Napisal/-a 1jaka So avg 27, 2005 8:32 am
Avto: Primera 1.6, l'99, 105.000km - tip P11
Ko sem že upal, da je avto prišu k sebi se je spet zgodilo - danes spet ni vžgal.
Po nasvetu mehanika sem preveril naslednje:
- Ali svečke dajejo iskro (z rezervno svečko) - rezultat NI ISKRE!
- ali na filter pride gorivo (nekaj malega ga je iz cevke kapljalo ampak mislim, da bi moralo biti vsaj nekaj pritiska? - TOREJ TUDI GORIVA NE ČRPA - črpalke se tudi ni slišalo!
- lučka za nadzor motorja ni svetila.
Ker nisem več vedel kaj naj naredim sem začel brati navodila. Avto ima NATS (nissanov sistem proti tatvini - imobilizator). Tam nekaj piše o tem, da če avto ne vžge obrneš ključ za 5 sekund v ON, za pet sekund v LOCK in potem v start. - NI POMAGALO.
Naslednja točka je da ključ pustiš v položaju ON 15 minut in ga potem obrneš v LOCK, počakaš 5 sekund in vžgeš motor.
Po nekaj minutah v ON položaju, se je na armaturki prižgala lučka za NADZOR MOTORJA in bencinska črpalka se je oglasila. - AVTO JE BREZ PROBLEMA VŽGAL!
Ko sem isto poskusil naslednjič je spet uspelo!
Nisem siguren, da je točno napaka na NATS sistemu, ker v navodilih piše nekaj o prižgani lučki za motor, ki pa pri meni ni gorela.
V navodilih piše, da če katera od lučk pri vžigu ne gori pomeni, da je prekinjen električni krogotok.
Ima kdo izkušnje s kako podobno okvari in mi lahko pomaga ugotovit, kaj bi bilo narobe?
Hvala.