Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pSicek
Nov uporabnik

Kraj: Prevalje

Kljucavnica na fiesti!

Napisal/-a pSicek To sep 12, 2006 6:11 pm

Vceraj mi je nastal nov problem. Ko sem prisel domov zvecer in ko hocem vrata zapret, se mi samo odbijejo. Zaprta ostanejo samo, ce se naslonim na njih in jih zaklenem. Takrat se pol normalno zataknejo. Tudi ko potem spet odklenem vrata, se odprejo cisto normalno. Samo zapret se jih potem spet ne da. Zdaj pa ne vem, ce se to da kaj popravit, ali je treba kljucavnico zamenjat?

Edit:
Slika
Tale del se ne zatakne vredu. Tudi ko ga z roko premaknem gre cisto narahlo. Kot da ni fedra not ali kaj. Ker na drugih vratih gre bol na trdo.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To sep 12, 2006 6:27 pm

Za začetek jih poskusi našpricat z WD-jem. In to vsa vrata, če praviš da gredo bolj na trdo. Če pa ne bo pomagalo pa moraš ključavnico dol vzet in pogledat. Je pa res ena vzmet notri, ki tišči zatič na vilice (to so te ki jih vidiš na slike in se obračajo) Te imajo dve zarezi - če zatič pride samo do prve to pomeni da so vrata "slabo zaprta", če pa pride do druge, pa so "normalno zaprta". Tak da možno da ti je odneslo to vzmet, ampak to so redke okvare. Bolj verjetno je, da se ti je vzvod od kljuke zataknil. Ali pa del vzvoda, ki dvigne zatič in sprosti vilice.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
pSicek
Nov uporabnik

Kraj: Prevalje

Napisal/-a pSicek To sep 12, 2006 6:57 pm

Desna vrata grejo bol na trdo in ta delajo pravilno. Leva vrata pa grejo cisto narahlo, kot da jih nic ne zadrzuje. Tak, da WD40 ne verjamem da bo kaj resil. Drugace pa pravim, da se vrata sploh ne zaprejo oziroma se "slabo zaprejo". Ostanejo pa zaprta, ce vrata drzim k sebi (sedim v avtu) oz. tiscim k avtu (sem zunaj) in zaklenem. Ko avto odklenem, se vrata normalno odprejo. Torej mehanizem deluje pravilno. Edini problem je to, da mi mehanizem ne zadrzi vrat ko jih zapiram - vrata se odbijejo. Nebi pa rad razdiral mehanizma, preden ne vem, ce se bi to sploh dalo popravit.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov