Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Renault megane II - šipa in problem s kartico

Napisal/-a joke Sr avg 09, 2006 11:09 am

Danes sem se oglasil na pooblaščenem renaultovem servisu zaradi težav s kartico/ključem. Še preden pa sem uspel mehaniku, ki me je sprejel, razložit v čem je težava, mi pravi da bo treba na mojem avtu zamenjat zadnjo šipo. Vprašam kaj je narobe in odgovori, da imajo javljeno "rdečo noto" ter me pošlje do drugega mehanika da se dogovorim za termin. Seveda tudi on ni vedel v čem je problem zato sva šla skupaj do prvega, mislim da vodje mehanične delavnice. Prvi gospod tudi njemu ni znal/hotel povedat vzroka menjave šipe. Rdeča nota, rdeča nota, obvezno zamenjat, bla bla bla :roll: Ok, saj zamenjajo brezplačno, sploh ne bi bil problem, ampak šipe imam temnjene. Ponovna temnitev gre seveda na moj račun. Kar je pa še bolj zanimivo, avto imam že 3 leta in sedaj se na renaultu spomnijo, da z zadnjo šipo pa nekaj ni v redu :!: Malo "kasno paljenje" se mi zdi. Pa čemu skrivnostnost :?: Ali zgolj nevednost...
Ima kdo podobne izkušnje oz. ve kaj več o skrivnostni "rdeči noti"? :lol:
Zadnjič spremenil joke, dne Sr avg 16, 2006 8:04 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr avg 09, 2006 12:14 pm

Naj ti razložijo v čem je problem. Drugače pa pojdi na drug uradni servis pa tam vprašaj. Ker če ni nujno jst nebi menjal.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr avg 09, 2006 12:39 pm

:shock:
meni tudi to ni jasno v čem je fora.naj ti povejo...saj gretje ti dela?šipa pa je vrjetno cela
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr avg 09, 2006 1:36 pm

No, fora je v tem, da lahko šipa sama od sebe poči (možna konstrukcijska napaka). So mi poslali obvestilo (dobil že drugo - prvo je prispelo pred pribl. 2 mesecema), da naj se zglasim na servisu, kjer mi bodo šipo brezplačno zamejali (na grandtour-ju). No, tega še nisem storil, ker moram pustit avto tam še približno 4 ure po zamenjavi, da se posuši lepilo. Bom pa to storil, ko se bom zmenil za nadomestno vozilo.

P.S.: Zanimivo pa je, da še ni počila pri meni, kljub temu da jo redno "božam" z subwooferjem
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr avg 09, 2006 1:44 pm

Aja, za folijo na zadnji šipi, se boš pa moral bolj "energično" pogovarjat (pa brez nesramnosti), ker kolikor vem so ti dolžni avto vrniti v stanju kot je bil pred prevzemom. Krivda za zamenjavo šipe je na strani proizvajalca, ne pa lastnika avtomobila.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr avg 09, 2006 1:53 pm

Keri letniki pa modeli pa morjo it nazaj? A ti si dobil na dom povabilo za menjavo?

Ker mamo doma tudi Megana II l 2004 pa me zanima kaj je stem

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr avg 09, 2006 2:08 pm

to gre samo za grandtoure...
zanimivo, pred nekaj meseci je bilo zamenjanih par stekel na teh meganih, je pa na srečo lastnikov vse plačala zavarovalnica....
no, zdaj pa rdeča nota!?
morajo ti pa razložiti kaj pomeni ta rdeča nota, lahko se pa jaz pozanimam...
Slika

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Napisal/-a joke Sr avg 09, 2006 3:50 pm

Gre za grandtoura l. 2003. Zupi13 če se ti da se pozanimaj na kakšne note to igrajo pri renaultu :D Zanimivo je tudi, da so očitno nekatere lastnike o tem obvestili, drugih pa ne.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Če avg 10, 2006 6:57 am

se bom pozanimal glede note. vabila za popravila pa pošiljajo servisi, oz. prodajalci, kjer si avto kupil le-ti so pa različno dejavni pri tem opravilu, ker jim to prinaša samo probleme in delo, ki pa je zelo slabo plačano. pri nas sem imel jaz to zadolžitev, da sem urejal popravila po tehničnih notah in sem bil kar ažuren...
ti javim glede note...
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Če avg 10, 2006 1:22 pm

po prvih podatkih bi naj šlo za okvaro gretja zadnjega stekla. podrobnosti sledijo.....
Slika

Solero
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Solero Pe avg 11, 2006 6:09 pm

Saj lahko prečekiraš če je tvoje vozilo med "vpoklicanimi" na seznamu..

http://www.renault.si/RenaultSITe/news/ ... index.html

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Napisal/-a joke So avg 12, 2006 2:18 pm

Solero je napisal/-a:Saj lahko prečekiraš če je tvoje vozilo med "vpoklicanimi" na seznamu..

http://www.renault.si/RenaultSITe/news/ ... index.html

Ni na seznamu :roll: . Baje bi naj res bilo nekaj v zvezi z gretjem šipe (kao možnost okvare). Saj po eni strani pohvalno s strani renaulta, da odpravljajo napake oz. jih skušajo že prej preprečiti z menjavo neustreznega dela, ampak da to ugotovijo po treh letih se mi zdi pa malo dolgo. Tako da verjetno ne bom niti menjal šipe, razen seveda, če mi novo zatemnijo.

hvala za info ;)

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Renault megane II - šipa in problem s kartico

Napisal/-a joke Sr avg 16, 2006 7:58 am

Kot sem omenil že v prvem postu te teme, imam problem s kartico za prostoročno upravljanje. Daljinsko upravljanje (odklep, zaklep, zagon) ne deluje kot bi moralo oz. včasih deluje včasih ne, medtem ko pa je vstavljena v režo čitalca pa zaenkrat deluje brezhibno. Na servisu so zadevo testirali in ugotovili najprej, da je problem v anteni. Le-to so zamenjali ampak stvar še vedno ni funkcionirala, računalnik pa ni pokazal nobene napake več. Testirali so tudi z rezervno kartico (preverili tudi baterije) rezultat je bil enak. Tudi čitalec je deloval brezhibno. In sedaj najnovejša ugotovitev (pravkar javljena), da sta zanič obe kartici :!: Tudi rezervna, ki je nikoli nisem niti uporabljal. Cena kartice: cca. 40.000 :shock: Meni se zdi to milo rečeno čudno! Predno grem na drugi servis bi prosil za kakšne informacije oz. morebitne podobne izkušnje.

oberkreiner
Nov uporabnik

zadnja šipa

Napisal/-a oberkreiner Sr avg 16, 2006 5:15 pm

Tudi meni so jo zamenjali (Megane grandtour 2004), zraven pa so mi še dvakrat zlomili zadnji spojler. Menajva je bila zaradi napake v materialu, stekla so pokala, tudi videl sem en avto, ki se mu je to zgodilo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov