Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Svincene utezi za centritriranje...

Napisal/-a r4tl Po okt 02, 2006 6:15 pm

Pozdravljeni!

Sosed je kupil masino za centiranje in premontazo gum... nakar sva ugotovila, da sva na trg priletela nepravi cs, ko so iz prometa zaradi evrope umaknili svincene utezi za centriranje gum... cinkove utezi so 3 krat drazje kot svincene utezi zato me zanima ce kdo pozna koga, ki bi lahko z bivse juge uvozil ali pa legalno-.nelegalno prodal svincene utezi za centriranje!

Hvala za informacije!

R4TL
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po okt 02, 2006 7:10 pm

Posledica Cinkovih uteži je tudi povišanje vulkanizerskih storitev. Pa ne samo to saj delajo vulkanizerjem , kar nekaj preglavic predvsem z svojo velikostjo / ker je cink lažji od svinca je logično cinkova utež v isti gramaži veliko večja / lepljivih uteži za alu platišča.
Primer 60g ploščice svinca - ista velikost je 35g ploščica cinka :shock: ...se pravi 1x večja.

Glede svinca, kateri je res cenejši 3x do 4x od cinka se ga da še vedno dobiti vendar je kaznivo zato ti ne priporočam uporabe le tega ... ;)

Lahko ga kupiš in ga nelegalno uvoziš iz vseh držav, katere niso v EU ...
Zadnjič spremenil ANJCI, dne To maj 11, 2010 2:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po okt 02, 2006 8:02 pm

a ni bilo rečeno,da se stare zaloge svinca lahko vseeno porabijo? Samo pojma nimam do kdaj to velja?

Ja zdaj boš res pol škatle cinkovih alu uteži nalepil na ene zmahane alu platišča.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po okt 02, 2006 8:20 pm

Tako je...do porabe stare zaloge nato pa sledi cink. Zakon o uporabi cink uteži je bil sprejet pred malo več kot letom dni / če se ne motim julij 2005 / tako da težko verjamem, da si je kdo napravil zalogo svinčenih uteži za več kot leto...

Itak pa fotr pravi, da inšpektorji že veselo preverjajo, kazni pa kot vemo pa so ogromne ...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po okt 02, 2006 8:33 pm

ja mi ko smo šli centrirat poleti tisti dan ko smo šli na morje so imeli že tanove uteži.in mi je mehanik reku da pride tista škatlca 40 jurju
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], MercedesV in 11 gostov