Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Manjša poplava

Napisal/-a ghostrider Pe sep 29, 2006 9:45 am

Zanima me, kako je možno, da pri leonu l. 01 na vseh štirih vratih pušča voda? Sicer ni nevemkašne krize, sam sem že večkrat opazil, se ob deževnem vremenu v sprednjem delu vrat pocedi nekaj kaplic na talne tapete, kar pa je sila moteče zato, ker sem navajen na gumijaste predpražnike in ko je pod predpražnikom nekaj vode, le-ta začne kondenzirat in zaradi tega po določenem času začne smrdet po sparjeni vodi. Posebej intenzivno sem opazil da pušča, ko greš avto prat v avtopralnico, ko pa se na tepihu nabere kar nekaj vode.

Zanima me, kaj je fora, ali je to kaka hiba tega avta in kako se jo odpravi? Na forumu nisem našel nič, tako da bo vsaka informacija dobrodošla.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe sep 29, 2006 9:50 am

Moj predlog ti je da greš nekam avto oprat kr z wapom, ti pa notr sediš in boš točn vedu kje ti voda notr pirde :lol:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe sep 29, 2006 9:53 am

Pri dveh leonih tega modela niti pri enem nismo imeli takih težav. Verjetno bo treba iskati vzroke drugje. Kje pa naj kak majster pove :oops:
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider Pe sep 29, 2006 10:20 am

pa ne more to bit pr vseh 4 ih vratih. Pušča mi spodaj čist na sprednjem koncu vrat pa sm gledou dihtunge pa mi zgledajo čist ok. Moti me sam un luft spredi, kjer pa je možno, da voda notr leti, sam je še vseen še ena dihtunga vmes.

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar Pe sep 29, 2006 10:36 am

a si sigurn da pride not lih pr vratih?
Poglej če mas slučajn zamasen odvodni kanal med havbo in sprednijm steklom.
TDI Power!!!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe sep 29, 2006 12:31 pm

Pr fabiji sem mel podoben problem da mi je voda notr pršla pr vratih. Sem dal stran tapeto na vratih in ogotovu, da je notr še ena kovinska stena, ki je pršraufana na vrata. In okol te kovinske stene oz. pleha je ena dihtnga ki ni dobr dihtala zato je voda ki je pršla od zunej in je tekla dol pod šipo tle na dihtngi čez udarla. Pa sem vzel silikonski kit in vse dobr zasilikoniru, pol je blo pa vse ok. Sam če boš dajal dol oblogo merkej da ne boš tiste štifte k držijo oblogo na vrata plomu. Pa tud mal moraš vedt kako se tapeta dol sname ker ni nobenih šraufov vidt, so vsi spodej pod plastiko.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe sep 29, 2006 1:21 pm

Silikon ni ravno najprimernejši, dobi se kit za vrata, ki je razstavljiv, tako kot original.

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Ne okt 01, 2006 10:59 pm

So ti mogoče menjal mikrofilter? Namreč to se je zgodilo pri službenem leonu. Zamenjali so mikrofilter in niso zatesnili ohišja le tega. V avtu je bla cela poplava.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider Po okt 02, 2006 12:23 pm

Niso mi nič menjal, mislim pa, da ima uporabnik ban prav, za kar se mu zahvaljujem, saj sem danes opazil, ko je malo padal dež, da je pod tapeto mokro in da drugje kot izpod tapete ni moglo prit. Bom odprl tapete in pogledal. Pravite, da je tapete zaj.... dol vzet. Mogoče kdo ve, kako se jo pravilno sname in na kaj je treba pazit, da česa ne poškoduješ?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 02, 2006 1:08 pm

Prvo moraš najdt kje so šraufi k držijo ročaj za zapiranje vrat na vrata, ponavad so pod kako plastiko skriti, pol moraš pa sam merkat da štifte ki so pod tapeto ne polomš, najbolš da vzameš kak velik šraufenciger pa previdno tapeto dol potegneš, sam merkej da ne boš preveč tapete al pa barve pod tapoeto poškodoval. ;)

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles To okt 03, 2006 10:02 pm

ban je napisal/-a:Pr fabiji sem mel podoben problem da mi je voda notr pršla pr vratih. Sem dal stran tapeto na vratih in ogotovu, da je notr še ena kovinska stena, ki je pršraufana na vrata. In okol te kovinske stene oz. pleha je ena dihtnga ki ni dobr dihtala zato je voda ki je pršla od zunej in je tekla dol pod šipo tle na dihtngi čez udarla. Pa sem vzel silikonski kit in vse dobr zasilikoniru, pol je blo pa vse ok. Sam če boš dajal dol oblogo merkej da ne boš tiste štifte k držijo oblogo na vrata plomu. Pa tud mal moraš vedt kako se tapeta dol sname ker ni nobenih šraufov vidt, so vsi spodej pod plastiko.

Točn tako ko si napiso, js sm mel isti problem pri seat toledo l.00, in sem tedaj ko še nisem odkril vzrok načedno popiz..., ker pač v dežju sem imel vedno moker predpražnik in to ne mal, kr lepo je voda stala not. Kar dosti časa sem odkrival vzrok od tega da bi imel odtočne kanale zamšene do dihtung itd... No in potem sem šel k enem avtokleparju in mi je vzrok kr nevedo, kje kaj kako (po šipi ti teče voda v vrata notri pod to plastično tapeto je še ena taka kovinska, ki bi po pravem morala dihtat, da bi pač voda odtekla zkozi lukjnic pod vrati, ta ti pa spušča in ti voda priteče pri pragu not) No on mi je nato vzev zunanjo platično tapeto dol, in sem sam lepo odstrnil uno dihtungo, na kovinski zavesi in noter zalil s posebnim silikonom, nazaj žašravfu in problema več ni bilo:))

PS: sam potem sm zvedu,da imajo večina seatov (toledo, leon) to napako da jim voda pri pragu not teče, nej bi bila tovarniška napaka...

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To okt 03, 2006 10:14 pm

Ja za ta primer pa mi je znano imam dva kolega,ki se pri močnejšem nalivu nenehno pritožujeta nad enakim problemom kot ga imaš ti.Eden ma leona 02 drug pa toledo 03 letnik in isto spušča pri gumicah okrog vrat,probaš lahko edino na stebričku mal vrata bolj not spustit,da bolj stisne gume okrog vrat, druge možnoti pa žal nimaš ker je to pač pri seatu serijsko.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider Sr okt 04, 2006 5:41 pm

polly1:
Se mogoče spomniš, kako se imenuje ta silikon in kje se ga da kupit :?:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov