pod njimi in spucaš najprej, ne pozab na uno ceu za odtok vode
zdej če ti ventilator dela na najvišji hitrosti, so šli upori, če ti tud takrat ne dela, poglej varovalke za ventilator, drgač pa če tud to ni, bo treba ventilator dol uzet

glede užiga ti bo pa mehanik povedu, ker je treba slišat, pa vidt
podpis

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Če jul 06, 2006 8:52 pm

pri mojem tudi ni takih problemov... Je pa res airbag lučka precej zoprna, to se tudi meni pojavlja in pa kake malenkosti,ki živcirajo. To z optiko sem pa že slišal in kakor se spomnim nima veze obrabljenost amortizerjev (verjetno lahko tudi to) ampak neka napačna nastavitev, saj so imeli tudi novi Stiloti te probleme z pobiranjem gum.

p.s ventilator je glasen vedno ali ko je klima vžgana ?

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če jul 06, 2006 9:04 pm

100 jurjev je velik strošek? :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: FIAT STILO 1.9 JTD - A JE TO NORMALNO?

Napisal/-a sonček Če jul 06, 2006 10:22 pm

UR01 je napisal/-a:IMAM FIAT STILO 1.9 JTD l.2002, ŠT.KM 64000. NAPAKE KI SE POJAVLJAJO SO NASLEDNJE: PUŠČA OLJE IZ MENJALNIKA, VERJETNO NA SEMERINGU IZH. OSOVINE KI GRE NA VZTRAJNIK, SLABI VSI ŠTIRJE AMORTIZERJI, ZARADI NJIH ŽE DELAL OPTIKO, LANI NA HRVAŠKEM POČILA CEVKA OD POVRATKA GORIVA ( NA PLASTIČNEM KONEKTORJU),SNELA SE JE CEV OD TURBINE, PRIŽIGA SE LUČKA OD AIR BAGA KO SE ČISTI AVTO IN SENZORJA GORIVA KO JE POLN ALI PRAZEN TANK, VENTILATOR SLABO DELA IN JE GLASEN. V ENEM LETU SEM IMEL ZARADI TEH PROBLEMOV ŽE VELIKE STROŠKE, KER IMAMO PRI HIŠI ŠE ENEGA FIATA PUNTO 1.9 JTD 80 KM 90000km PRI KATEREM JE BILO V ENEM LETU PREKO 100.000 SIT ZA POPRAVILA ME ZANIMA ČE IMA ŠE KDO S FIATI TAKE PROBLEME. ( ZANIMAJO ME OKVARE NE SAMO NA MOTORJU AMPAK TUDI NA POVOZJU, ELEKTRONIKI...)

Če ne ga pa prodaj, ker pomoje te bo avto skoz naprej zafrkaval(eni pravjo da je avto več na servisih kot pa na cest), predčasom sem tud zasledil, da taki avti naj bi bili narejeni na koncu delovnega časa(pač delovci že končujejo šiht in sam da gre dam kakšen je pa končen izdelek je pa katas...to je en uporabnik napisal)....za vsak slučaj ga še mej neki časa če ne pa zamenjaj. Drugač pa za fiata vem da so površni ravno te letnik v bistvu skor skoz že od samega začetka..lp To je pa kapitalizem
Osu gre samo enkrat na led.lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jul 07, 2006 11:52 am

če se ti lučka za airbag prižiga ko notri čistiš vozilo maš pod zicom konektorje pa jih bolj skup prtisn in lučka bo ugasnila(preverjeno)

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover Pe jul 07, 2006 1:58 pm

Hmm...Moj fotr ga ima, letnik 2002, JTD 115, brez problemov, je pa ravno te dni na tem da obrne 120.000km. Samo redni servisi in gaaas!! Edino kar je, da včasih javi da je odprt prtljažnik - treba zamenjat senzor, sicer pa prav nič!

Delavci delajo avto na koncu šihta... :roll: :?
Alfa Romeo - Cuore Sportivo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov