Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chino
Nov uporabnik

Začetek rjavenja

Napisal/-a chino Če sep 21, 2006 9:41 am

Imam en problem(ček) pri svojem 7 let starem in sicer odlično ohranjenem VW Polotu.
Na zadnjem blatniku mi je začela pločevina rjaveti, cca 3 cm v dolžino in 1 cm v višino od roba blatnika. Počasi se lušči barva, pojavljajo se mali mehurčki, ni pa (še) prerjavelo skozi.
Zdaj me pa zanima, na kakšen način naj se tega lotim oziroma kam naj se obrnem, da mi to rjo zrihtajo (odstranijo) - kakšen klepar, ličar(???)? Seveda še pred zimo in soljo...

Hvala za odgovor(e).

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če sep 21, 2006 9:51 am

Če so mehurčki in ni vidna rja, je vseeno lahko prerjaveno. To se pokaže, ko malo "obrišeš" rjo pa se ti kar vsuje vse in voila! luknja je tu.Vsekakor je to naloga najprej za kleparja, potem ličarja (če nimaš sam znanja to porihtat). Majstrov je kukr čš, verjetno pa bi ti odgovarjal, da je v okolici tvojega domovanja...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če sep 21, 2006 12:13 pm

No naš foter ima tud polota kot novega, 50k kilometrov, skoz v garaži pa, letnik je 96 pa mu je že, ko je bil avto star ene 5 let začel zadaj pri obeh blatnikih rjavet. Potem pa je dal to popravit, je dal ene 25 tisoč takrat in zdaj je super, avto je rjavel samo tam.

Čeprav ne razumem kako se lahko to nemcu naredi, ko je pa ja tako fajn pleh :P

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če sep 21, 2006 12:20 pm

Še zadnje serije AX-ov so ble rec. pocinkane tukaj pa poloti rjvijo... Svašta... ZX je pa v celoti že pocinkan tak, da sploh ne rjavi... dojčland ubrales. Mogoče pa je opl posodil pleh za polota...

Malo heca. :twisted:

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če sep 21, 2006 12:30 pm

Nič se preveč ne sekiraj, ker nisi edini, ki mu VW rjavi. ;) Bratov Golf4 letnik 1999 ima že tudi načete zadnje blatnike in pragove. Ravno pred dnevi se je dogovarjal z ličarji, cena popravila bo nekje 50-80.000sit.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če sep 21, 2006 12:32 pm

milankregar je napisal/-a:Nič se preveč ne sekiraj, ker nisi edini, ki mu VW rjavi. ;) Bratov Golf4 letnik 1999 ima že tudi načete zadnje blatnike in pragove. Ravno pred dnevi se je dogovarjal z ličarji, cena popravila bo nekje 50-80.000sit.

od česa to?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če sep 21, 2006 5:04 pm

Kje smo že govorili, da VW ni več to kar je nekoč bil? :twisted: Mal heca...
Kaj pa garancija proti prerjavenju, a nima to polo 12 let? Moj vem da je imel toliko, sam je bil novejši (letnik 2001). Vem tudi, da je bil v celoti pocinkan, nevem pa kako je s temi modeli pred letom 2000. Očitno so si res pleh pri starih oplih sposodil. :lol:
Antiznačkar po prepričanju

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če sep 21, 2006 5:19 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:Nič se preveč ne sekiraj, ker nisi edini, ki mu VW rjavi. ;) Bratov Golf4 letnik 1999 ima že tudi načete zadnje blatnike in pragove. Ravno pred dnevi se je dogovarjal z ličarji, cena popravila bo nekje 50-80.000sit.

od česa to?

Ne vem, od samega sabe. :roll: Pa o nobeni garanciji nočejo slišat, ker ima avto zadnji žig uradnega servisa pri dveh letih, pol pa se je doma olje menjavalo.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če sep 21, 2006 5:20 pm

Polo78 je napisal/-a:Kje smo že govorili, da VW ni več to kar je nekoč bil? :twisted: Mal heca...
Kaj pa garancija proti prerjavenju, a nima to polo 12 let? Moj vem da je imel toliko, sam je bil novejši (letnik 2001). Vem tudi, da je bil v celoti pocinkan, nevem pa kako je s temi modeli pred letom 2000. Očitno so si res pleh pri starih oplih sposodil. :lol:

Pleh konkretno pri Golfu4 ni pocinkan, ampak galvaniziran ... galvanizacija je postopek, sedaj je samo vprašanje s čim je galvaniziran, ni pa cink.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], MercedesV in 13 gostov