Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Čiščenje ALU platišč

Napisal/-a Kritik Sr okt 18, 2006 7:11 am

Lep pozdrav :hi Moj problem je sledeči: Imam neke čudne francoske felge na avtu, in na te felge se pri centriranju gum uteži limajo na sprednji rob platišča. Vsakič ko grem k vulkanizezju tiste uteži seveda odstranijo, ampak tisto lepilo, oz. tisti lepilni trak pa ostane gor. :ue Probal sem že z nitrotom kaj dol spravit, pa ne pomaga. Enkrat mi je neki nadobudni vulkanizer tisto dol praskal z izvijačem in naredil nekaj globokih rajs na feltnah. :jao: :jao: :-:o

Torej zanima me s čim se da ta lepilni trak za uteži spravit dol. =I
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr okt 18, 2006 8:46 am

Bencin

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr okt 18, 2006 8:59 am

Drugič pa njim povej naj uteži lepijo samo z notranje strani, verjemi tako se dajo tudi scentrirat.
BMW E46

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr okt 18, 2006 10:51 am

leoCar je napisal/-a:Drugič pa njim povej naj uteži lepijo samo z notranje strani, verjemi tako se dajo tudi scentrirat.

itak da se dajo, sej nastavi u program kam bo lepil uteži in mu pol pokaže kolk jih gre gor!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

BOZL4
Novinec

Napisal/-a BOZL4 Sr okt 18, 2006 1:24 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:
leoCar je napisal/-a:Drugič pa njim povej naj uteži lepijo samo z notranje strani, verjemi tako se dajo tudi scentrirat.

itak da se dajo, sej nastavi u program kam bo lepil uteži in mu pol pokaže kolk jih gre gor!
se strinjam s tabo :D na alu platisca se utezi limajo na notranjo stran ;)
how will we ever know, if we never try!!!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr okt 18, 2006 1:29 pm

Jah no, meni jih vedno na zunanjo stran limajo. Kaj naj vulkanizerja malo okoli ušes pobožam? :/:o:/ (šala)
Bom probal z bencinom, če gre res kaj dol. Hvala za nasvet
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

oscar
Nov uporabnik

Kraj: cvičkova dežela

Napisal/-a oscar Sr okt 18, 2006 2:14 pm

lepilo od nalepk gre najlažje stran z WD40

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

odstraniti lepilo

Napisal/-a acom Sr okt 18, 2006 2:30 pm

Lepilo od nalepk gre običajno najboljše dol z navadni jedilnim oljem.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr okt 18, 2006 3:24 pm

drugač pa enga močnega wapa nekje najdit pa da bo dol potrgalo :D Ja čas si je treba vzet pa se da vse narest ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr okt 18, 2006 5:44 pm

ta tvoj vulkanizer pa je en pek če ti na zunanjo stran lima uteži zdej pa ti vzem plastični ličarski špohtl(lopatico) pa zdrgni stran ostalo pa z preparati ki so zgoraj napisani drugač majo pa vulkanizerji prav eno čorbo za to dol spravlat(da ne razžre laka)

P.S. menjaj vulkanizerja!

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr okt 18, 2006 6:43 pm

čare je napisal/-a:ta tvoj vulkanizer pa je en pek če ti na zunanjo stran lima uteži zdej pa ti vzem plastični ličarski špohtl(lopatico) pa zdrgni stran ostalo pa z preparati ki so zgoraj napisani drugač majo pa vulkanizerji prav eno čorbo za to dol spravlat(da ne razžre laka)

Nič ni pek! Sej nektere felge so narejene tak da se tud na zunanjo stran lepi, tud pri nekaterih audijevih felgah je tak! Drugače pa kot sem že rekel se na centrirki naštela v programu kam jih boš lepu in ti pol določi točno na katerem mestu (v krogu na tisti točki ko si jo prej določu) nalepiš uteži-mislim da nism preveč zakompliciral! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr okt 18, 2006 6:51 pm

Meni isto limajo uteži na zunanjo stran na teh default suzuki felgah. Sej za pozim mi je vseeno, spomlad bomo pa že nekej večjega najdl.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr okt 18, 2006 6:54 pm

čare je napisal/-a:ta tvoj vulkanizer pa je en pek če ti na zunanjo stran lima uteži zdej pa ti vzem plastični ličarski špohtl(lopatico) pa zdrgni stran ostalo pa z preparati ki so zgoraj napisani drugač majo pa vulkanizerji prav eno čorbo za to dol spravlat(da ne razžre laka)

Nič ni pek! Sej nektere felge so narejene tak da se tud na zunanjo stran lepi, tud pri nekaterih audijevih felgah je tak! Drugače pa kot sem že rekel se na centrirki naštela v programu kam jih boš lepu in ti pol določi točno na katerem mestu (v krogu na tisti točki ko si jo prej določu) nalepiš uteži-mislim da nism preveč zakompliciral! ;)
in ti bi na svoj avto pustu da ti jih lima na zunanjo stran a ne men se zdi da si kupiš feltne zarad izgleda in pol je res lepo ko maš nalimane uteži zunaj

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr okt 18, 2006 7:22 pm

čare je napisal/-a:

in ti bi na svoj avto pustu da ti jih lima na zunanjo stran a ne men se zdi da si kupiš feltne zarad izgleda in pol je res lepo ko maš nalimane uteži zunaj

Ne js ne! Sam nekaterim je pa res čist vseen kje so! Npr. audi a4 je meu tiste felge na katere se je tud zunaj dalo lepit!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Sr okt 18, 2006 7:28 pm

ene dvakrat okol kepe vulkanizerja pa bo :lol:
ne sm drugač na zunanji rob ponavad dajo ene take uteži k jih pol mal gor zabije sam to je grdo men jih ponavad na notranjo stran limajo ;)
....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov