Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dunker
Stalni uporabnik

[NA POMOČ!] Servo zavorni boben, Punto 1.2 l.2001

Napisal/-a dunker To okt 17, 2006 4:40 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!

Že v eni drugi temi sem omenjal moje "zadovoljstvo" s Fiatom Punto 1.2 SX, letnik 2001, 85'000 km ... No, po več kot 200 tisočakih za izredne servise v zadnjih 3 mesecih se je pod avtom začela spet nabirati lužica. Avto sem odpeljal na servis in diagnoza - treba je zamenjati servo zavorni boben z glavnim zavornim cilindrom. Predračun: 100 tisočakov.

Fantje, kako naj rečem ... pomagajte! Mene bo tale avto spravil ob denar za malico, prav zares (sem študent in to pravi študent, torej ne služim po 100 tisočakov prek napotnic ...)!

Mi kdo ve karkoli svetovati? Kakšna je dejanska cena novega "servo zavornega bobna z glavnim cilindrom"? Se da dobiti kakšen kvaliteten neoriginal del? Mogoče od kakšnega zbitega avta? Ali na odpadu?

Res, prosim za pomoč! Kaj bi vi storili na mojem mestu?

Bajdevej: Koliko časa po nakupu te zakon ščiti pred "skritimi napakami" (tesnilo pokrova ventilov, semering na glavni gredi, sklopka, komplet izpuh, zavorni boben pa še marsikaj v 3 mesecih)? 100'000 SIT mesečno SAMO za popravila že nekaj mesecev je pa le prehuda za "študentski" avto! Jo lahko kako zagodem prejšnjemu lastniku? :?

Zares hvala vsem!

Počasi obupujem,
Anže :(

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka To okt 17, 2006 5:42 pm

Komplet izpuh,sklopka,zavorni boben, skrite napake?? To je potrošni materjal ki se menja na določenih kilometrih, oziroma ko je to potrebno. Ne vem zakaj menjati servo.Verjetno je spustil glavni zavorni cilinder in menjaš le tega.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 17, 2006 5:43 pm

zarad servo bobna ti nima kej olje puščat lahko pa ti pušča glavni zavorni cilinder ki je na njem ki pa kopija stane 5-10 jurjev za 100 jurjev jih nabijem na k...c če že je karkoli res narobe z servo valjem pol vzem rabljenga pa avto nehi na pooblaščen servis oz. tistemu ki te nateguje vozit pel ga drugam sej zna kdo drug tud šravfat in to mogoče bolš

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To okt 17, 2006 5:54 pm

Pelji še kam drugam, da vidiš, če ti bojo povedal isto
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 25 gostov