Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Pe mar 04, 2005 7:19 pm

Na zadnji strani delovnega naloga piše; rezervni deli ki so zamenjani v garanciji je last družbe Renault(uradno zaradi analiz, bla bla bla)....
Če ga pa plačaš (v primeru da ni garancije) ga pa lahko mirno odneseš, ker si ga plačal :P
Jaz bi tako naredil. Pri celem posegu bi bi zraven(in jim gledal pod prste), da vidiš kakšni vajenci se učijo na tvojmu avtu (jeb*ga), nekje morjo začet ;)
I feel very Olimpic today

megann
Nov uporabnik

Napisal/-a megann Pe mar 04, 2005 10:05 pm

Stvari bom poskušal priti do dna, čeprav nisem optimist. Pa še to; menjali mi bodo potisni ležaj sklopke - crknil pri 20 000 km. Poj se pa Renault v F1 nekaj napena.

mbaumk
Nov uporabnik

Kraj: Planina pri Sevnici

Napisal/-a mbaumk So mar 05, 2005 12:37 am

Preglej vse cevke za podtlak, rade počijo na mestu ko so nataknjene potem pa avto cuka. Takšno težavo je imel kolega sedaj pa je vse ok!
l.p.

bostjan2012
Nov uporabnik

1.6 ert

Napisal/-a bostjan2012 Če mar 30, 2006 7:07 pm

:shock: imam renault megane 1.6 letnik 1996 skoraj ne mine dan da nekaj ne crkne.no torej glavni problem je da v motorju nekaj nabija,slise se kot bi bili ventili,bil sem pri mehaniku ki mi je ventile nastavil ampak avto je se kr nabijal,rekel je da je krivo olje.sem mejal olje in filter,vndar brez razlike.baje da je to normalno.cez en teden mi na lepem spusti vodna pumpa.treba menjat pumpo,zobati,jermen,spanar.30.000-drugi dan zacne puscati olje.se isti dan se mi sesuje katalizator.mislim ne mors vrjet,avto mam 3 mesece pa sami stoski.prej sem mel 3 leta ww golf 2 letnik 1989-vse kar me je stal-gume gorivo,registracija.bad

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Re: 1.6 ert

Napisal/-a Lumpi Če mar 30, 2006 10:15 pm

bostjan2012 je napisal/-a::shock: imam renault megane 1.6 letnik 1996 skoraj ne mine dan da nekaj ne crkne.no torej glavni problem je da v motorju nekaj nabija,slise se kot bi bili ventili,bil sem pri mehaniku ki mi je ventile nastavil ampak avto je se kr nabijal,rekel je da je krivo olje.sem mejal olje in filter,vndar brez razlike.baje da je to normalno.cez en teden mi na lepem spusti vodna pumpa.treba menjat pumpo,zobati,jermen,spanar.30.000-drugi dan zacne puscati olje.se isti dan se mi sesuje katalizator.mislim ne mors vrjet,avto mam 3 mesece pa sami stoski.prej sem mel 3 leta ww golf 2 letnik 1989-vse kar me je stal-gume gorivo,registracija.bad

Seveda pride do tega.Najverjetneje je prejšni lastnik megana vedel zakaj ga prodaja.
Tak letnik megana nima nobene cene - zato pa tudi nihče ne vlaga v njih. Na koncu ga pa kupi kakšen naivem mulček....Pol je pa joj.Pa jamrajo pa jamrajo- kako je renault zanič itd.
Jaz osebno imam že tretjega megana, pa drugega kot redne servise in pa manjšega potrošnega materiala še nisem imel
Boris

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če mar 30, 2006 10:32 pm

js sm imel tudi razne probleme na avtu (ni bil renault namrec) in sem sel na pooblascen servis in mu pac povem da mi gori lucka in da mi cuka...bla bla bal.
in tip meni kao da bo nalozil nov software, ker imam js se starega gor...
a kaj je naredil? je samo dal nov software tako da mi je napako v bistvu izbrisal in se mi je cez neki dni zopet pojavla (pobral pa 10.000sit za 5min dela).
Pol pa sm js sel enemu elektricarju ki obvlada in je ugotovil kaj je bilo narobe...nic s softwerjem ampak je sel en kos ki pride na tisto stran glave, kjer je izpusni kolektor...nisem se se pozanimal kaj tocno to je..
tko da fantje ce avto ni v garanciji ne hodit sploh na pooblascene servise, ker tam vec kot ga priklopit na racunalnik ne vedo...in se ce rac ne pokaze nic ti tudi ne vejo kaj popravit..
aja...kaj mi je se tip streljal...da ki so lahko problemi, ker imam mobitel zraven racunalnika v avtu in lahko pride do motenj v sevanju.... :rofl kaj lahko?? ;)
LP pa srecno z aftkom :)
Slika

megane03
Nov uporabnik

Cukanje

Napisal/-a megane03 Če jul 13, 2006 8:22 am

Tudi sam imam enak problem, megane II l. 2003 1,6 16V - in sem se s tem pač sprijaznil. Drugače se v dopisu tej temi pridružujem pisanju pisca ''paranoid'', ki z mirnim načinom speljevanja rešuje cukanje tistih 100-200 m od speljevanja (na servisu ne poznajo rešitve problema-pa prijatelj ki dela tam bi sigurno vedel...) Namreč tudi sam imam enak problem, megane II l. 2003 1,6 16V - in sem se s tem pač sprijaznil. Drugače je avto OK (43.000 km) edino zavorne ploščce sem zamenjal....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov