Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Čigumi na sedežu - prosim za nasvet

Napisal/-a JoeLoe Če avg 03, 2006 12:13 pm

Otroka sta mi na zadnjem srednjem sedežu pustila vsak svoj čigumi, sice na papirčku. Potem pa je avto stal na soncu skoraj cel dan, čigumija pa sta se razlezla na skoraj 10x10cm...
Ne vem kako bi to zdaj očistil. Lepo prosim za kak nasvet, kako to očistit ali pa za kako dobro pralnico, kjer bi to znali spedenat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Čigumi na sedežu - prosim za nasvet

Napisal/-a MacTron Če avg 03, 2006 12:15 pm

žvečilni gumi z ledenimi kockami ali s pršilom za zamrznitev zamrznite, ga nato razdrobite in ostanke posesajte

:idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Če avg 03, 2006 12:19 pm

MacTron je napisal/-a:žvečilni gumi z ledenimi kockami ali s pršilom za zamrznitev zamrznite, ga nato razdrobite in ostanke posesajte

:idea:

Naj hvala za nasvet, bom poskusil.
PS: Ni potrebe vikat... takle forumi ponavadi tega ne poznajo...

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Če avg 03, 2006 12:42 pm

JoeLoe je napisal/-a:Otroka sta mi na zadnjem srednjem sedežu pustila vsak svoj čigumi, sice na papirčku. Potem pa je avto stal na soncu skoraj cel dan, čigumija pa sta se razlezla na skoraj 10x10cm...
Ne vem kako bi to zdaj očistil. Lepo prosim za kak nasvet, kako to očistit ali pa za kako dobro pralnico, kjer bi to znali spedenat.

Pejt v mavrico - kupi white špirit in bos v manj kot minuti vse spravu dol.

lp

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Če avg 03, 2006 12:44 pm

vuko87 je napisal/-a:
JoeLoe je napisal/-a:Otroka sta mi na zadnjem srednjem sedežu pustila vsak svoj čigumi, sice na papirčku. Potem pa je avto stal na soncu skoraj cel dan, čigumija pa sta se razlezla na skoraj 10x10cm...

Pejt v mavrico - kupi white špirit in bos v manj kot minuti vse spravu dol.

lp

Pa ne bom tudi zica frderbu? Taknina se mi zdi ta hujš sintetika...
Mam Seat Cordobo.

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Če avg 03, 2006 12:55 pm

Jst sm na dveh avtih dol pobral cigumi z sedeza z white spiritom pa mi ni nc racefral sedeza (toyota avensis,golf) Uzmas eno krpico - namocs v spirit in malo zdrgnes po cigumiju in bo slo dol!

PS: vseeno probaj kako drugo metodo prej, nocm bit kriv ce bi se slucajno kej zgodil :?

lp

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 03, 2006 1:01 pm

zmrznitev je res najbolša! Mi smo enmu modelu na servisu spravli čigumi dol iz pasa tako da smo ga mal vn iz avta potegnal in ga pošprical z gasilnim aparatom nato pa je čigumi šou lepo dol!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe avg 04, 2006 11:03 am

baje da grejo čigumiji dol tudi z wd-40, samo v avtomobilu ti tega nekak nebi priporočil....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Ne avg 06, 2006 6:11 pm

Evo zrihtu!

Šel sem v eno štacuno, kjer prodajajo elektonske komponente, upore, tranzistorje ipd., kupil FREEZE spraj, ta malo dozo. Zanjo sem dal cca. 2300 SIT. Kjer pošpicaš naj bil bilo -49 stopinj Celzija :shock:
Ker je moja ueberkommando že neki drgnla čigumi stran, ga je fino porinla v pore tkanine in z zamrzovanjem ni šlo vse stran. Potem pa sem štidiral kaj nardit in pride mim moja ueberkommando in pravi, da je njena mama (moja tašča) včasih čigumije neki likala čez skretpapir. :idea:
Valjda! Ko odstraniš glavno maso čigumija, ostane samo še malo med vlakni tkanine... Na hlače, ga ne moreš dobit, ker ga je premalo, flek na zicu pa ostane. In tako sem odmontiral zic (ta zaden gre hitro ven 2x imbus 6), sem ga nesel na likalno dilo, pa mal skretpapirja vzel, polikal čez skretpapir, ki tako popivna tisto mali čigumija, ki ga je ostalo - in - bomba!
Čigumija ni več.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne avg 06, 2006 8:00 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:baje da grejo čigumiji dol tudi z wd-40, samo v avtomobilu ti tega nekak nebi priporočil....

si mi uzel z ust, probal ze kdo? :)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne avg 06, 2006 9:10 pm

zakon da si zrihtal. a mislte da bi šel silikon iz praga na avtu lih tko dol? k z razredčilom ne mislm pacat k je prag prec 1 mescem na novo poštrihan.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po avg 07, 2006 10:23 am

mislim da je bila nekje omenjena neke vrste radirka.če tko pomislim mi zgleda da bi lahko delovalo....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po avg 07, 2006 10:26 am

Dol lahko spraviš tudi z likalnikom. Na čigumi daj list papirja, in nato z likalnikom čez zapelji. Čigumi se bo zaradi vročine začel topiti in se bo prijel na papir.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov