Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
markec3
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Radencev

Poškrabana havba na avtu

Napisal/-a markec3 Po okt 09, 2006 10:26 am

Pozdravljeni!

Imam popraskano havbo na avto, malo je tudi levi blatnik. Nisem imel karambola ali kaj takega ampak se veste mularija ali pa ne pridi pravi s ključi al pa kaj takega.
No, te praske so zgolj površinske ena je malce globja od ostalih, ostale pa so res prskice. Ampak je dovolj da me to žičira ko grem mimo avta. Zanima pa me če se da to kako enostavno odstranit??

Že vnaprej hvala za odgovore
Get yourself together,
Drink till you drop,
Forget about tomorow
and have another shot!

Uporabniški avatar
Roady
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a Roady Po okt 09, 2006 10:50 am

probaj spolirat če bo šlo.. samo če je pregloboka praska nebo šlo spolirat :?
Slika

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po okt 09, 2006 11:51 am

najbolš vata, polir pasta, pa mišice :D

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po okt 09, 2006 12:07 pm

...in dobra kondicija :P

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Napisal/-a Marki's Po okt 09, 2006 6:00 pm

No jaz imam podoben problem. Mislim, da mi je mačka popraskala havbo in me zelo moti...ali je vseeno kakšno polirno sredstvo vzamem ali je boljše, če peljem h kakemu strokovnjaku?
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
markec3
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Radencev

Napisal/-a markec3 Po okt 09, 2006 6:07 pm

Pri meni je tud bla najverjetneje neka žival na delu. Ker so praske samo temu podobne. Animals leave me alone!! :twisted:
Get yourself together,
Drink till you drop,
Forget about tomorow
and have another shot!

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA Po okt 09, 2006 7:01 pm

Greš kupit grobo pa fino pasto pa vato za poliranje pa zdrgnš haubo! najprej z grobo nato s fino! če še ni dobr greš k avtoličarju pa ti ga spolira če te tok mot! k jst sm doma z mašinco spoliru praske sam sm mogu pol ceu avto spolirat da ni biu sam en deu spoliran
Kula mamo racing team

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Napisal/-a Marki's To okt 10, 2006 5:51 pm

A lahko kdo svetuje kakšno delavnico v Ljubljani, ki dobro in za pošteno ceno polira avtomobile?

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk To okt 10, 2006 5:58 pm

Marki's je napisal/-a:A lahko kdo svetuje kakšno delavnico v Ljubljani, ki dobro in za pošteno ceno polira avtomobile?

Sam naredi. Če daš avto ven polirat, potem daš celega. Za eno havbo spolirat pa res ne rabiš več ko 3krat po pol ure.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom To okt 10, 2006 9:16 pm

Sonax LackReiniger v Bauhausu za ene 850 SIT ena doza dela čuda. Zelo dober je tudi navadni kalodont (fino mleti kaolin), ne verjamete, poskusite? Potem je treba lak še zaščititi z voskom, tega je pa menda zares dosti na policah in v domačih garažah.

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Napisal/-a Marki's Sr okt 11, 2006 9:12 am

martk je napisal/-a:
Marki's je napisal/-a:A lahko kdo svetuje kakšno delavnico v Ljubljani, ki dobro in za pošteno ceno polira avtomobile?

Sam naredi. Če daš avto ven polirat, potem daš celega. Za eno havbo spolirat pa res ne rabiš več ko 3krat po pol ure.

Ja saj bi naredil sam, ampak pol bo malo čudno izgledalo, da bo havba spolirana ostalo pa ne in bi pol dal cel avto spolirat. Ne vem, tega še nikoli nisem počel, sem pa veliko o tem prebral in baje, če ne narediš pravilno lahko marsikaj zaj****...Še kakšen nasvet?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr okt 11, 2006 10:37 am

Če z roko delaš, ne vem kaj ne boš zaj+++. Pri strojnem poliranju pa zlahka predrgneš prozorni vrhnji lak (pri metalik lakih). Še posebej so občutljivi robovi na karoseriji. Drugače ti pa na roke vzame cel avto dobrih 15 minut. Na opran avto in odcejen, ni treba, da je obrisan, se lažje dela, greš z mehko krpo, namočeno s Sonax LackReiniger. Ne greš po plstiko ampak s krožnimi gibi natančno opereš-oribaš vse površine. Pustiš, da se posuši, obrišeš meglo dol s čisto krpo in na koncu naneseš zaščitni vosek.

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA Sr okt 11, 2006 8:35 pm

joztom je napisal/-a:Če z roko delaš, ne vem kaj ne boš zaj+++. Pri strojnem poliranju pa zlahka predrgneš prozorni vrhnji lak (pri metalik lakih). Še posebej so občutljivi robovi na karoseriji. Drugače ti pa na roke vzame cel avto dobrih 15 minut. Na opran avto in odcejen, ni treba, da je obrisan, se lažje dela, greš z mehko krpo, namočeno s Sonax LackReiniger. Ne greš po plstiko ampak s krožnimi gibi natančno opereš-oribaš vse površine. Pustiš, da se posuši, obrišeš meglo dol s čisto krpo in na koncu naneseš zaščitni vosek.

me zanima ker majstr ti spolira ceu avto v 15min? sej ga sam z mašinco, na roke ga ne morš u 15min. drugač pa ti ne priporočam te paste ki se prodaja po raznih top-shopih ali pa na omwjih. greš nekam kjer prodajajo avtoličarske pripomočke in tam kupiš od glasurita če hočeš da se bo res svetu pa da praske zakriješ ;)
Kula mamo racing team

djgregy
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a djgregy Sr okt 11, 2006 8:42 pm

ja tud jest bi rad vidu kako ti avto spoliraš v 15 minutah.
men to vzame 2 ure, pa jih poliram že 2 leti. pa verjemi da če bi se dalo hitrej narest bi že ugotovu kako..... sploh pr taki količini avtov k šo šli čez moje roke..
mitsubishi colt C50 l.90 1.3 12V, skoda favorit pick up l.92 1.3 8V

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če okt 12, 2006 8:02 am

Če bi dobro prebrali, bi videli v čem je fora. Na še vlažen avto greš z navlaženo krpo s čistilom (kreda v emulziji - npr. LackReiniger) in ga enostavno z občutkom umiješ. To odnese ves crknjen lak sabo v zadostni meri, da se potem, ko se osuši, lepo namaže z voskom. Če avto poliraš s kombiniranimi polirnimi pastami, tekočinami, pudingi..., ki obenem vsebujejo in čistilo (kredo) in vosek, pa ti vzame sigurno najmanj uro, pa še vse je zaflekano, delati moraš na popolnoma suhem avtu in postopno po delih. Nikjer pa nismo govorili o popolnoma matiranem avtu iz odpada, kot to gledate na Discoveryju.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov