Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Matjaz
Novinec

Skoda octavia zadnja vrata se ne odprejo

Napisal/-a Matjaz Sr avg 16, 2006 5:38 pm

Pozdravljeni

Zadnja vrata se ne oklenejo sicer se slisi motorcek ki malce zahresci, vendar se vrata ne odprejo tudi ce potegnes notranjo klukco ni ucinka, tapete ne mores odstraniti iz notranje strani. Drugih idej kako odpreti pa nisem imel...

Ali je imel kdo podobno situacijo in kako jo je resil?
Hvala za odgovor

Lp Matjaz

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Pe avg 18, 2006 6:52 pm

Enako situacijo je imel prijatelj na Meganu. Zadnja leva vrata se niso odprla več, ker je ena plastika na mehanizmu počila. Edina rešitev je bila, podret oblogo iz notranje strani,in odklenit.
Slika

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Pe avg 18, 2006 7:12 pm

Bric je napisal/-a:Enako situacijo je imel prijatelj na Meganu. Zadnja leva vrata se niso odprla več, ker je ena plastika na mehanizmu počila. Edina rešitev je bila, podret oblogo iz notranje strani,in odklenit.

Pri Meganu je to očitno serijska napaka...menjal sem obe ključavnici,ker je počil en plastičen zatič...samo v mojem primeru se vrata sploh niso dala zapreti :? !!!

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Pe avg 18, 2006 7:20 pm

Gorch je napisal/-a:
Bric je napisal/-a:Enako situacijo je imel prijatelj na Meganu. Zadnja leva vrata se niso odprla več, ker je ena plastika na mehanizmu počila. Edina rešitev je bila, podret oblogo iz notranje strani,in odklenit.

Pri Meganu je to očitno serijska napaka...menjal sem obe ključavnici,ker je počil en plastičen zatič...samo v mojem primeru se vrata sploh niso dala zapreti :? !!!

Ti si bil na boljšem. Se je dalo vsaj normalno podreti oblogo na vratih. Jas sem se moral kar namučit, da sem oblogo dol pobral, ne da bi jo uničil!
Slika

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Ne avg 20, 2006 4:11 pm

Hja potem mi ne preostane drugega kot da zrezem notranjo oblogo, ker pri octaviji je obloga zasravbana na mestih ki niso vidna ko so vrata zaprta... Edin ce pustim vrata zaprta za skos:)

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Ne avg 20, 2006 4:30 pm

Hja potem mi ne preostane drugega kot da zrezem notranjo oblogo, ker pri octaviji je obloga zasravbana na mestih ki niso vidna ko so vrata zaprta... Edin ce pustim vrata zaprta za skos:)

TurboINSIDE
Novinec

Napisal/-a TurboINSIDE Ne avg 20, 2006 7:03 pm

Če se ne motim ima Octavia varnostno "kljuko" ob strani v prtljažnem prostoru ravno v tem primeru če se vrata nočejo odpreti. To se je že parkrat zgodilo pri izvedenkah Octavia TOUR, torej prejšnjega modela in ne NOVE octavie. Šla pa je celotna ključavnica, enostavno se je zaskočila in se ni hotlo več odpret. Tako da mogoče je tudi pri tebi tako ;)
Big boss in da haus!

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Ne avg 20, 2006 8:07 pm

To sm hotu slisat:)

A bi mi lahk povedal se kej bl podrobnega kje nej iscem to zadevo v prtlazniku, je pa res da je letnik 97 mogoce ker je ena izmed prvih da tega se nima?

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po avg 21, 2006 7:31 am

Matjaz je napisal/-a:To sm hotu slisat:)

A bi mi lahk povedal se kej bl podrobnega kje nej iscem to zadevo v prtlazniku, je pa res da je letnik 97 mogoce ker je ena izmed prvih da tega se nima?

ne rezat plastike.zihr se da dobit nekak dol. pejt uprašat na servis. pri nas je blo isto,niso se mogla odpret prva desna vrata na octaviji. pa so na servisu odprli nekak brez poškodb.nevem pa res kako. majo oni že svoje pripomočke.sicer je pa nam takrat šipa padla dol pa je fotr neki prčku po vratih in pokvaru da se pol vrata niso dala odpret. pol smo mogl na servis :)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po avg 21, 2006 7:48 am

Ne rezat vratnih oblog, ker boš naredil samo škodo. Vsak avto ima to nekako nasajeno in privito gor, tako da ni potrebe to razrezat. Na mojem avtu sem to že razstavljal in sem videl, da to oblogo gor držijo neki plastični čepi, ki so zasidrani v neke utore na vratih. Kljuka vrat pa je to oblogo držala na mestu, pa še nekaj vijakov na spodnji strani vrat. No, na citroenu je to tako. Pa tud opla sem že razdiral na vratih in je zelo podoben sistem.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov