Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lucwell
Nov uporabnik

CITROEN C5 ZAVORE

Napisal/-a lucwell To sep 26, 2006 8:50 am

Hojla, ali mi lahko kdo svetuje kje v Ljubljani je kaksen dober nepooblascen servis, kjer bi mi koncno zrihtali zadnje zavore na C5, ki me zafrkavajo ze od samega zacetka. Najveckrat me zafrkava (cvili in se greje) zadnja desna. Ploscice so bile ze dvakrat zamenjane - tudi neoriginalne - pa tezava se vedno obstaja in mi najeda glavo med voznjo. Skratka, placujem drag uraden servis, pa sem se vedno na zacetku - prevozenih imam 110k km. Avto sicer dela brez vecjih problemov...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Re: CITROEN C5 ZAVORE

Napisal/-a TUNING_BOY To sep 26, 2006 9:00 am

lucwell je napisal/-a:Hojla, ali mi lahko kdo svetuje kje v Ljubljani je kaksen dober nepooblascen servis, kjer bi mi koncno zrihtali zadnje zavore na C5, ki me zafrkavajo ze od samega zacetka. Najveckrat me zafrkava (cvili in se greje) zadnja desna. Ploscice so bile ze dvakrat zamenjane - tudi neoriginalne - pa tezava se vedno obstaja in mi najeda glavo med voznjo. Skratka, placujem drag uraden servis, pa sem se vedno na zacetku - prevozenih imam 110k km. Avto sicer dela brez vecjih problemov...

Sem delal na pooblaščenem citroenovem servisu, in je bila to skoraj bolezen teh avtov! Mi smo potem začeli mazati ploščice s posebno pasto za to, da se je ulezla notr in je zdržalo vsaj 30 tisoč km brez cviljenja! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

lucwell
Nov uporabnik

Napisal/-a lucwell To sep 26, 2006 10:41 am

Zadnja desna se pregreva - torej ze po zaviranju ne vraca v prvotni polozaj. Zato pa napaka ostaja tudi po zamenjavi ploscic - vsaj mislim, da je tako. Zato pa bi rad enega mehanika, k mi bo to zrihtal, ne pa da samo mastno placujem poblasceni servis

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To sep 26, 2006 11:23 am

Kje si hodil na servis?

lucwell
Nov uporabnik

Napisal/-a lucwell To sep 26, 2006 11:51 am

ne bi rad poimensko oznaceval kogarkoli, dokler ne razcistim, a se da zadevo uredit. Saj lahko, da jaz prevec zahtevam in da se mi zdi vse predrago

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To sep 26, 2006 12:00 pm

No ti bom jaz imensko: naj ti to porihta:

Merlak servis vrhnika ali Jerovšek v grosuplju.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To sep 26, 2006 1:16 pm

Znana Citroenova napaka je posledica konične obrabe zadnjega diska, ki deluje s fiksnimi čeljustmi na dva bata. Siceršnje razdiranje in mazanje s Toyota keramično mastjo, ki lepi ploščice na bate, ni za dolgo. Proti cviljenju pomaga @Xandrejev recept, da na sredini zažagaš azbest zadnjih ploščic, da dobijo režo kot prve, popolnoma odpraviš napako samo z menjavo zadnjih diskov, ki so poceni, ker so enojni in niso hlajeni kot prvi.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To sep 26, 2006 2:48 pm

Ja načeloma je malo problem tudi če kdo menjuje zadnje ploščice ki ne ve kako bi stvar moral. Zato sem ga poslal tja kjer to znajo in vedo naredit.

sladkor
Nov uporabnik

Zavore C5

Napisal/-a sladkor Ne okt 15, 2006 12:12 am

Sem (precej frišen) lastnik C5 in sem zasledil problem podoben tvojemu na enem od tujih forumov.
Hec naj bi bil v tem, da zaradi različnih materialov koluta (diska) in pesta kolesa prihaja do korozije na stiku. Ko se nabere dovolj rje začne kolut odrivati. Rešitev je da odmontiraš zadnje zavore (kolut+čeljust) in očistiš korozijo. Baje je precej nezahtevno opravilo, ki ga lahko opraviš tudi sam, saj ni potrebno odklopiti cevi za zavorno tekočino. Edini problem so vijaki s katerimi je kolut pritrjen na pest, baje jim rado vtrga glavo.

Upam da pomaga, LP.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 15, 2006 1:15 am

kaj pa če šteka čeljust oz. mehanizem od ročne zavore??samo če ti to dela že od novega pa če so pooblaščenci rihtal moraš met na to še vedno garancijo tko da pejt težit in naj zrihtajo

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po okt 16, 2006 7:02 am

Ročna je spredaj.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 17, 2006 1:52 pm

a pr C5 tud :bonk

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To okt 17, 2006 1:59 pm

Vsi hidravličarji majo ročno spredaj, tudi C5 ja. In pa vzrok za cviljenje ne iščete na pravem mestu oz ni kriv material. Vam bom točn razložu kaj je narobe. Ploščice segajo čez rob diska, in ko se tolk pa tolk zrabijo tisti višek zavorne ploščice drgne po robu diska. Preveriš lahka tut na tak način da odviješ zadnjo gumo in preveriš če zavorna ploščica nalega na rob diska. Bom v bližnji prihodnosti narisal skico kak to zgleda. Z raznim mazanjem pa ne vem kaj vse ne boste nč rešl. Rešu boš sam tko da tisti višek k brusi po robu diska , lepo povedan odbrišeš stra s kakšno pilo ali čim podobnim, če te res tolk nervira. Drugače pa na servisu reč nej ti zamenjajo zavorne ploščice in pa višek že prej odbrusijo in boš imel mir.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov