Nasveti in napotki ter povpraševanja...

LongOne
Nov uporabnik

Servo je trd

Napisal/-a LongOne Sr jun 14, 2006 2:19 pm

Živjo! Sem lastnik Seat Ibize 1.9 TDI GT, težava je pa sledeča. Pred kakšnim mesecem sem opazil, da mi v volanu enkrat na obrat poči. Ok, to naj bi bil verjetno problem na volanskem drogu. Vendar pa mi je kasneje začelo volan zelo tresti, ko sem zaviral. Sem šel k nekemu mehaniku, in je ugotovil, da so krivi diski. Diske smo podrejali, sedaj pa je problem, da je servo bolj trd ter ko bi volan moral iti v izhodiščno točko se približno 3cm prej rahlo zatakne. Kot bi ga nekaj prijelo. Pa še to, zakaj so se skrivili diski, medtem ko nisem nikoli zaviral nekaj na silo ali preveč?

:(

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jun 14, 2006 2:54 pm

problem pri ibizi,cordobi in polotih je u križnem zglobu volanskega droga(pri pedalih moraš snet eno plastiko da ga boš vidu )pa za začetek ga samo našprici pa zategn un vijak na 13 ključ pa pol probi če pa še ne bo dobr je pa treba uzet točkalo pa križ zakernat da ne pleše u zglobu to je 100% narobe če praviš da poka

LongOne
Nov uporabnik

Napisal/-a LongOne Po jul 17, 2006 2:27 pm

Ok, težave z pokanjem so rešene. Kolikor sem mehanika razumel, na bi prišlo do neke poškodbe na delu volanske gredu, kjer volanski drog sam vase (v primeru nesreče se zloži). Je pa rekel, da je do te poškodbe zelo verjetno prišlo, ker je servo postal postopoma pretrd. Sedaj pa imamo nov problem. Kje bi lahko dobil servo črpalko, ki bi pasala na to Ibizo, da bi probali, če je napaka na črpalki ali kje drugje ter koliko pride nova črpalka?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov