Napisal/-a anaz Sr avg 09, 2006 6:35 pm
23. junija sem imela prometno nesrečo (nisem bila povzročitelj prometne nesreče), zato sem morala peljati avto na popravilo. Ker je naključno mimo prometne nesreče prišel gospod, ki je ravno zaposlen pri pooblaščenem serviserju za mojo znamko avtomobila, sem ga odpeljala k njim v delavnico, ker so od prometne nesreče bili oddaljeni le par kilometrov. Omenil mi je nadomestni avtomobil in da bo moj avto popravljen v roko 1 tedna, kar je pozneje tudi lastnik servisa mi obljubil. Dejali so tudi, da bi bilo škoda peljati tako poškodovani avto na cenitev na zavarovalnico, zato je bilo dogovorjeno, da bo prišel cenilec iz zavarovalnice moj avto ocenit kar pooblaščenemu serviserju - pozneje sem izvedela, da so moj avto vseeno vozili na cenitev na zavarovalnico.
Glede nadomestnega vozila je bilo tak, da bi za nekaj dni morala vseeno plačati uporabnino za nadomestno vozilo, zato ga nisem vzela. Ampak prišel je teden na okrog in moj avto še zmeraj ni bil popravljen. Takrat sem se z lastnikom servisa po pregovarjanjih le dogovorila, da ni moja krivda, da ni avto popravljen in da želim nadomestno avto na njegove stroške, dokler ne bo popravljen moj avto. In tako so minili 4 tedne, je bil moj avto končno "popravlen". Takoj sem opazila, da je zelo slabo oblikovana pločevina in da ni leva in desna stran enaka, zato avta nisem prevzela, oni so pa napako odpravili v roko 1 dne. Prav tako se niso odpirala vrata od prtljažnika, ter notri so manjkale moje stvari, pa čeprav je bilo rečeno, da je avto nared da ga lahko odpeljem. Naslednji dan sem avto prevzela, pa čeprav še ni bilo na njem mojih zadnjih koles - sem pa dobila njihove nadometne za čas, ko se moje popravljajo. Po 14 dneh sem dobila "svoje" kolesa (alu kolesni obroč) nazaj, vendar še zmeraj nismo zaključili posla, ker nisem še dobila pokrova za kolesniobroč - nekje so ga izgubili, zato so naročili novega.
Ker sem že prej enkrat omenila, da želim račun za opravljena dela in nadomestne dele, sem ga le dobila, pa čeprav so trdili, da ga ne rabim, ker so vse že sami poslali na zavarovalnico.
Na računu sem namreč odkrila, da je zaračunan rabljen kolesni obroč, čeprav so meni rekli, da so mojega popravili. Po natančnem pregledu sem ugotovila, da res nimam svojega, saj so vsi tri ostale moje poškodovani, ta pa ni. Zanima me, ali lahko meni vgradijo rabljene dele brez mojega soglasja? Prav tako avto sedaj ne leži tako na cesti kot prej, ker ga vleče na sredino ceste – ampak serviser trdi, da imam to že od prej. Prav tako sem na zadnjih vratih odkrila 10 cm trak drugačne barve kot je moja – tudi to bi naj že imela od prej – jaz pa sedaj sprašujem, če sploh to so moja vrata. Prav tako sta na stranskih vratih se pojavile 2 modri lisi, ki ji tudi prej nisem imela.
Prav tako so zaračunani okvirje za tablice, pa čeprav mi jih niso menjali.
Kako pa je z garancijo njihovega dela?
Jaz imam tak slab občutek, da ima jaz samo ven izklepan avto, zaračunali pa so si menjavo nove pločevine. Prav tako, da so popravili moj stari odbijač, pa čeprav so zaračunali novega. Tudi izolacija je zelo slabo narejena.
Da o zaračunanem delu sploh ne govorim.
Seveda pa me serviser niti ne vidi rad, ker ima z menoj same izgube – zavarovalnica je namreč postavili določen limit, koliko bodo krili stroškov, serviser pa je ta znesek za 30.000 sit še presegel – to je žal moralo iti iz njegove blagajne.
In kako naj bom sedaj jaz po vsem tem mirna, da moj avto ne bo začel čez leto ali dve na mestih popravila rjaveti? Kako je z garancijo njihovega dela? Verjetno me nihče ne bo upošteval, če bom jaz le s tem računom prišla reklamirat njihovo delo, če bi čez čas bilo kaj narobe.
Ali lahko še kar koli ukrepam?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
anaz