Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dj rok
Nov uporabnik

zakaj se stopi

Napisal/-a dj rok Ne okt 08, 2006 7:12 pm

Živjo

Mam polota 6n letnik96 ki prej niso delale maglenke ker je bila varovalka zanič in zdej sem jaz to zamenjal vse tko kot je treba in zdej ko so meglenke prižgane ene 2 minute se stopi tisto okol varovalke tista zaščita ampak varovalka ostane cela. Kaj nej naredim da ne bo tega?? A bi mogu mogoče dat rele al kaj da bom ta problem rešil??

KeXeK
Novinec

Kraj: Pragersko + Slov. Bisterca

Napisal/-a KeXeK Ne okt 08, 2006 7:31 pm

daj bol mocno varovalko noter :P
NeVi@ + ToMaZ

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne okt 08, 2006 7:39 pm

KeXeK je napisal/-a:daj bol mocno varovalko noter :P

Jaaa seveda :roll: da te še ne bo kdo slišal :ne

če je v vsaki meglenki 55 ali 60W žarnica, bosta obe skupaj vlekli kakih 10A toka. To spada med srednje velike tokove in ponavadi jih vežejo preko releja. Vedno pa tudi ne, če je vgrajeno dovolj masivno stikalo. Ampak če ti ne raztaplja stikala, potem ni potrebe po releju. Kolikor pa vidim, ti raztaplja okolico varovalke. Vezava releja bi bila tu nesmiselna, ker škatla varovalk mora ta tok prenesti brez problemov, pa tudi ker je to glavni in edini vod za varovalke.

Jaz pravim da poglej če so kontakti od varovalke kaj ožgani jih očisti in pobrusi. Najbolj verjetno je, da ima varovalka slabi stik. In na tem stiku se pojavi padec majhne napetosti × tok skozi meglenke = toplotne izgube, ki ti topijo plastiko. Zato poglej, če gre varovalka na rahlo ali na trdo ven iz škatle. Potem boš mogel malo upigati tiste kontaktne jezičke, ki zagrabijo varovalko. Seveda če boš lahko segel zraven. V najslabšem primeru boš pač moral vzeti škatlo dol in jo razstaviti.

(sem ti kopiral iz prejšnjega posta, za vsak primer, če se bo tista tema zbrisala)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

dj rok
Nov uporabnik

Napisal/-a dj rok Po okt 09, 2006 3:08 pm

Ja lej to ni tista vaovalka notr v avtu pri nogah jaz mislim tisto varovalko ko je pol na kablu ko gre do meglnelk tam pri akumulatoru mislim to varovalko in to se mi stopi ta platiki okol varovalke tist belo ohišje okol.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Po okt 09, 2006 6:01 pm

Aha, tako. Podnožje varovalke visi na kablu, ali je pritrjena na kako ohišje? Pa so te meglenke in napeljava originalne in tovarniško zvezane, ali pa je bolj "naknadne domače izdelave"? Kakšna je varovalka - ploščata ali paličaste oblike? Sami kabli se kaj grejejo?

dj rok
Nov uporabnik

Napisal/-a dj rok Po okt 09, 2006 7:00 pm

Ja to visi na kablu. Ja mevem zdej al je to doma naredi al je tovarniško uglavnem meglenke so zelo majhne najbrž jih je pol posebej kupil al pa ne neven zdej to. Ja varovalka je paličaste oblike. hmm nevem zdej za kable samo najbrž se ne grejejo ker drugače bi se tud to stopilo zdje se pa samo tisto tko da mi res ni jasno kaj bi blo.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Po okt 09, 2006 7:42 pm

Kako močna pa je varovalka? Kot sem že omenil da meglenki porabita 10 A skupaj, bi bilo smiselno imeti varovalko največ 15A. Če praviš da je paličaste, okrogle oblike - torej taka kot je na sliki, potem zna to biti problem. Sploh ker so tista ohišja bila mišljena za šibkejše porabnike. - Predstavljam si da je takšno ki daš varovalko noter in obe poloviči skupaj zašraufaš? Poskusi dobiti podnožje za ploščato varovalko. V kaki trgovini z avtodeli, v skrajni sili vprašaj tudi pri Conradu.
Priponke
varovalka.jpg
Zadnjič spremenil sebaveh, dne Po okt 09, 2006 7:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

dj rok
Nov uporabnik

Napisal/-a dj rok Po okt 09, 2006 7:46 pm

No hvala ta za odgovore. Bom probu neki naredit čene bom pa bil enega avtoelektričarja pa bo to zrihtal ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov