Nasveti in napotki ter povpraševanja...

harum
Nov uporabnik

Problem z električnim spustom stekla na sprednji vratih A3 ?

Napisal/-a harum Ne avg 21, 2005 4:24 pm

Torej,

imam problem na mojem A3 letnik 2001 (petvratni).
Steklo na sprednjih levih vratih je ostalo v dvignjenem položaju.
Ko stisnem stikalo za spust se zasliši rahel klik, a se ne zgodi nič.
Že dvakrat sem šel odpirat vrata (plastiko dol vzel) in malce premigal zadevo in je potem zadeva delala kakih štirinajst dni, nato pa spet ostala v dvignjenem položaju. Ščetke elektromotorja so še relativno v redu...
Pa ravno na voznikovih vratih me to zajebava.
Z uradnim servisom si nimam kaj pomagat, so rekli da nevejo točno kje je vzork in bi bilo potrebno zamenjati vse po vrsti...

Menda je ponavadi problem v vodilu, samo tu se zdi da ni to pa tudi na servisu ni posebej omenjal vodila (je mel vrata narazen).

Kaj bi lahko bilo oziroma, kam naj zapeljem avto na pregled?

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne avg 21, 2005 4:33 pm

Lep pozdrav!

Kot praktikant avtoklepar v eni od avtohis sem imel moznost rastaviti in sestaviti vrata tocno Audija A3 sicer tri vratnega mislim pa da nebi smel biti neke ocitne razlike.
Pa se je tocno to dogajal,nevem ali na levi ali desni strani vodil obstaja bela oziroma modra plastika ca.3x3 cm ki se pac obrabi in ne stekla vec drzi v trdem dobrem oprijemu,ce si vrata ze imel razdrta bos vedel o cem govorim,ponavadi je tisto res problem ker je tist kos plastike mehak...zato tudi pride posledicno do obrabe.

Upam da sem ti kaj pomagal in da je tocno to,ce ne nevem kaj drugega bi lahko bilo,sem pa jaz razdiral vrata karamboliranega zato jih je bilo treba tudi sestaviti,nova seveda polakiran ki jih je bilo treba se toliko bolj paziti.Poroicaj kaj si storil!

Lep pozdrav in lep dan oz.vecer zelim se naprej!s_mande

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Ne avg 21, 2005 5:32 pm

Z odpiranjem stekel na obojih prednjih vratih A3 sem imel probleme že v garanciji tako da so mi zamenjali oba motorčka. Potem pa čez kako leto zopet odpove prvo na voznikovi strani , kasneje še na sovoznikovi. Vedno so pa ostala stekla v zaprtem položaju. Priporočam odstranitev tapete in malo odvij in obrni motorček. Pri meni smo kasneje naredili to in sedaj mi dela že 3 leta brez problema. Avto je letnik 99.

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum Ne avg 21, 2005 8:09 pm

hvala za nasvete,

zadevo bom še enkrat razstavil in malo pogledal kako je s tistim delom vodila.
glede motorčka sem pa az vsakokrat motorček malo razmajal in prepihal in zadeva je delala kak teden al pa mal več.

hvala za nasvete zaenkrat, če bom odkril kaj več bom poročal...

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel Ne avg 21, 2005 8:45 pm

Imel sem golfa IV starega sest mesecev se mi je to zgodilo na avtocesti
na cestnini vendar steklo sem lahko odprl zapreti pa se ni dalo.Lahko si
predstavljate smolo zunaj -1 stopinja celzija.
Pac notri je nek plasticni nosilec,ki se obrabi in zlomi...
Trenutno vozim petnajst let starega Subaruja stekla pa se vedno delajo kot,
da so ga vceraj naredili (samo za razmislek avto ima prevozenih 424000 km).
Upam,da uspesno odpravis napako.

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum Po sep 11, 2006 4:23 pm

evo da poročam - pri meni je bilo to da je motorček od mehanizma prišel v t.i. mrtvo lego (motorček je na ščetke) in če si ga malo premaknil je potem spet delal.
no zadevo sem zaenkrat popravil tako, da sem vzel motorček ven (pri tem pazil da nisem mehanizma zraven ven potegnil), razdrl motorček da sem dobil rotor ven, ščetke malo pobrusil, vse dobro prepihal in sestavil (vstavljanje rotorja med ščetke je podobno oralnemu seksu a težje).
zadevo sem naredil na obeh prednjih vratih, saj so me medtem začela zajebavati tudi desna vrata, in zaenkrat (dober mesec) zadeva deluje.
zaenkrat pravim da zato ker svojčas motorčka nisem jemal iz mehanizma, ampak ga samo malo odprl kolikor se je dalo in je zadeva delala potem samo kak teden potem pa ne več.

tomazsk1
Nov uporabnik

Napisal/-a tomazsk1 Po sep 11, 2006 7:40 pm

Pri nas doma imamo enako težavo in sicer na polotu, l 2000. Jaz to popravim tako, da zelo močno zaprem vrata(sedim v avtu), v istem trenutku pa pritisnem stikalo za odpret.
In potem en čas dela, potem pa jovo na novo. Sam morš pazit da neboš kaj zlomu :D
To se nam dogaja na obeh vratih, pa zmeraj kadar sm to naredu se je še okno pol odprlo.

LP!

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum Po sep 11, 2006 8:05 pm

kot sem rekel, mislim da sem zrihtal in zaenkrat isto priporočam tudi tebi...

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Po sep 11, 2006 9:09 pm

serijska napaka na VAG (tudi jaz sem že s polotom ostal na cestninski z odprto šipo :roll:), k vragu gre en del vodila šipe, ki je seveda iz plastike... bravo VW :-P

beks23
Nov uporabnik

...

Napisal/-a beks23 Po sep 11, 2006 9:54 pm

...ker je ravno odprta tema bi še jaz nekaj vprašal: pri golfu IV mi nagaja šipa v voznikovih vratih -ko odpiram šipo gre normalno dol, če pa jo hočen zapreti pa se zapre veliko počasneje kot šipa na drugi strani (se pravi,če tekmujeta leva in desna siša,zmaga desna:)! Bi bilo to vredno peljat popravit dokler ne bo še hujše,ali je to samo kakšna nepomembna malenkost?

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Po sep 11, 2006 9:58 pm

Hehe, odvisno koliko gorenca si :D :D :lol:

Leva šipa se zapira počasneje, ker jo odpiraš precej pogosteje kot desno in je mehanizem leve že utrujen :)

Lahko se še pravi čas odločiš za popravilo (problem mora poznat vsak VW mehanik, z delom vred nekje 10k sit)... Aja, uradno priporočilo servisa je tudi "da se šip ne sme odpirati, ko je zunaj minus" :lol: - ko gledam razstavljene šipe v mojem avtu (ni VW, in je vse iz starega doblega nemškega jekla) se lahko samo smejem :o

Je pa tako - pozimi itak ne boš kaj veliko odpiral šip, ne? Če se ti pa poleti noče zapreti do konca boš pa že preživel :)

Če pa se pozimi voziš po AC in moraš plačevati cestnino, priporočam nakup ABC, bo najceneje :lol: 8)

beks23
Nov uporabnik

...

Napisal/-a beks23 Po sep 11, 2006 10:02 pm

dobr si to napisov:) ...aja,drgač pa sm gorenc,tko da veš kaj bom zdej naredu,ane:)

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Re: ...

Napisal/-a JoeLoe To sep 12, 2006 12:56 pm

beks23 je napisal/-a:...ker je ravno odprta tema bi še jaz nekaj vprašal: pri golfu IV mi nagaja šipa v voznikovih vratih -ko odpiram šipo gre normalno dol, če pa jo hočen zapreti pa se zapre veliko počasneje kot šipa na drugi strani (se pravi,če tekmujeta leva in desna siša,zmaga desna:)! Bi bilo to vredno peljat popravit dokler ne bo še hujše,ali je to samo kakšna nepomembna malenkost?

Jaz sem na Fiesti moje oberkomado mel neki podobnega, vic je bil v "malo slabih" tesnilnih gumicah, ki so se malo preveč pogreznile v kanalček na vratih. Gumice sem malo potegnil stran in podložil z malo daljši kosom plastike. Po tem posegu je šipca šla gor in dol enako hitro kot druga...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Re: ...

Napisal/-a Mate To sep 12, 2006 1:18 pm

beks23 je napisal/-a:... če pa jo hočen zapreti pa se zapre veliko počasneje kot šipa na drugi strani ...

Tak problem se je pri meni pojavil, ko sem sam nekaj razdiral vrata in narobe (postrani) pritrdil sšipo nazaj v nosilce. Morda se je tudi pri tebi šipa premaknila.

Če si kaj domačega mojstra razdri vrata - snemi dol plastično tapeto, kovinsko plato pusti gor. Na njej imaš na zgornjem delu dva velika plastična čepa - odpri ju, potem malenkost spusti šipo, da se nosilca šipe pripeljeta do lukenj, potem pa odtegni šrafua na nosilcih in poskusi pravilno naravnati šipo. To počni pazljivo če imaš še stare nosilce (plastični), ki se ob preveliki obremenitvi polomijo.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov