Nasveti in napotki ter povpraševanja...

primorc1
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

corsa c mi ne vžge več

Napisal/-a primorc1 Ne avg 27, 2006 6:18 pm

Pozdravljeni!

Imam corso C staro 3 leta in med vožnjo se mi je parkrat zgodilo, da so mi števci (hitrost,obrati, km) padli dol, ekranček pa ugasnil. Nato se je spet prižgal. Kasneje je spet ugasnil. Ko sem zaklenil avto in odklenil je bilo spet vse normalno. No in danes je spet vse padlo dol in mi avto ne vžge več. Probal sem odklopit baterijo, pa ni pomagalo. Na armaturki mi zagorita samo 2 lučke, ko dam kontakt (moglo bi jih cca. 6). Ko pa hočem vžgat ponavadi "vergla" v prazno, parkrat pa je vžgal in takoj zatem ugasnil. Baterija je nova, napetost se skor nič ne sesede med "verglanjem". A to je za na servis al bi znal kak mehanik doma popravit. Avto je trenutno na parkirišču. Ima kdo kako idejo? Sem iz ajdovščine.

LP
Zadnjič spremenil primorc1, dne Ne avg 27, 2006 6:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
kaj je že bistvo?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne avg 27, 2006 6:20 pm

Prazna baterija (zaradi zanič alternatorja)?

primorc1
Nov uporabnik

Napisal/-a primorc1 Ne avg 27, 2006 6:26 pm

Baterija je nova, napetost se skor nič ne sesede med "verglanjem".

Sem dodal k opisu.
kaj je že bistvo?

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne avg 27, 2006 7:51 pm

Verjetno ti rele za napajanje nagaja, ali pa ključavnica.
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne avg 27, 2006 8:39 pm

isto je blo na moji corsi..kr na avto cesti vse lucke gor in se je ugasnila...pol sm jo vzgal in je delala....sm se vozu se ena dva km in je vse crkinlo...ko sm dal kontakt je delalo vse normalno, bateirja polna, verglalo samo uzgala ni....pol pa je elektrical ugotovu da je nek rele sel h vragu....drugace pa probaj odpret skatlo, kjer imas vse te releje (pri levem amortizerju) in jih malo stresi oz potolci ker lahko je kak kontakt slab....pol pa bo delalo, ce ne pa h elektricarju pa bo...
kak model corse pa imas??

LP pa srecno
Slika

primorc1
Nov uporabnik

Napisal/-a primorc1 Ne avg 27, 2006 8:48 pm

ja jst tut sumim kak slab stik. Pobral sm vn vse varovalke in jih dal nazaj notr, ker sm mislu, da je tam slab stik, pa ni. Ok bom še relejčke pogledu. Če se mi bo dalo jih bom še pomeru, ampak ponavadi releji držijo par tisoč preklopov. ker model? Corsa C a jih je več? 1.2 Enjoy 2003 letnik.

hvala za pomoč!

LP
kaj je že bistvo?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov