Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ygrego
Nov uporabnik

Kraj: laško

Sklopka Hyundai

Napisal/-a ygrego Ne sep 10, 2006 10:51 am

Pozdrav,
imam problem . Nekaj dni se mi dogaja , da ko prižgem avto v menjalniku prihaja zvok , ki kaže na to , da v menjalniku nekaj drgne. Zvok je kot da lamela drgne ob nekaj.

Ko stisnem sklopko pa zvok izgine. Rabim nasvet kaj bi to lahko bilo. Avto nima težav pri speljevanju , mogoče je sklopka malenkost mehka.
Avto je Hyundai sonata 2,5 6v

Pri večji hitrosti zvoka ni mogoče zaznati.

Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Ne sep 10, 2006 3:56 pm

Potisni ležaj sklopke.
Lahko ti zdrži še najmanj 30000 km lahko ti pa vsakčas zariba (malo verjetno, ampak vseeno :? )
Pa ko menjaš se ponavadi menja komplet sklopka - potisna plošča, lamela in ležaj.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne sep 10, 2006 4:29 pm

Tudi sam sem imel enak problem oz. ga še imam. Pri meni se prav tako sliši ,kot si sam opisal in tudi sam sem posumil potisni ležaj ,vendar je po menjavi komplet sklopke ostal ta isti zvok,kot ,da se nekaj drgne ( melje). Tak ,da očitno se nekaj dogaja v notanjosti menjalnika. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne sep 10, 2006 4:54 pm

To ima vse značilnosti pokvarjene sklopke ZAGANJAČA, pod pogojem da se zgodi samo ob zagonu kako sekundo in potem neha. Se pgon zaganjač prepočasi umakne z motorja in potem ko motor prehiti zaganjač to žvižga.

Če se ponavlja še kasne oz tak malo škrta ko je avto v prostem teku je potem je to potisni ležaj sklopke.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor Ne sep 10, 2006 7:47 pm

Ni nujno da je kriva sklopka ampak so lahko tudi ležaji v menjalniku če je premalo olja v njemu ali če ima dosti kilometrov ali "športne" vožnje...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], MartinID, MercedesV in 9 gostov