Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

laguna 1.9 dci

Napisal/-a cardynal Če avg 10, 2006 8:33 pm

pozdravljeni

odločitev je padla obnoviti bo treba turbo pri laguni 01 1.9 dci 88kw

zaenkrat turbo se dela vendar ze cuka in zelo piska
zanimajo me vase izkusnje z obnovo turbine koliko obnova stane, kako dolgo potem deluje, ali je kaksna garancija na obnovo, kdo najkvalitetneje obnovi, kaj vse taksen poseg potegne za sabo, ali je potrebno menjati tudi interkuler,morda kakse cevke....

lp in hvala za odgovore

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če avg 10, 2006 8:52 pm

Mene zanima koliko ma turbina prevoženih,ker baje so problematične te turbine pri teh Lagunah.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Če avg 10, 2006 9:07 pm

Za ceno obnove ali nove nebi vedela vem samo da je pri Lagunah problem s turbinami, menjalniki ....Za obnovljeno turbino moraš vsekakor prejeti garancijo tukaj ni vprašanja.
Dokler turbina dela menjaš samo turbino.... problem pa nastane če ti bo nehala, ker potegne za seboj olje in boš moral menjati še katalizator....Lahko se tolažiš s tem da gre v tem poletnem času / vroče in kontakt vzamemo takoj ko se ustavimo / ogromno turbin neglede na proizvajalca oz. firmo avtomobila in prevoženih kilometrov katere ima za seboj. Ker je vročina smrt za turbine je priporočljivo da po vožnji ne ugasnemo takoj motorja temveč ga pustimo še nekaj časa prižganega, da se turbina lažje in hitreje ohladi s tem pa ji podaljšamo tudi življensko dobo ;)
Zadnjič spremenil ANJCI, dne Če avg 10, 2006 9:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

fico83
Nov uporabnik

Napisal/-a fico83 Če avg 10, 2006 9:08 pm

Res je najbolj so problematične Lagune ta letnik in sicer 01 z 88kw. Tiste z motorjem z 79kw so boljše :con Obnova pride okoli 200-300k, nova pa 700k!!!!! :twisted:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe avg 11, 2006 5:09 am

Nova turbina pride 700k!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe avg 11, 2006 6:04 am

Vzemi tovarniško obnovljeno,pa veš da si dobro dobil,imaš garancijo in boš dal zanjo nekje okoli 250.000 sit...

itak,pa pomerite kolko polni,preglejte cevi od ic in boš videl kolko olja je notri itd.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe avg 11, 2006 6:55 am

RedBull™ je napisal/-a:Vzemi tovarniško obnovljeno,pa veš da si dobro dobil,imaš garancijo in boš dal zanjo nekje okoli 250.000 sit...

itak,pa pomerite kolko polni,preglejte cevi od ic in boš videl kolko olja je notri itd.

točno tako: za ktovarniško dobiš isto kot za novo eno leto garancije. čeprav je pa tudi res, da lahko že ta piska....
Slika

Blatnik Vojko
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Hrastniku

turbina r-laguna ll

Napisal/-a Blatnik Vojko Pe avg 11, 2006 5:39 pm

Seat ne vem od kod si potegnil ceno 700K?Na reno sevisu stane turbina okrog 300K sit.V sloveniji pa mislim da je najbolj ugodna cena pri BE-JA turbopolnilniki v Ljubljani.Pred enim letom sem moral menjati in je tam stala 140K,vendar jo je kupila Avtodelta,ki ima pri njih popust,drugače pa pride okrog 180K.Na njo dobiš eno leto garancije,s pogojem da je montirajo na pooblaščenem swervisu.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe avg 11, 2006 6:24 pm

fico83 je napisal/-a:Res je najbolj so problematične Lagune ta letnik in sicer 01 z 88kw. Tiste z motorjem z 79kw so boljše :con Obnova pride okoli 200-300k, nova pa 700k!!!!! :twisted:

Blatnik Vojko
Lej preber en post više kjer je fico83 napisal da je nova turbina 700k zato pa sem tut jst dodal na koncu :shock: ker 700k je res preveč.

Blatnik Vojko
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Hrastniku

Napisal/-a Blatnik Vojko Pe avg 11, 2006 7:08 pm

Ja Seat oprosti malo sem površno pogledal :oops:

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Pe avg 11, 2006 7:23 pm

a ni blo pri beji govora o nekih 50k za obnovo turbine
sem jim poslal mail pa da vidim kaj bodo odgovorili ali je res da je potrebno menjati tudi interkuler ?kakko je z cevkami kaj vse moram se zamenjati potem

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat So avg 12, 2006 5:28 am

Blatnik Vojko ni pene se zgodi.

cardynal lej načeloma mislim,da ni potrebno menjati cevi in tega,venddar mislim tut,da je bolje preventiva kot kurativa tko,da najpomembnejše cevi bi jst vseeno zamenju sej veš "ziher je ziher" :lol:
Zj za Intercooler pa močno dvomim,da bi ga mogu menjat,če sedaj turbina še dela.Ta poseg se ponavadi nardi v primeru ko ti turbino že sesuje,ker pol baje v IC potegne tut olje.
Mogoč se motim zato počaki,da ti bo kakšen mojster to povedu.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So avg 12, 2006 8:49 am

STRAN tace od teh lagun tega letnika!
Boš imel samo stroške. Raje kupi 03 ali novejšo ali bencinarja 01!

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal So avg 12, 2006 10:32 am

jz to laguno mam ze nekaj casa zato sem ze malo prepozn da bi dal tace stran :)

jah sj sem upal da bo kak mojster razlozu pa zgleda da noben nima casa :)

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov