Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Kompleti za centralno zaklepanje

Napisal/-a sundaydriver So sep 23, 2006 12:37 pm

Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj z raznimi kompleti centralnega zaklepanja. Rad bi si zadevco vgradil v avto (vw polo). Malo sem brskal po naših straneh pa sem našel samo tole:

http://www.velleman.be/es/en/product/view/?id=348677#
Tole pride pri nas nekje 10 jurjev. Mogoče kdo ve, kako se obnese?
Bi bilo pa lepo če bi našel nekaj na 5 motorčkov, ker bi bilo fino da bi imel na centralno zaklepanje vezan še prtljažnik.

Napišite če veste kje pri nas vse prodajajo univerzalne komplete za centralno zaklepanje.

Aja pa še to - rabim samo komplet za centralno zaklepanje brez daljinskega (videl sem, da ponujajo nekateri vse v enem). Modul za daljinsko imam že doma tko da morm dobit samo še komplet za centralno in potem dam vse zmontirat.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w So sep 23, 2006 1:03 pm

jest sm to zadevo zmontiral v polota od moje punce. Tocn tole od wellemana. Edin s prtlaznikom se nism bavu, ker je manjši problem zaradi vrteče se ključavnice (ko odklenes je v enem polozaju, ko zaklenes v drugem) in ni tako kot na vratih. Pr wellemanu lahko kupujes posebej motorcke in posebej kontorler, tko da lahko gor ubesiš tut pet motorckov.

Pa ne nost montirat, te bo ful drago pršlo, kr sam zrihtej. Men je ratal čist brez problema, pa zaenkrat ful dobr dela (kakšno leto), s tem da sm poleg tega tut zmontiru daljinski kontroler. Če rabiš kaj nasvetov, se kar obrni name.
Slika

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver So sep 23, 2006 1:11 pm

Hvala ti za vse info, bom potem najbrž kar tole nabavu, pa probal sam zmontirat.
Pri IC el. sem videl da pride 8700 SIT s štirimi motorčki. Potem bom mogoče nabavil še en dodaten motorček za 2 jurja, pa bom probal kaj izvest s prtljažnikom (če bi mogoče skombiniral kaj s ključavnico od modela, ki ima že serijsko centralno?). Če ne drugega bo pa za rezervo.
Se ti zdi 9 jurjev za komplet s 4 motorčki vredu cena? Meni se, ampak raje vprašam, da se ne bom nategnil :)

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w So sep 23, 2006 1:16 pm

Jest sm dal pred enim letom za komplet z dvema motorckoma 8 jurjov, tko da je to po moje precej v redu cena. Pa se dobr dela. Vsaj pr meni (trkam po mizi :)). Skratka, ce bos rabu kaksno pomoc kar vprasaj, ce si pa kje blizu Lj mi pa tut ni problem ti se v zivo kej pokazat pa pomagat.

Glede prtlaznika: ja, vids, to bi se pa vrjetn dal, na to pa niti pomislu nism. Sam tm vn lahko pol tut kr original motorcek vn uzames, ker ne vem kolk je kej prostora zadej v prtlazniku.
Slika

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po sep 25, 2006 2:21 pm

Evo mam zdej doma tole stvarco. Sam kolikor gledam mi ni najbolj jasno, kako naj bi gor priklopil 5 motorčkov. Diagram, ki je na škatli ima predvideno 4 motorčke (1 glavni na voznikovih vratih + 3x "slave"), žic je tudi točno toliko.
V bistvu prtljažnika itak ne rabim veliko, bi bilo pa fino, če bi imel še to uštimano.

Imam pa eno vprašanje in sicer zdej morm zvezat daljinsko in štekar v kabini s "centralo". Dve žici od "centrale" (bela + rjava, če se prav spomnim) sta predvideni za "switch".
Je potem predvideno, da daš enoti komando za odklepanje/zaklepanje tako, da narediš med tema žicama povezavo (v mojem primeru s štekarčkom oz. daljincem)?

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po sep 25, 2006 6:12 pm

Nvm sem že pogruntal.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Sr sep 27, 2006 1:26 pm

Glede petih motorckov. Dejansko jih vezes vzporedno use skupi in je to to. Pac zadeva ti bo precej toka požrla, sam ni problema, ker so kratki sunki.
Men je pr dveh motorckih vlekl 7,3 A, kar je precej in k sm sprobu zadevo na mizi doma, pa prklopu na računalnik za napajanje, sploh ni dobr delal, ker je bil premal mocn napajalnik.

Glede centrale pa mislm, da je tko ja, sam nism zihr, sm ze mal pozabu. Sicer si pa itak ze pogruntu. :)

Kako bos naredu s klucavnco za prtlaznik?
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr sep 27, 2006 4:52 pm

Logično da se ti je napajalnik za računalnik sesul, ker ni namenjen takšnim nenadnim obremenitvam. Tistih 7,3 A je pa tudi zelo kratkotrajnih, ki nastanejo v trenutku vklopa pri vsakem motorju. V teh motorčkih so vgrajeni majhni motorčki, ki so praktično enaki kot v avtekih na daljinsko na baterije. Porabijo pa kvečjemu 0,2 A ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Sr sep 27, 2006 9:51 pm

Sej ne da bi se sesul, sam dejansko so se samo zaklenil, odklent se jih pa ni dal, pa sm jih mogu na roko. Pr odklepanju ocitno rabjo vec toka. Pol sm pa zadevo na faks nesu pa smo prklopl na napajalnik. Smo najprej omejil tok na 1A, pa zadeva ni delala. Pa smo use se enkrat pregledal, pa nam se zmer ni blo jasn. Pol sm pa omejitev toka izklopu pa probu in je slo do max 7,2A. :) Sam to je lih ene 0,5s kolkr rab za preklop. Sam sm biu useen presenecen, k je blo tolk velik.
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Če sep 28, 2006 11:24 pm

sebaveh je napisal/-a:... Porabijo pa kvečjemu 0,2 A ;)

ne piši o stvareh ki jih ne poznaš ker si bo tko še kdo skuru avto .... 200mA :roll: od kje ti ta podatek?

a mislš da so varovalke CZ brez veze 30 amperske :?:

nevednez
Nov uporabnik

Napisal/-a nevednez Pe sep 29, 2006 11:26 am

no če še nisi dobil mam jst enega za prodat:

2x master motor
2x slave motor
centralna konzola
kabli
montažni material

komplet je nov in zapakiran

vse skupaj za 8000 SIT oziroma po dogovoru

nevednez
Nov uporabnik

Napisal/-a nevednez Pe sep 29, 2006 11:27 am

oprosti, sm spregledal da si že kupil :oops:

mogoče pa katerega drugega zanima :D :D :D :D

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Če okt 12, 2006 8:43 pm

alien-w je napisal/-a:Kako bos naredu s klucavnco za prtlaznik?

Evo mal pozno sem se oglasil, pa vseeno. Motorčke sem si zmontiral in dela vse OK.
Zaradi preprostosti sporočila sem par stvari izpustil, upam da ne zamerite. :oops: Namreč centralno zaklepanje sem že imel serijsko vgrajeno na zrak. Ker so mi začele crkovat ključavnice in mi je poleg tega tudi pogosto uhajal zrak sem izgubil živce in se odločil, da obstoječ sistem opustim zaradi same nepraktičnosti in velikih stroškov, če bi se odločil za popravilo.
Z vsem skupaj sem se precej zamudil, ker sem moral malo "predelati" obstoječe ključavnice (z dremel :P), da sem imel prostor za kljukice za električno zaklepanje.
Nekaj predelav v stilu brusenja plastike je bilo potrebnih tudi na konektorjih med vrati in karoserijo, ker ni bilo več prostora za žice.
Nekdo mi je predalgal, naj zvrtam kar luknjo v pleh ampak nad tem nisem bil navdušen in sem se odločil za drugo pot.

Za prtljažnik še ne vem nič kako in kaj, ker trenutno nimam časa, da bi se ukvarjal s tem. To pride najbrž v poštev drugo leto, ker se bo kmalu preveč shladilo. Spomladi, ko kaj pridem do časa bom usposobil še tisto.
Mislim, da načeloma s tem ne bi smelo biti problema, ker priprava že je. Malo več bo dela z rezervoarjem...
Štrom sem si že vnaprej pripravil, tako da če bo vse po sreči samo dam motorčka not in zvežem... :con

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Če okt 12, 2006 9:07 pm

No da nam glih nove teme odpiral.

Jest mam pa problem z centralnim zaklepanjem. Centralno zaklepanje je mensezdi Spal in je bilo montirano naknadno v suzuki swift gti.
Problem je sledeč: Ko avto na dalinca zaklenem oz. odklenem, mi utripajo samo desni smerniki.

Kdo ve, kaj je bi bilo lahko narobe?
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Če okt 12, 2006 10:15 pm

rele za leve smernike je crknil al pa se je kaka zicka snela. Poglej na enoto.
Slika

cinko
Nov uporabnik

Napisal/-a cinko Če okt 19, 2006 10:55 pm

Ker vidim, da zadevo obvladate, bi vas vprašal, kam zvezati to centralo za daljinsko. Imam že centralno, sedaj pa sem nabavil še daljinsko in me zanima kje v avtu to zvezati.
Hvala

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če okt 19, 2006 11:44 pm

Precej odvisno od samega modela/proizvajalca te opreme. Boš nam moral povedat mal več podatkov ;) Se pa ponavadi daljinski del - sprejemnik veže na dve žici od centralnega zaklepanja - ena za odklep in ena za odklep. Najdejo se med modulom in motorčkom. Spet nekateri pa lahko imajo kakšen dodaten konektor na modulu.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov