Imam problemček z Rover 214 Si, letnik 1995. Ko stisnem sklopko mi motor crkne . To je nov pojav in se prej ni dogajalo. Sumim na ragulator prostega teka. Ali se da to zadevo popraviti oz. "sčistiti" doma, ali bo obisk servisa nujen? Kako naj se lotim popravila?
lexuss je napisal/-a:sklopka ni povezana z regulatorjem
Verjetno misli, da ko ko ga ima v prestavi in se pelje brez gasa mu motor vzdržuje obrate, ko pa stisne sklopko bi se mogli obrati ustavit na malo po 1k, vendar njemu crkne (recimo na semaforju). Če sem prav razumel. Vendar ne vem kako bi to popravil, mislim, pa da je možno da te daje regulator prostega teka.
simptomi okvare za regulator so sledeči: avto na mestu crkne; obrati skokovito nihajo. to je pa use od regulatorja. da mu pa rkne auto na mestu je napaka lahko kje drugje recimo: vijak za nastavitev praznega teka se je odvil; zamašena šoba praznega teka; sesalni sitem ne tesni.
očisti loputo na sesalni cevi in motorček prostega teka (regulator) oboje lahko nrdiš sam če veš kje te zadeve so in pa JA lahko ti zaradi tega avto crkne ko stisneš sklopko (recimo ustavljanje pred križiščem )sej si tko mislu a ne?
pol pa mal preglej razdelilno kapo ,kable,senzorje položajev gredi(glavne ali odmične oz. obeh)mal konektorjeprešprici z kontakt sptrejem lahko pa da te zajebava vžigalna tuljava ki je pri roverjih kakor jaz vem postavljena zadaj na blok in je zelo izpostavljena vlagi