Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Fiat Punto mk1 senzor hitrosti

Napisal/-a erixon Pe avg 11, 2006 4:56 pm

Problem je takle: na Fiat Puntu mk1 l.96 mi je crknil stevec za prikaz hitrosti. Smo ugotovili, da je po vsej verjetnosti kriv senzor. Sem dobil novega in ga tudi zamenjal, samo problem je pa sedaj, da ko gledam na hitrost stevec kaze nekako dvakrat prenizko hitrost. Mehanik, ki mi je to menjal je rekel, da zna biti da je potrebno senzor na servisu se nastaviti, ker imajo dolocene izvedenke tega avtomobila pac razlicne velikosti koles senzor je pa po vsej verjetnosti za vse enak. Je to res, ali je mogoce ta senzor zanic ali pa da nimam ta pravega? Skupaj s tem stevcem mi tudi stevec za prevozeno razdaljo kaze premalo prevozenih kilometrov.

Za vse odgovore se zahvaljujem.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Pe avg 11, 2006 5:37 pm

Senzora ni potrebno umerjati,diferenca je lahko le minimalna ,če nimaš predpisanih koles.Nimaš pravi senzor.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Napisal/-a erixon Po avg 14, 2006 9:19 pm

Bil na servisu in je senzor pravi, ker sta samo dva razlicna za 1,3 in 1,6. Senzorja tudi ni potrebno umerjati, ker se samo prisraufa in to je to. Je pa clovek rekel, da senzor se vedno pobira signale z zobnika in je lahko da je kaj zapacano, ker sem se nekaj casa vozil brez senzorja. Bom sel do mehanika, pa bomo videli, kaj se da naredit.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Napisal/-a erixon Če avg 17, 2006 3:28 pm

A ma še kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: RedBaron in 8 gostov