Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

varnostni pas

Napisal/-a ales. To sep 19, 2006 10:23 am

lep pozdrav mene pa zanima naslednje ali je varnostni pas vseeno veren četudi se ne vraca nazaj ko se odpasaš ampak ga moras z roko vrnat nazaj avto je pa vw polo :shock:

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To sep 19, 2006 10:26 am

pomoje da ja :shock:

ker važno je da ti zablokera ob prehitrem potegu :o

če ti pa ne :? sam je pa fora da ti ročno recimo zablokera ob nesreči pa bog ne daj nebo :?

lohk pa razstavš plastiko pa mal pogledaš... lahko pa da imaš sam mal zapacan ;)

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek To sep 19, 2006 10:37 am

a je slučajno avto bil razbit :?: ker ko sem jaz mel nesrečo pa so se mi sprozli airbagi je mel cenilec na računu napisan zategovalnik pasov.sicer ga potem niso menjali ker sem rekel da nisem bil zapasan :!:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 19, 2006 10:41 am

To da se pas ne vrne nazaj ko se odpneš sem opazu že pr parih avtih. Očitn se tud mehanizem znuca če se preveč pripenjaš :P

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. To sep 19, 2006 10:51 am

ni bil razbit sam moti me ko se odpnem se ne vrne ko ga pa z roko potegnem pa zablokir normalno ka pa naj nardim ce je zapacan kr z wd 40 naspricam al kak naj očistim?

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To sep 19, 2006 10:54 am

ban je napisal/-a:To da se pas ne vrne nazaj ko se odpneš sem opazu že pr parih avtih. Očitn se tud mehanizem znuca če se preveč pripenjaš :P

Ni mehanizm znucan, se krepko motiš. Mehanizm je zapacan, in bo treba spucat. Priporočam da vsak enkrat na pol let mal spucate pasove, če je možno z globisnkim sesalcem in pomožnosti z vodo, pa boš vidu kolk je pas umazan. Skor ne boš verjel.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator To sep 19, 2006 11:03 am

Glede varnosti to ni problematično, teži pa res.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. To sep 19, 2006 11:04 am

hvala vsem

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 19, 2006 10:15 pm

Walker_P je napisal/-a:
ban je napisal/-a:To da se pas ne vrne nazaj ko se odpneš sem opazu že pr parih avtih. Očitn se tud mehanizem znuca če se preveč pripenjaš :P

Ni mehanizm znucan, se krepko motiš. Mehanizm je zapacan, in bo treba spucat. Priporočam da vsak enkrat na pol let mal spucate pasove, če je možno z globisnkim sesalcem in pomožnosti z vodo, pa boš vidu kolk je pas umazan. Skor ne boš verjel.

Ni logično!

Če bi to držalo, potem bi voznikov pas najprej odpovedal.

Pri meni je isti problem, ampak zadaj desno (golf IV). Predvidevam da zaradi otroškega sedeža ki sem ga skoraj tri leta pritrjeval za sedež, in to zelo močno, da je otroški sedež bil skoraj da fiksno pritrjen za sedež.

Drugač sem pa tudi premišljeval da ga zamenjam, sam je pa predrag (28.606 sit), pa glede na to da še zmeraj dela, mi se zdi škoda denarja.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 20, 2006 2:04 am

Verjetno je precej primerov nevračanja pasu posledica tega, da se je pas pri uporabi/vračanju obrnil, se tako obrnjen navil nazaj in naredil znotraj prostorsko omejenega mehanizma "gužvo", drsanje ob robove ipd, in zaradi tega drsanja/blokiranja znotraj vzmet ne more potegnit in navit. Poskusi ga do konca potegnit ven in ga pravilno navit nazaj.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr sep 20, 2006 5:36 am

Naredi to kar ti je rekel esem. Eni pravijo, da je dobro pas namazat z onim šprejem za plastiko-lepše drsi.

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi Sr sep 20, 2006 8:10 am

sandek je napisal/-a:a je slučajno avto bil razbit :?: ker ko sem jaz mel nesrečo pa so se mi sprozli airbagi je mel cenilec na računu napisan zategovalnik pasov.sicer ga potem niso menjali ker sem rekel da nisem bil zapasan :!:

vseeno bi moral menjati. ko se sproži AB se sprožijo tudi zategovalci. Kaj lučka za AB ti gori?

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: zundapp in 7 gostov