sonček je napisal/-a:@nebivedu: 100 t sit za veliki servis je absolutno preveč kvečjem cca max.50 k sit. To bi te koštalo za en veliki servis. Tesnilo računaj cca 10 t sit. Veliki servis ne vem če se ti splača delat. Kdaj je bil menjan pogonski jermen, Kdaj so bile svečke menjane. Vodna pumpa se menja takrat ko pušča prej se sploh ni treba pipat vsaj taka situacija je bila pri mojem golfu tako je djal prodajalec.
lp
nebivedu je napisal/-a:sonček je napisal/-a:@nebivedu: 100 t sit za veliki servis je absolutno preveč kvečjem cca max.50 k sit. To bi te koštalo za en veliki servis. Tesnilo računaj cca 10 t sit. Veliki servis ne vem če se ti splača delat. Kdaj je bil menjan pogonski jermen, Kdaj so bile svečke menjane. Vodna pumpa se menja takrat ko pušča prej se sploh ni treba pipat vsaj taka situacija je bila pri mojem golfu tako je djal prodajalec.
lp
Sonček, če delaš servise na avtomobilu jih delaj orenk, da ne boš potem 2x za delo plačeval!!! Ko mehanik razstavi mašino mora tut jermene dol vzet in če jih medtem zamneja mu to ne vzame dost časa, če pa zraven še vodno pumpo menja pa tut ne vzame več kot pol ure časa. Če pa to dela ločeno, pa pride 2x delo za plačat.
Dihtunga je 6.800 sit
vodna pumpa je 10.000 sit
jermen je 5000 sit
napenjalec je 7500 sit
olje je 5400 sit shell helih 10W40 5 litrov
svečke so 3200 sit
filter oljni 1000 sit
filter zračni 2000 sit
tole je 40.000 sit, pa še kaka drobnarija se najde za zamenjat, ko se mašina ven vzame - recimo kak nosilec, ki je že zanič, pa pride 50.000 sit. Delo za vse to zamenjat je tut tm okol 50.000 sit, tko da je 100k sit kr neka normalna cena.
nebivedu je napisal/-a:Zarad takih, ki samo tisto, kar je res nujno, menjate na avtih so ljudje na cestah ogroženi al pa čakajo v kolonah, ker avto ostane na cesti. Menjaj tok, da boš vedu, da je avto dober tut za več kot 1000km naenkrat odvozit, ne da moraš vmes klicat serviserja al pa tuki na forumu pisat, zakaj je avto crknu. Tut tehnični pregled ni samo zato, da se avto registrira, ampak zato da veš, da ne boš nikogar ogrožal na cestah z zmahanim avtom.
Poleg tega če menjaš samo eno dihtungo lahko prideš z 22 jurji čez. Kolega jo zamenja v njegovi mehanični delavnici za 15000 sit + cena dihtunge, ki je 6.800 sit. Tut jst za ta denar šraufam v svoji garaži, samo čez 2 meseca, ko bo pa še jermen šu, bo pa treba še enkrat najmanj 50.000 sit za plačat zarad generalke in še vsi deli + dihtunga.
Večini v tej banana republiki je težko dat 3000 sit za en po*ukan termostat, ko gre pa mašina zarad njega u ku*ac, pa jokajo kok morjo za servis plačat. Sam ga zamenjam pred vsako zimo, ker mi 3300 sit ni nevem kak strošek, mi pa zato bencinar dela že 300.000km, pa ni nekih sledi o tem, da bo crknu avto.
Dejte se navadit, da je avto prevozno sredstvo, ki povzroči največ nesreč in da naj bo avto karseda izpraven.
sonček je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Zarad takih, ki samo tisto, kar je res nujno, menjate na avtih so ljudje na cestah ogroženi al pa čakajo v kolonah, ker avto ostane na cesti. Menjaj tok, da boš vedu, da je avto dober tut za več kot 1000km naenkrat odvozit, ne da moraš vmes klicat serviserja al pa tuki na forumu pisat, zakaj je avto crknu. Tut tehnični pregled ni samo zato, da se avto registrira, ampak zato da veš, da ne boš nikogar ogrožal na cestah z zmahanim avtom.
Poleg tega če menjaš samo eno dihtungo lahko prideš z 22 jurji čez. Kolega jo zamenja v njegovi mehanični delavnici za 15000 sit + cena dihtunge, ki je 6.800 sit. Tut jst za ta denar šraufam v svoji garaži, samo čez 2 meseca, ko bo pa še jermen šu, bo pa treba še enkrat najmanj 50.000 sit za plačat zarad generalke in še vsi deli + dihtunga.
Večini v tej banana republiki je težko dat 3000 sit za en po*ukan termostat, ko gre pa mašina zarad njega u ku*ac, pa jokajo kok morjo za servis plačat. Sam ga zamenjam pred vsako zimo, ker mi 3300 sit ni nevem kak strošek, mi pa zato bencinar dela že 300.000km, pa ni nekih sledi o tem, da bo crknu avto.
Dejte se navadit, da je avto prevozno sredstvo, ki povzroči največ nesreč in da naj bo avto karseda izpraven.
P.S.ops: Nebivedu da ne bova preveč zabredla vem sam da se vedno menja vse kar je pač dobro tako za avto kot za vožnjo v brezhibnem avtu. Kot veš imam golfa sam nujno vsako nedeljo pregledam dele po potrebi dolijem tekočine,spucam avto(not.),operem..........ponavad jest menjam dele posamezne takrat ko so zanič recimo pred nekaj dnevi mi je začel tulit ležaj danes/jutri bo že menjan ne bom si delal po nepotrebnem stroške pa metal denar stran pa menjal kar vse ležaje prav tako mi je počla manšeta pri zglobu pa bom menjal samo eno,ker so ostale še dobre. Tuakj bi potem lahko vse živo menjal nazadnje pa bi zmetal dnarja stran ko nč.
lp
sharp je napisal/-a:Ne vem od kje vam neki fušarji,ki računajo 50k sit za menjavo dihtunge,jermena in ostalih malenkosti.Meni je pred kratkim spustila dihtunga na glavi Rover 214 1.4 16v in mi je mehanik za menjavo in še nekaj drugih malenkosti računal 12k sit.
ThugBoy je napisal/-a:ne se kregat no :P![]()
to temo lahko tudi zbrišete zaj če čete...
vceraj mel prometno, tak da nebo nic z menjavo dihtunge, najbrž bo tipo šel kr po delih...
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov