Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hajo
Nov uporabnik

Prometna, poškodovane luči. Kako najceneje popravit???

Napisal/-a hajo To sep 26, 2006 12:38 pm

Pozdravljeni

Imel sem manjši karambol, katerega smo rešili brez policije. Bil sem kriv sam, zato
moram tudi sam popravit škodo. Na Audi-ju A4, 97 letnik imam razbit sprednji levi smerokaz, počeno plastiko pri levi sprednji luči ki jo drži na nosilcu in pa počeno steklo na sprednji desni luči, ter malo poškodovan sprednji levi blatnik in sprednji odbijač. Pri zav. Adriatic imam zavarovane luči in stekla in jutri mi pride ocenit škodo.
Zanima me, glede na različno izplačilo zavarovalnice, kaj je najbolje vzeti, (ali denar, ali cenitveni listek, ali kaj še imajo)???
Klepar mi je zagotovil, da je za okrog 40.000 SIT popravila brez delov. Kako od zavarovalnice iztržit največ, da bom imel plačane luči (kao original, klepar pa kupi ponaredek) in da bom še lahko plačal celotno ali vsaj del popravila???

Prosim za pomoč, ker mi že pride jutri ocenit avto. Seveda pa moram tudi tistemu, kateremu sem se zaletel v rit še plačat popravilo, zato se mi gre da bom kar največ dobil od zavarovalnice???

Hvala v naprej.

Jože

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To sep 26, 2006 12:45 pm

Jaz sem že mel tolkrat srečo, da se nisem komu zaletel v rit. Krivci tega so pa lepa dekleta.

Drugače pa glede tega da bi iztržil čimveč. Ja, več kot nove luči ti ne more ocenit. Ker si mel samo luči zavarovane. Kar se pa tiče ostalega kolk bi ti profitiral je pa samo odvisno za kolk boš dobil neoriginale, po možnosti rabljene, ...

Drugače imam jaz za prodat original sprednji levi in desni smerokaz za audija l.98.- mislim da je tak isto. Imam pa še tudi luči oz.fokuse z motorčki za nastavitev višine snopa, samo so brez stekel, ker mi jih je kamenje natolklo. Sprednji levi je čisto brez stekla, desni je pa spikan.
Glede na to, da ti je pri sprednji levi luči počil nosilec, samo iz one luči steklo prestaviš na moj fokus, pa je cela luč. Glede desnega stekla bi pa moral nekje drugje dobit. Jaz mam drugače celo desno luč, samo je steklo napikano, tak da niti ne vem a je ok, al ne.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To sep 26, 2006 1:43 pm

Naj ti izplača nove luči, ti pa maš čas pa najdeš kašnega razustega in uzameš rabljene luči, razlika ti bo pa pomagali pri klepariji.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To sep 26, 2006 1:45 pm

Aja če maš veliko bonitete in je na drugem malo škode se ti to splača. Drugače pa če nimaš veliko bonitete,mu daj kupon,ti pa lepo zamenjaš zavarovalnico.

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki To sep 26, 2006 2:28 pm

Nič se več ne da mučkati.Če vzameš denar ti ne izplačajo vso vrednost temveč samo določene procente,,,odvisno od zavarovalnice.
Pri celotnem izplačilu pa potrebuješ račun ali dobavnico....tako da ni profita.
Priporočam da vzameš originalne žaromete in smerokaz na račun zavarovalnice.
Ostalo škodo pa popraviš pri lokalnem kleparju oziroma ličarju.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], zundapp in 6 gostov