Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vg5
Nov uporabnik

Regulator prostega teka pri Roverju

Napisal/-a vg5 Po avg 07, 2006 6:52 am

Živjo vsem!

Imam problemček z Rover 214 Si, letnik 1995. Ko stisnem sklopko mi motor crkne :x . To je nov pojav in se prej ni dogajalo. Sumim na ragulator prostega teka. Ali se da to zadevo popraviti oz. "sčistiti" doma, ali bo obisk servisa nujen? Kako naj se lotim popravila?

Vsem lepa hvala za odgovor!
VG5

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Po avg 07, 2006 8:24 am

sklopka ni povezana z regulatorjem
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Po avg 07, 2006 8:34 am

lexuss je napisal/-a:sklopka ni povezana z regulatorjem

Verjetno misli, da ko ko ga ima v prestavi in se pelje brez gasa mu motor vzdržuje obrate, ko pa stisne sklopko bi se mogli obrati ustavit na malo po 1k, vendar njemu crkne (recimo na semaforju). Če sem prav razumel. Vendar ne vem kako bi to popravil, mislim, pa da je možno da te daje regulator prostega teka.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To avg 08, 2006 11:09 am

simptomi okvare za regulator so sledeči: avto na mestu crkne; obrati skokovito nihajo. to je pa use od regulatorja. da mu pa rkne auto na mestu je napaka lahko kje drugje recimo: vijak za nastavitev praznega teka se je odvil; zamašena šoba praznega teka; sesalni sitem ne tesni.
golf 3 vr6

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 08, 2006 1:51 pm

očisti loputo na sesalni cevi in motorček prostega teka (regulator) oboje lahko nrdiš sam če veš kje te zadeve so in pa JA lahko ti zaradi tega avto crkne ko stisneš sklopko (recimo ustavljanje pred križiščem )sej si tko mislu a ne?

vg5
Nov uporabnik

Napisal/-a vg5 To avg 08, 2006 3:53 pm

Najlepša hvala za odgovore vsem. Bom poskušal sam malce pogledati in sčistiti zadevo, če pa ne bo nič boljše bo pa treba na servis seveda.

Čudi me edino to, da prejšnje dni ko je bil dež je bilo ful težav, zdaj v suhem pa kar v redu dela.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 08, 2006 6:17 pm

pol pa mal preglej razdelilno kapo ,kable,senzorje položajev gredi(glavne ali odmične oz. obeh)mal konektorjeprešprici z kontakt sptrejem lahko pa da te zajebava vžigalna tuljava ki je pri roverjih kakor jaz vem postavljena zadaj na blok in je zelo izpostavljena vlagi

Uporabniški avatar
sewer
Nov uporabnik

Napisal/-a sewer To avg 08, 2006 7:55 pm

meni se je to isto dogajalo pri fiat bravo, pa sem zamenjov gumico (dihtngo) pri motorčku prostega teka, pa mi je preprosto nehalo...lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov