Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

visoka temperatura motorja

Napisal/-a rutenka Če okt 19, 2006 5:32 am

Lepo pozdravljeni
Kot vidite sem nov tukaj ( no kot ogledovalec strani ravno ne) in bi najprej pohvalu ta forum ker je res dober in predvsem uporaben. :pivo

Preidimo k problemu mam fiat punto letnik 95 in sicer 1.7 TD, avtek odlično dela in ma 190 000 km edino kar me skrbi je da se temperatura močno dvigne ( kar precej cez sredino stevca, proti vrhu) kadar peljem v kaksen ne precej strm klanec in predvsem poleti ko je se topleje. Skbi me da ne bi pokvaru motorja k ga je skoda. :roll: Slisal sem od enega mehanika da naj bi imeli TD puntoti debelejše hladilnike kot ga mam sam. :?:
Če mogoče kdo ve kaj o tem naj mi svetuje. hvala lepa in brez zamere ce sem slučajno spregledal in ste to temo že žvečili.

LP do naslednjič :D
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če okt 19, 2006 6:12 am

Pri teh kilometrih bi lahko bil zapacan hladilnik. Menjaj vodo v hladilniku. Skoraj na vsaki pumpi se že dobi ščistilo, ki ga vliješ v hladilnik in se potem voziš še ene 50km, da to čistilo kroži in čisti sistem, potem pa vse to zliješ ven, in naliješ novo hladilno tekočino.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če okt 19, 2006 4:41 pm

Zdej če ne boš problema rešil potem bi lahko tudi takole naredil. V glavnem meni se tudi ogreje ful na 3/4 polja problem rešim tako da dam na ful ventilacijo in na toplo temperetura pade dol in ga lahko tiščim še več. Drugač pa lahko je nedolujoč termostikalo ali pa ne odpre termostat, Da bi bil hladlnik umazan -zapacan je tudi lahko ampak bolj po redko vseeno ga prečisti če je voda v posodi umazana. Ti dela ventilator? Ti dobro zjutraj greje?.

TD motorji imajo večji hladilnik močnejši ventilotor tudi sam ga imam. Če imaš manjšega od navadnega motorja potem je tudi ta problem lahko.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če okt 19, 2006 5:33 pm

sonček je napisal/-a:Zdej če ne boš problema rešil potem bi lahko tudi takole naredil. V glavnem meni se tudi ogreje ful na 3/4 polja problem rešim tako da dam na ful ventilacijo in na toplo temperetura pade dol in ga lahko tiščim še več. Drugač pa lahko je nedolujoč termostikalo ali pa ne odpre termostat, Da bi bil hladlnik umazan -zapacan je tudi lahko ampak bolj po redko vseeno ga prečisti če je voda v posodi umazana. Ti dela ventilator? Ti dobro zjutraj greje?.

TD motorji imajo večji hladilnik močnejši ventilotor tudi sam ga imam. Če imaš manjšega od navadnega motorja potem je tudi ta problem lahko.

lp

a tako ti rešiš problem???? ( temp se res zniža, ampak to ni rešitev!!!)
svašta :roll:
Ti imaš tako "svetle" ideje, da po mojem mnenju je bolje da ne svetuješ :idea:

FastRider
Nov uporabnik

Re: visoka temperatura motorja

Napisal/-a FastRider Če okt 19, 2006 5:54 pm

Slisal sem od enega mehanika da naj bi imeli TD puntoti debelejše hladilnike kot ga mam sam.

a si ti predelan avto kupu al kako ?
drgac ma pa hladilnik najbrs ze obloge gor (kaksno vodo pa mas not: dest. al vodovodno?). al je pa senzor za temperaturo kej zj...n
RIDE OR DIE

FastRider
Nov uporabnik

Napisal/-a FastRider Če okt 19, 2006 5:55 pm

aja en offtopic: kako se nardi citat :oops:
RIDE OR DIE

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če okt 19, 2006 6:22 pm

FastRider je napisal/-a:aja en offtopic: kako se nardi citat :oops:

Desno klikneš na citat, in pripišeš kaj nameniš ;)
Možno da je bil avto karamboliran in je pol bil zamenjan hladilnik vendar ne z takšnim kot bi moral bit, lahko da je od kakšnega benzinskega modela :roll:
BMW E46

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če okt 19, 2006 6:26 pm

Gricko je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Zdej če ne boš problema rešil potem bi lahko tudi takole naredil. V glavnem meni se tudi ogreje ful na 3/4 polja problem rešim tako da dam na ful ventilacijo in na toplo temperetura pade dol in ga lahko tiščim še več. Drugač pa lahko je nedolujoč termostikalo ali pa ne odpre termostat, Da bi bil hladlnik umazan -zapacan je tudi lahko ampak bolj po redko vseeno ga prečisti če je voda v posodi umazana. Ti dela ventilator? Ti dobro zjutraj greje?.

lp

a tako ti rešiš problem???? ( temp se res zniža, ampak to ni rešitev!!!)
svašta :roll:
Ti imaš tako "svetle" ideje, da po mojem mnenju je bolje da ne svetuješ :idea:

Lej nemi ti tukaj neki pametovat da nimam pojma ker ti nimaš. Potem z mojim avtom je vse vredu. Ampak to mi je reku en uporabnik da naj tako naredim. Res da to ni rešitev je pa dost korstno. Sva zmenjena.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če okt 19, 2006 6:35 pm

...Vodna pumpa je v redu ? ... prekontroliraj vsa tipala za temperaturo in termostat, menjaj hladilno tekočino poglej koliko je zapolnjeno satovje od hladilnika pa pojdi k kakemu mehaniku v tvoji bližini, ki ima laserski čitalec temperature, da vidiš kje se ustvarja in koliko je dejanska temperatura vode, ker lahko ti tudi tvoje tipalo laže (ali imaš takega, ki ni original za tvoje vozilo pa daje napačen podatek čeprav je temp. o.k isto dogaja če ni pravi termostat) in motor ni toliko ogret kot piše ... včasih je možen vzrok tudi premaknjen predvžig na Bosch pumpi...
L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Če okt 19, 2006 7:05 pm

Ok fantje hvala za nasvete bom najprej poskusu zamenjat tekocino s tem da bom nalil destilirano vodo( in ne vodovodne) :/:o:/ in bomo vidli kaj bo. Drugace bo pa mogu mehanik pomagat ker ostalo ze ni vec v mojih mehanskih sposobnostih.
hvala se enkrat :woohoo
lp :P
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če okt 19, 2006 7:09 pm

rutenka je napisal/-a:Ok fantje hvala za nasvete bom najprej poskusu zamenjat tekocino s tem da bom nalil destilirano vodo( in ne vodovodne) :/:o:/ in bomo vidli kaj bo. Drugace bo pa mogu mehanik pomagat ker ostalo ze ni vec v mojih mehanskih sposobnostih.
hvala se enkrat :woohoo
lp :P
... glede na visoke številke mesecev dodaj notri tudi antifriz ... daj tistega rdečega, ki ga dajajo v WV ... ker je najmanj agresiven od vseh ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 19, 2006 7:26 pm

ne daji v fiata rdečga antifriza sploh kupi modrega za alu hladilne sisteme in poglej če res nimaš slučajno hladilnika od kakšnega bencinarja ker je bil avto mogoče razbit
P.S. en tak sumljiv rdeč TD se je prodajal precej časa pri avtosvetu
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 23 gostov