Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

punto mk1 - problem z elektroniko

Napisal/-a red_mamba Če avg 24, 2006 6:47 am

Živjo!

Rad bi še tole zadevo z elektroniko porihtal ker bom spomladi avto prodal.
Drugače je tehnično v dobrem stanju, ker sem že veliko stvari moral menjati na avtu od kar sem ga kupil pred nekaj leti.

Vprašal bi pa če morda kdo ve kje bi bil problem, da mi avto včasih ugasne.
Pred semaforjem recimo, ko stisnem sklopko. Obrati mi včasih padejo pod 850RPM in potem narastejo nazaj, včasih 2x ali 3x zanihajo skoraj do 0 in se vrnejo na običajne v prostem teku. Drugače mi potem mašina lepo drži 850RPM v prostem teku.

Se mi pa občasno zgodi da mi na avtocesti (oziroma med vožnjo) motor čist dobesedno ugasne. Obnaša se ravno tako kot da bi čisto z gasa stopil, ker se čuti kot da ne šprica več bencoina v motor in motor z kompresijo zavira.
Potem pa se čez par sekund zbudi in spet dela. Pa včasim mi sam mal pocuka in se lučka za šobo pokaže pa ugasne in je vredu, spet drugič je pa problem vedno prisoten. Dogaja se mi pa tudi da dokler lučka za vbrizg sveti avto dela vredu (samo v prostem teku crkne), in čez čas ko elektronika ugasne opozorilno lučko pocuka pa je včasih vredu (ostane ugasnjena) ali pa se takoj nazaj prižge.

Kak senzor na pol kaput, slab stik ali kaj drugega?

Aja pa še to. Kmalu po tistem ko sem avto kupil sem odkril da je MAP senzor plombiran in sem ga zamenjal. In ker mi avto stalno ugašal sem naredil tako da skozi malo luknjico zrak vleče pri senzorju da malenkost manjši vakuum pokaže in z tem malo več bencina v mašino šprica.

Vsak info dobrodošel :?
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če avg 24, 2006 9:41 am

lahko da je senzor glavne gredi če praviš da se med vožnjo zud ugasne pa lučka posveti lahko je potenciometer lopute gasa ker motor sploh je u tem avtu?

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če avg 24, 2006 9:58 am

uf ja pozabu model napisat

1.2 75hrčkov (multipoint vbrizg)

motorček prostega teka je nov, potenciometer sem pa tudi že menjal (samo z rabljenim)

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če avg 24, 2006 10:45 am

čare je napisal/-a:lahko da je senzor glavne gredi če praviš da se med vožnjo zud ugasne pa lučka posveti lahko je potenciometer lopute gasa ker motor sploh je u tem avtu?

kaj je to knock senzor(za odmično gred), oziroma kake se mu reče v angleščini da v Haynes pogledam kje se nahaja?

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če avg 24, 2006 7:33 pm

spucaj motorček prostega tega,prav tako tudi loputo (za to uporabi one shot)

Senzor glavne se nagaja na desni strani,pri jermenici. Ponavadi se zdrka kabel od nje,tako da kdaj dela,drugič ne. Malce preruki zadevo,pa boš videl,če ti bo avto takrat crknil.

Na pamet mi pade samo še glavni reke,ki med drugim skrbi za benz pumpo. Spucaj konektor le tega (nahaja se na sredini oz. malce bolj levo pri vetrobranskem steklu in je pokrit z eno plastiko.

Druge ideje pa trenutno nimam
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Če avg 24, 2006 7:58 pm

Ja jaz mam tut enak avto, pa se mi lučka za injektorje včasih prišge za kakih petnajst sekund pol pa ugasne. Avto nč ne nagaja samo enkrat sem stisnil sklopko, pa so obrati narasli na 1800 za ene par sekund pol je blo pa vse v redu. Mogoče bi res bilo počasi kakšne senzorje za pogledat.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 24, 2006 8:08 pm

erixon, to ti je lambdo za par momentov preveč zakadil in je bla napačna mešanica potem.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Če avg 24, 2006 8:59 pm

In kako to odpraviš? Zaenkrat se mi to dogaja samo enkrat med vsako vožnjo. Moram iti kmalu na kakšno daljšo, da vidim če se bo bolj pogosto to zgodilo.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
smarty
Nov uporabnik

Napisal/-a smarty Če avg 24, 2006 9:28 pm

točno to kar si napisal se je meni tudi dogajalo na puntotu mk1...na avtocesti cukne kot da vzames gas popolnoma potem pa vredu in lucka tudi....avto imam se sedaj....
vozil sem ga povsod pa nikjer niso vedeli kaj naj bi bilo.....
potem sem pa enkrat od kolega prjatla vprašal k je avtoelektrik in je rekel da naj samo lambdo sondo (al nekej takega, a je?) zamenjam in bo.....
in res je vredu sedaj.....
It feels good to be smart!!! All things are possible, except skiing through a revolving door.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Pe avg 25, 2006 6:01 am

moja labmda ma okoli 35000km sedaj, je že tko hitro "crknala"?

sesalni kolektro in loputo sem že pred nekaj 10kkm spucal, mogoče bi pa bil čas za ponovno čiščenje, motorček ima pa tudi nekaj 10kkm za sabo tako da to sem skoraj 100% da ni problem tu. Ker tudi obrate mi vedno drži lepo na 850RPM v prostem teku, kljub temu da včasih obrati padejo skoraj do 0. Po moje da če bila llambda že malo slaba in bi imela zakasnitev, da bi se to na nihanju obratov poznalo.

Bom pa ta senzor pogledal. Ker se res obnaša kakor mu paše. v začetku mesca sem bil na dopustu pa sem 800km naredil brez problema, potem sem mel pa 300km problemov. potem se je pa spet pomiril, in ko sem se vračal sem naredil 1200km praktično BP. Vmes se je lučka parkrat za moment pokazala in ugasnila, pri tem pa avto ni nič pocukal in tudi nič drugače ni deloval.

Adijo Slovenija

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe avg 25, 2006 11:07 am

kolega je loputo na felicii pucal vsaj enkrat na ,esec ker jo ibrlauf paca tko da mal prever situacijo tm okol

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne avg 27, 2006 8:32 am

nisem še imel časa pogledat zadeve, je pa zanimivo na koliko različnih načinov se avto obnaša. včeraj recimo, se je lučka vklopila vedno ko sem gas spustil in ugasnila nekaj sekund potem ko sem spet gas pritisnil, in to celo pot Mb->Lj. Če ignoriram lučko lahka rečem da je avto deloval dokaj "normalno". Normalni pospeški, normalna hitrost

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne avg 27, 2006 11:06 am

ok, to mi je pa že smešno zdaj

1 uro sem se na parkingu v BTCju zajebaval ker avto sicer je vžgal ampak je takoj ugasnil. no potem pa ko sem ga končno spravil spet v pogon je pa delal kot da se ni nič zgodilo :roll:

Adijo Slovenija

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Ne avg 27, 2006 12:46 pm

Meni je ene parkrat naredil, do ko sem ga teral, se ustavil pred semaforjem, so obrati padli in sem ga moral držati z gasom na obratih. Drugače je crknil. Potem sem pa malo prerukal konektorje med mašino in vetrobranskim in je normalno delal.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po avg 28, 2006 12:13 pm

lenivec je napisal/-a:kaj če bi ga pelal na računalnik priklopit bi takoj videl. zaj sam cajt zgublaš tu na forumu.

sj veš kako je pol, lahk da ti kaj pokaže, po murphy-ju ti tko nč ne pokaže, če ti pa že pokaže si morš pa pravilno razložit napake :D

najprej bom vse kontakte pregledal, pa če ne bo rezultatov lahk pol še vedno peljem na računalnik priklopit.

Adijo Slovenija
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov