Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nevednez
Nov uporabnik

Menjava olja GOLF 2 dizel

Napisal/-a nevednez Če okt 05, 2006 9:03 am

Prosil bi, če kdo ve koliko olja gre v menjalnik pri golfu 2 dizel, letnik 1991, menjalnik je 5-stopenjski

In pa če mi lahko kdo opiše postopek menjave olja v menjalniku (kje vijak za izpust olja, im kje je vijak za vlivnje olja v menjalnik.

Hvala vsem za odgovore.

LP nevednez

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če okt 05, 2006 9:35 am

Ne vem točno za Golfa 2, ampak na splošno je takole:

1. Vijak za izpust olja je pod motorjem na dnu karterja. Včasih je imbus, včasih ima šestrobo glavo... odvisno od avta. Vijak ima bakreno podložko, ki ima funkcijo tesnila. Ne pozabi zamenjati tudi te, ker ko je enkrat odvita ne tesni več najboljše.

2. Če ne veš koliko olja gre v motor sploh ni problem. Ti nalij npr. 2 litra olja in poglej merilno šipko. Če ga je premalo, če dolij. To ponavljaj, dokler ne boš dosegel pravega nivoja. Na splošno pa je v motorjih med 3 in 4 litri olja.

3. Hkrati z oljem moraš zamenjati tudi oljni filter.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če okt 05, 2006 9:52 am

spraševal je za menjlalnik ;)
sej je ista fora, samo ponavadi ni šipke, se pa nalije olje do čepa. kje je pa ne bi vedel
litr bencina, litr olja ;)

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če okt 05, 2006 9:54 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:spraševal je za menjlalnik ;)
sej je ista fora, samo ponavadi ni šipke, se pa nalije olje do čepa. kje je pa ne bi vedel

O porkaduš, sploh nisem porajtal. Na brzino sem prebral in si zapomnil samo da je spraševal glede zamenjave olja za golfa. Sorry

Uporabniški avatar
ĐIĐO
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a ĐIĐO Če okt 05, 2006 10:16 am

živjo!

Na menjalniku odspodaj imaš velik vijak- inbus. odviješ vijak in spustiš olje, nato priviješ vijak nazaj. Pazi vijak je konusni, da ga ne boš preveč zategnil (lahko poči).
Potem pa imaš pri strani ravno tako vijak-inbus (isto velik kot za izpustit), odvij vijak in tam natoči olje.
V menjalnik gre cca.3 litre olja. Drgač je pa zelo konplicirano nalivati olje v menjalnik, če nimaš priprave za nalivanje. Pojdi kakšnemu mehaniku, ki ima pripravo za nalivanje olja v menjalnik (to je korito s pumpo in cevjo) .
Olja je pa dovolj u menjalniku takrat ko iz stranskega vijaka prteče olje vn (tam ko nalivaš).

LP!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če okt 05, 2006 12:20 pm

težke aparature rabiš za nalivat, ja :lol:

zadnjič sem nalival v enega: lepo sem vzel lijak in gor sem dal meter šlaufa za vodo ;) simpl ko pasulj, mogoče še malo kakšnega izolir traka za zihr (jaz sem si glih zaželel čik tako da sem potem še cev segrel in nabil na lijak pa je blo)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če okt 05, 2006 3:47 pm

notri ti gre slaba dva litra olja (1,9l) uporabi olje viskoznosti Sae 75W - 90 oz. pogojno tudi 80W - 90

Rabiš pa še 17 imbus ključ
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Če okt 05, 2006 5:21 pm

raje 75W - 90 in ce ga bos nalival skozi cev in lijak se ti splaca olje v kanti dat v toplo vodo da se razredci in bo hitreje steklo......
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
v zacetku moje avtomehanicne kariere pred 25 leti se v 8 razredu sem menjal olje menjalnika v ocetovem golfu1 spustil sem prav nalival pa sem skozi vrhnjo luknjo na kateri je gumi cep......cez 14 dni je bilo treba menjat sklopko .....mladost norost :oops:
Mercedes Benz service
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: MercedesV in 12 gostov