Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mojmir1
Nov uporabnik

Nastavitev avtomobilskih vrat

Napisal/-a Mojmir1 Po jul 10, 2006 12:46 pm

Zanima me če se dajo vrata na voznikovi strani kakorkoli nastaviti, da bi se vrata tesneje zapirala.

Sprednja voznikova vrata so namreč za 3-4 mm pri zaprtih vratih odmaknjena od stanja zadnjih vrat (vidi in občuti se zob, kar je moteče in izgleda kokor da vrata štrlijo ven). Avto je še čisto nov in je bil tako sestavljen (Citroen C4). Zvočno je zaradi tega še vedno dobro izoliran, vendar se ob tresljajih zasliši zvok gume, ki drgne ob kovino (najverjetneje zaradi tega, ker vrata v tem stanju ne stisnejo dovolj zaščitne gume na notranji strani okvirja vrat).

Ali imam tukaj kaj možnosti za popravilo oz. nastavitve (seveda na servisu) ?

Lp Marko

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jul 10, 2006 12:53 pm

Absolutno pojdi na servis in se zavzemi zase.
Pa ne se pustit prepričat, da je to standard, pa da majo tko vsi pa podobne bedarije kot jih trosijo na servisu. Pa da nebi kaj plačeval slučajno!
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po jul 10, 2006 1:05 pm

vsekakor se to da nastavit, malo poglej.
ne vem kako iam to C4 rešeno, včasih so imeli avtomobili na stebričku pritrjen tak, kako naj rečem, obroček, v katerega je zaskočil mehanizem vrat
ta obroček je pa bilo možno z vijaki nastavljat gor in dol pa seveda tudo noter in ven, tako da si lahko nastavil lažje zapiranje.
ampak glede na to, da je avto v garanciji, naj kar na servisu to nardijo, če pa maš sam primerno orodje , se pa lahko tud sam lotiš, malo odpustiš vijake, pomakneš vse skupaj za par mm v notranjost, priviješ nazaj in probaš, to je to....

Mojmir1
Nov uporabnik

Napisal/-a Mojmir1 To jul 11, 2006 8:14 am

Hvala za nasvete in sem vesel :D , da se to da nastaviti. Res nočem imeti čisto nov avto s štrlečimi vrati.

Marko

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jul 11, 2006 9:19 am

Glede na to da je avto nov se ti lepo zapelji na servis pa jim tam povej da naj ti poštimajo. Pa prejt poglej še kakšen drug C4 če ma tud to napako in če so drugi OK jim ti kr lepo zatež da ti popravjo. Pa ne se dat hitr odpravt v stilu to je serijska napaka, tako mora bit...

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO To jul 11, 2006 9:37 am

Mi mamo tut c4 sam trovratno. Moje mnenje je, da so mau šlampasto izdelan, recmo kšni detajli taki. Nam se je pogosto zaskočila kluka pr voznikovih vratih, pasovi se zatikajo, zadnji sedeži k jih podreš pa pol hoč sestaut nazaj se nočjo zahaklat, no tut tempomat po želji crkne in potlej dela k auto ugasneš in pržgeš.
Nevem ka misljo, pa sej če tko gledaš ni panike, ampak.... auto je nov in naj dela use tko kokr more an... :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov