Nasveti in napotki ter povpraševanja...

s12345
Stalni uporabnik

Diski in zavorne ploščice

Napisal/-a s12345 Po sep 25, 2006 9:00 pm

Rad bi zamenjal diske in zavorne ploščice. Gor bi dal malo boljše od originalnih (katere se dobijo na uradnih servisih).
Predlogi - izkušnje - cene?
Relacija Kr. gora - Ljubljana.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
Samči
Nov uporabnik

Napisal/-a Samči Po sep 25, 2006 9:08 pm

Diske in zavorne ploščice lahko kupiš v Kranju PROCAR (http://www.pro-car.si/web/tuning/site.asp?str=6&Show/Offer/1051113745)
včasih so imeli neke bol kakovostne diske in pakne sam nevem točno če imajo še?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po sep 25, 2006 9:29 pm

Dobijo se navrtani ali narezani diski Brembo in zraven ploščice ferodo. Ebay jih je poln, cena ene 30K, odvisno od tipa avta. Jaz sem gledal 288mm luknjaste. Prednost je, ker so eni pokromani in ne rjavijo na delih, kjer ni obrabe. Zaradi lukenj se menda pare hitreje sproščajo. Cena za narezane ali naluknjane je ista, ne vem pa kakšna je razlika.
http://cgi.ebay.de/BREMBO-MAX-Bremssche ... dZViewItem

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po sep 25, 2006 9:56 pm

Narezani imajo kanale da se odvaja svinjarija, tako da še bolj primejo. Je pa res, da bolj nucajo ploščice.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Po sep 25, 2006 10:29 pm

Slika

Slika

Carbon ploščice
Slika

Slika

Slika

Slika

Cena je bila za komplet nekje >500 € !

LP, Yagi-san

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po sep 25, 2006 10:35 pm

glej... povej kateri avto...
+ vsak ti bo svoje predlagu.
recimo jst mam tole... sam mam zelo lahek avto, tko da moram par sekund držati gas+bremza da se stwar ogreje... (green stuff so bolj podobne originalnim)
Slika
baje se splača it k sinterju...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To sep 26, 2006 7:42 am

Ne kupuj narezanih in navrtanih. Malo poišči tu po forumu, nekje se nahaja link do zakladnice znanja o bremzah, motorjih, amortizerjih.... Narezani diski so za športne avtomobile, in zato ker so narezani in prevrtani tudi hitreje nastajajo manjše razpoke na diskih in take diske je potrebno menjat. Če se ne motim sem celo prebral da naj bi tekmovalni avtomobili menjali te diske po vsaki tekmi.... Če mi ne verjameš malo poišči po netu. Predlagam ti cele diske, sam imam Brembo diske in ferodo plloščice in primejo kot hudič. Diski pa niso ne navrtani in ne narezani.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Napisal/-a peroa To sep 26, 2006 9:38 am

Nejko87 je napisal/-a:glej... povej kateri avto...
+ vsak ti bo svoje predlagu.
recimo jst mam tole... sam mam zelo lahek avto, tko da moram par sekund držati gas+bremza da se stwar ogreje... (green stuff so bolj podobne originalnim)
Slika
baje se splača it k sinterju...

Kolk je bila pa cena tega kompleta?

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To sep 26, 2006 11:20 am

Kritik;
pri navrtanih diskih obstaja možnost, da počijo. Pri narezanih diskih, oziroma pri diskih z utori (namenjeni čiščenju diska) pa te nevarnosti ni.

Ne mešaj diska na dirkalnikih, z diskom za vsakdanjo uporabo. Tam jih menjajo predvsem zaradi obrabe, oziroma boljšega učinka pri zaviranju. So iz drugačnih materialov, kot so športni za vsakdanjo uporabo.

Predlagam diske in ploščice (Greenstuff) od EBC. Uvaža in zastopa M.A.J. KLUB. & JEFRA RACING d.o.o. (Tomaž), Taborska 6, Domžale. (01) 724 80 63. Ima veliko izkušenj z dirkanjem. Vprašate lahko tudi za kakršen koli nasvet. Tip resnično obvlada zadeve.

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 To sep 26, 2006 11:58 am

Na dirkalnikih, po tehniki najblizji so rally dirkalniki, zamenjajo veliko sestavnih delov. Nekateri deli ne dobijo niti casa, da se "utecejo" npr. diski, pnevmatike,... ampak je gas do konca :D
Jest z Brembo MAX zelo zadovoljen.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator To sep 26, 2006 1:13 pm

Celi diski so mi že počili po hudem zaviranju.
Narezani in naluknjani pa po več precej hujših zaviranjih še nikoli.

Res pa je, da narezani bolj rabijo ploščice. Jih pa zaradi tega tudi čistijo.
Odvisno pač od stila vožnje. Če voziš hitro, so športni diski vsekakor boljša izbira.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z To sep 26, 2006 1:36 pm

Kritik je napisal/-a:Ne kupuj narezanih in navrtanih. Malo poišči tu po forumu, nekje se nahaja link do zakladnice znanja o bremzah, motorjih, amortizerjih.... Narezani diski so za športne avtomobile, in zato ker so narezani in prevrtani tudi hitreje nastajajo manjše razpoke na diskih in take diske je potrebno menjat. Če se ne motim sem celo prebral da naj bi tekmovalni avtomobili menjali te diske po vsaki tekmi.... Če mi ne verjameš malo poišči po netu. Predlagam ti cele diske, sam imam Brembo diske in ferodo plloščice in primejo kot hudič. Diski pa niso ne navrtani in ne narezani.

točno to, škoda keša po moje za navrtane/narezane, jaz imam na primer navadne EBC diske in ferodo ds2500 dirkalne ploščice ter zavorno tekočino menjano z ATE super blue racing in je razlika ogromna napram serijskimi ;) 8)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik To sep 26, 2006 1:48 pm

Ok, da me ne boste kritizirali vsi po vrsti, bom poiskal tisti link, do strani, kjer je vse lepo razloženo, pa si boste tam prebrali. To ni zraslo na mojem zelniku. Sem samo povedal, kar sem izvedel na tistih straneh. :oops:
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik To sep 26, 2006 2:13 pm

Ok, sem našel http://www.carbibles.com/brake_bible.html Tu piše vse o takih in drugačnih zavorah. Posebej pozorni bodite na odstavek: An important note about drilled rotors: :con Pa se opravičujem za toliko trash postov z moje strani. Hvala vsem za razumevanje.
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom To sep 26, 2006 2:31 pm

Če bi imel pomisleke glede navrtanih diskov bi najprej pomislil na motoriste, ki imajo dosledno VSI take diske. Če to njih ne bo ugonobilo, bom tudi jaz zdržal z njimi. Če npr Brembo ne zna predvideti teh težav in to ponuja na trgu, se tudi jaz ne sekiram.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov