Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

AMZS

Napisal/-a Mantara So avg 26, 2006 5:39 pm

Pozdravljeni,

imam problem z AMZS mehaniki.
Vnaprej se opravičujem če bom kaj narobe napisal saj nisem mehanik.
Stvar je sledeča:
na Cliotu od punce je nekaj začelo trest desno gumo pri hitrosti 50-60km/h in ko sem to opazil sem se oglasil pri vulkanizerju na AMZS da mi pogleda kaj je. Sem mislim mogoče da je platišče zvito ali kaj podobnega, vendar ni bilo zvito ampak je reku da je luft in da treba menjat (mislim da je pravi izraz) končnik volanske letve in mi je reku da pač že ki menjam desno naj vzamem tudi levo saj strošek ni velik in da menjam takoj obe.
ok sem reku grem jaz kupit in v trgovini z avtodeli so imeli trenutno samo desno in sem vzel desno, za levo pa sem reku da pridem naslednji teden ko dobijo na zalogo. Cena 3200 sit.
do tu vse lepo in prav...
peljem avto na AMZS da mi to zamenjajo, razlog je tudi to da sem peljal k njim da sem njihov član in imam tudi popust, ter vem da bi mi na orginal renojevem servisu verjetno več zaračunali.
Avto mi lepo dvignejo in zamenjajo desno stran...dela niti eno uro...reče mi mehanik na AMZS da je fanj da zamenjam tudi levo saj se lufta tudi na levi strani. Ok rečem da grem kupit tudi levo stran. pridem cirka čez 15 minut nazaj on je levo stran že razdrl in jaz mu dam levi končnik da ga montira. Da ne čakam sem šel nekaj spit v tem času ko on to naredi...
Pridem nazaj in mi reče da levi končnik ni pravi da je prekratek, ter da ga je 3x dajal gor in dol. Sem mu reku če je prvič ugotovil da je napačen zakaj za boga ga je 3x dajal spet gor in dol???
Ok sem reku ni problema ga bom nesel nazaj v trgovino in mi ga bodo zamenjali za daljšega, vendar bo treba počakat do ponedeljka saj je bilo ze 12 ura in je sobota. (avto sem pripeljal ob cirka 9. uri zjutraj že !!!! )
ok mi reče da slučajno če bodo oni kje dobili da me bodo poklicali.
Cirka 16:30 danes me kliče da je avto že gotov in da ga lahko pridem iskat...ok grem dol in rečem da mi naredi račun in da bom plačal.
Do tu vse v redu in prav.
Mi da račun za vse skupaj in pravi 31 tisoč sit vse skupaj pride Sem reku kaj????
Ja pravi delo je 19k sit. Sem ga vprašal kako delo in mi odbrusi nazaj da se je on matral cel dan za to zamenjat. A je moj problem mogoče če je on nesposoben mehanik in mu rabi cel dan za to naredit namesto da je naredu vse skupaj v 1 uri???
pol pravi da mi je računal 2x štelanje preme
in na koncu pravi da me pride levi končnik 12,5 k sit
takrat sem popizdu in reku od kje tolko??? zjutraj sem ga plačal 3 jurje pa nekaj
Računa nisem hotel plačat in sem rekel naj mi ta končnik dajo dol ter da bom jaz prinesel svojega v ponedeljek ter da bom šel do direktorja. Pravi ni problema vendar da i bo računal še enkrat vse delo.
Zdaj me zanima kolko pride njegova delovna ura??? kolko x mi mora štelat premo?
A je to normalna cena?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovore
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So avg 26, 2006 5:46 pm

19 jurjov za menjavo končnikov? Niso normalni!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara So avg 26, 2006 5:54 pm

sej grem v ponedeljek do direktorja.
baje naj bi mi računal 2 uri dela + 2x štelanje preme, kar nanese po ceniku AMZS-ja (cene na spletni strani):
2 uri x 7590sit visoko zahtevnega dela + 2x 2750 sit nastavitev preme = 20680 sit -20% članskega popusta = 16544 sit

kje je on dobil 19k sit pa nevem.
in vem da ni imel kaj delat 2 uri tam 100%...je pa njegov problem če ni vedu da kos ne paše in ga je 3x dajal gor in dol.

Iščem strokovno mnenje koga ki se na te stvari razume...
Slika

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki So avg 26, 2006 5:57 pm

http://www.amzs.si/?podrocje=8
Zgoraj imas link kjer najdes koliko racunajo na uro za opravljena dela. Po mojem bi to delo na renaultovem servisu stalo manj.
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex So avg 26, 2006 6:16 pm

Zakaj to delate? Pooblaščeni servisi, amzs in podobni veliki servisi majo tako tarifo da se ti res lahko spipa. Tak težko počakat do ponedeljka, pa peljat enem v neko malo delavnico pa počakat tam zravn da se zmontira in zapelje na optiko, sej pa nebo razpado v tisith 2 dneh? 1x sn to naredo pa nikol več. Frdaman avto da ni tolk vreden kolk nam živcov požre! ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So avg 26, 2006 10:46 pm

Ravno tega se sam tudi včasih bojim, da mi bodo izpostavli nenormalni znesek. Pred časom sem imel samo eno malenkost za zrihtat na enem avtu in je prec računu $$$$$ od zdej naprej raje peljem k vaškemu mehanku.

Za drugič pa prej se vpraša za predračun.

Vsekakor se oglasi pri šefu in mu razlož situacijo.

Za naslednjič potem veš kako in kaj. Amzs,pooblaščeni servis to sam gnar fehtajo popravjo pa nč.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So avg 26, 2006 11:09 pm

Naj si kar sam plača tiste ure, če mene vprašaš je bil na malci, ne pa da se je on matral. Pa tud če se je- njegovih napak ne plačaš ti, naj jih sam, če je nesposoben.

Ti si se dogovoril za neko uslugo in nič drugega. Predračun reši take zajebancije.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Ne avg 27, 2006 7:09 am

Na dostih servisih majo tisto normo po kateri se računa. Recimo da firma reče da menjava zavornih diskov traja 2h ti računajo 2h neglede na toče mehanik naredi stvar v 20min ali se pa muči 4h s zarjevenimi šraufi.

Za foro uprašaj na renault servisu kermu koliko bi to stalo (in delo in končnik).
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov