Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

VW polo problemi

Napisal/-a AM To avg 08, 2006 9:09 am

Na avtomobilu VW polo l.01 okoli oken očitno guma razpada saj pušča barvo, ko potegneš z krpo. Torej kaj je storiti, al je pač tako in ni kaj za narest ???

Ob enem bi še pa vprašal, kaj je za narest ko se airbag na volanu počasi odpira . Pač tisti krogec ko se strga ob vklopu airbaga se počasi trga in se že da noter videt airbag vreča.
Očitno je vse skupi noter zlo na knap in pač nekje mora popuščat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To avg 08, 2006 11:10 pm

Nevem no, ampak pri vsakem 5 let starem avtu bo guma pri vratih puščala barvo, če potegneš s krpo, ali ne mogoče?! :? Zarad takih malenkosti se ne bi sekiral, sploh dokler dela menjalnik, dokler se ne sliši obrabljenih ležajev, dokler ti diski od rje ne razpadejo in dokler ti avto ne crkuje na lepem pri 130 km/h na avtocesti. :twisted: Nisem se mogel upret, ampak z zadnjimi tremi problemi sem se jaz soočal pri polu (letnik '01) pri borih 50.000 kilometrih. Z airbagom pa ne vem kaj si mislil točno... da se bo počasi odlepil vw-jev znak ("krogec") na volanu, ali kaj? Nazaj ga prilep, če je tako. Mislim, da pri sprožitvi airbaga le ta odtrga celo plastiko in ne le tisti krogec. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 09, 2006 7:32 pm

Pri airbagih ni šale, če hočeš, da opravijo svoje delo pravilno. Zato razna homemade popravila odpadejo in je najbolj, da najdeš kakšen cel pokrov oz. ga naročiš pri prodajalcu rezervnih delov.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr avg 09, 2006 7:39 pm

Sem šele zdaj opazil, da ste odpisali. Ta problem se mi dogaja pr polotu z 40.000km prevoženimi .
Drugače se trga ona plastika in ne on znakec. Pač tista plastika se lepo okol trga, rečmo da se je natrgal že ene 1/4, pa se že noter vidi blago od airbaga.
Pač ne vem, a je to resen problem, al ni se kaj za sekirat, pa kr pustim tak ko je.

Slika

Evo tuki sem še priložil sliko, pač tist krogez z rdečo , tam se trga

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr avg 09, 2006 8:03 pm

Kot je že nekdo pred mano napisal, okol airbagov se ni za igrat, morda bi bilo pametno zamenjat tole, ampak slutim, da bo cena kar zasoljena. VW si tega ne bi smel privoščit, vsaj pri teh prevoženih kilometrih in letih ne.
Pozanimaj se na servisu, kaj bi se dalo naredit, idealno bi bilo dobit tole, po moje kar cel volan brez airbaga, od kakega polota, ki je bil karamboliran od zadaj, da se airbag ni sprožil...
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr avg 09, 2006 8:36 pm

Ali pa mogoče samo tista prednja plastika na volanu . Verjetno bi se moral dat samo tisto zamenjat. Garancija tak pomoje ni na te stvari.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr avg 09, 2006 9:30 pm

Hm Airbag se ne bi smel odpirat.... Jst bi se resno pozanimal kaj je vzrok tega in zahteval popravilo ( po možnosti na VW stroške) !!! Sicer pa presodi sam... mislm da ni ravno normalno da se odpirajo airbagi... :roll:

goba1
Nov uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a goba1 Pe avg 11, 2006 6:50 am

Za vzdrzevanje gum (tesnilne, okrasne, itd.) se poleg razlicnih sredstev uporablja tudi glicerinsko olje, ki se ga kupi v lekarni ali v bolje zelozeni trgovini z avto deli.
Glede volanskega pokrova je smiselno napisati reklamacijo, se posebej, ce je avto redno servisiran in vedno na istem servisu.
lep pozdrav in veliko uspeha
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov