Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Kondenz iz avspuhu

Napisal/-a AM Po okt 16, 2006 12:44 pm

Mene samo zgol informativno zanima, če avto fejst kadi iz avspuha (izpušne cevi /za tiste ki ne razumete) ob jutrih ali je lahko to kak pokazatelj, da je neki že bol bogo in da bo potrebno menjat. Recimo katalizator ali kaj podobnega.
Drugače čez poletje je iz avspuha velik kondenza ven metal. Vedno je bilo mokro oz. je rahlo teklo iz avspuha. Zdaj pa opažam, da se ful kadi ob jutrih za njim. Že ko se peljem, ko stisnem po gasu se vidi v vzvratnem ogledalu, kak kadi.
Tudi ko se avto ogreje, je podobno. Je manj, ampak vseeno.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po okt 16, 2006 1:29 pm

Odvisno od kubikaže, zunanje vlage in temperature. Pozimi dimi praktično vsakemu avtu, ko se voda dobesedno uparja ko gre iz auspuha.

Poglej kolk imaš kej hladilne, če je nič ne zmanjkuje, bo kul. Drugače pa belo kadi ko pije hladilno (tesnilo na glavi), ampak kot sem rekel, dimi vsakemu ob pravih zunanjih pogojih.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po okt 16, 2006 1:41 pm

phoebus je napisal/-a:Odvisno od kubikaže, zunanje vlage in temperature. Pozimi dimi praktično vsakemu avtu, ko se voda dobesedno uparja ko gre iz auspuha.

Poglej kolk imaš kej hladilne, če je nič ne zmanjkuje, bo kul. Drugače pa belo kadi ko pije hladilno (tesnilo na glavi), ampak kot sem rekel, dimi vsakemu ob pravih zunanjih pogojih.

Ja vem, da vsakemu dimi, samo ko primerjam z drugimi avtomobili, mi kar velik dimi.
Drugače hladilne tekočine nič ne manjka, tako da ni to.
Možno pa je da je v bencinu kaj vode pa to, ker tankam pa vedno na petrolu.

Pač vprašam, kaj lahko vpliva na to.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Po okt 16, 2006 1:47 pm

Kot je že @phoebus rekel, odvisno od vlage. Za vsakim avtom, sploh ob velikih temp. razlikah se kadi para.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov