Nasveti in napotki ter povpraševanja...

urosm
Nov uporabnik

Poskodba na servisu - kako ukrepati?

Napisal/-a urosm So okt 14, 2006 7:26 pm

Živjo!

Imam malce nenavaden primer, a zame dokaj boleč.

Imam 3 mesece star avto, in sem se pri 6500 odločil za menjava olja in filtra pri pooblaščenem servisu (na istem mestu kjer sem kupil nov avto). Ko bi moral avto prevzet so mi sporočili da je prišlo do nesreče v delavnici in da je avto poškodovan.

Seveda me je manjši infarkt. Pobrusili do belega so zadaj desno odbijač (cca 2x2 cm), ter naredili 3cmx2mm dolgo globoko razo na blatniku.

Po pogovoru s šefom poprodaje, mi je obljubil da je servis ki bi ga moral plačati zastonj, ter 4 zimske pnevmatike zastonj (195x65xR15), pa seveda tudi popravilo.

Ko bi v petek moral prevzeti avto sem ugotovil da je na odbijaču nastala rumena pika cca 1x1cm (avto je modre barve). Po trditvah servisa se je to pojavilo po barvanju.
Odbijač mi bodo seveda PONOVNO prebarvali, kako je prišlo do rumene pike pa noben nima pojma.

Sedaj me zanima, ker imate tukaj sigurno ogromno izkušenj, kaj terjati od servisa, da bo moja odškodnina zaradi škode resnično povrnejna, in da bo servis na to tudi realno pristal. Imam tukaj tudi kakšno pravno podlago? Gre za avto, ki je stal brez popusta 4,5 mio, s popustom 4 mio.

Seveda gre tukaj v ogromni meri za to da so poškodovali praktično nov avto in to na najbolj osnovnem servisu.

Hvala za vsak nasvet in odgovor že vnaprej!

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr So okt 14, 2006 8:32 pm

poskodbe se dogajajajo in se bodo.ce ti senkajo servis pa se 4 gume mislim da so vec kot fer in ce s tem nisi zadovoljen potem ne vem kaj ti reci. vsi smo ljudje in vsak ga kdaj polomi od posameznika pa je odvisno ali stvari v zivljenju sprejema take kot so ali pa .....
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So okt 14, 2006 8:38 pm

... dobil si 4 gume zapsojn, pa kaj bi še rad... delavnico imajo zagotovo zavarovano in bi jim bilo najlažje stvar prepustiti zavarovalnici, ki ti ne bi priznala niti servisa zastonj... upam, da ne boš storil samomora, ko ti bo avto nekdo na parkingu porajsal (pa še vedel ne boš kdo in zakaj)...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 So okt 14, 2006 8:39 pm

Če ti zrihtajo dobr pa to, pa če res dobiš gume pa zastonj servis pol je pomoje to kr kul. Tut ne vem kje bi dobu kej več, če pomislim. Prej nič.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 So okt 14, 2006 8:41 pm

Tut kar se parkingov tiče je res. Itak je praktično vsak avto zdej že barvan..jst mam 5 mescev staro corso pa so jo na parkingu že 2 krat zadel tko da bodi vesel pa tiho :)
Zadnjič spremenil halo007, dne So okt 14, 2006 8:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So okt 14, 2006 8:55 pm

Se strinjam z vsemi odgovori do sedaj. Bodi vesel, da so ti takoj javili in za moje pojme odlično poplačali napako. Popravilo so krili sami kar je logično, pa še vse 4 gume si dobil. Takih ni veliko.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So okt 14, 2006 9:38 pm

Čeprav ni lepo bom vseeno napisal :D
Če meni poškodujejo avto in mi kasneje to tudi popravijo in ob tem šenkajo še gume in celoten servis bi bil tiho kot rit.Seveda ob dejstvu,da je popravilo na nivoju.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So okt 14, 2006 10:49 pm

Ne pozabit na nekaj rumenega.

Citiram avtorja: "Ko bi v petek moral prevzeti avto sem ugotovil da je na odbijaču nastala rumena pika cca 1x1cm (avto je modre barve). Po trditvah servisa se je to pojavilo po barvanju.
Odbijač mi bodo seveda PONOVNO prebarvali, kako je prišlo do rumene pike pa noben nima pojma."

Pojavila se je rumena pika! Upoštevati pa moramo, da je avto moder. Servis trdi, da se je to pojavilo po barvanju (trdijo da so krivi, se ne pustijo prepričati v nasprotno). Najbolj me moti tista skrivnost o kateri noben nima pojma . Kako je ta pika prišla tja.

Res upam, da sledi nadaljevanje in da stvari pridemo do dna. Rumena pika... zanimivo...

Povej kaj več. Ker res... odbijač je plastičen, na njem je nanos kita, preko pa modra barva. Od kje rumena pika??

urosm
Nov uporabnik

Napisal/-a urosm Ne okt 15, 2006 5:58 pm

Hvala vsem za odgovore, sicer niso ravno to kar sem pričakoval. Res je, na parkirišču bi mi lahko nekdo "odnesel" pol strani avta pa bi se lahko samo j.... In ja, nisem čisto nezadovoljen z ponujenim, vendar je glavni POINT zadeve v tem, da sem zaupal avto servisu da ga zrihtajo, ne pa da ga popraskajo....

Od kje rumena pika, ne vem, na hitro je izgledalo kot večji čebelji drek, al karkoli že naredijo, samo ne gre dol, in se vidi da je del barve na odbijaču...

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Ne okt 15, 2006 6:58 pm

Kaj pa če so mojstri tam po lakiranju malo polirali smeti in prišli do kita ????
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne okt 15, 2006 7:23 pm

urosm je napisal/-a:... vendar je glavni POINT zadeve v tem, da sem zaupal avto servisu da ga zrihtajo, ne pa da ga popraskajo....

... vsak je zmotljiv, le da eni priznajo napake in se za njih revanširajo...se zgodi...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po okt 16, 2006 6:59 am

ti se ne prepiraj. vzemi ponujeno, ne izkoriščaj za več, ker te bojo brcnili v rit. tisto rumeno piko bojo pa tut popravl. verjetn gre za kemično reakcijo kita ali pa barve al pa se spodi vid kit (ki je rumene barve)....
tist bojo popravl. za zavarovanje si pa poskus dobit kako izjavo servisa, če se ti pikica zopet pojavi čez nekaj mesecev...
Zadnjič spremenil zupi13, dne Po okt 16, 2006 7:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po okt 16, 2006 7:22 am

Ne predstavljam si sicer kaj je z rumeno piko, si zihr, da ni ta rumena barva "oluščen" del modre barve. To sem se spomnila samo zato, ker sem videla pri svojem svetlo modro pobarvanem avtu, ko sem postrgala prednji odbijač, da ima spodaj rumeno temeljno barvo (odbijač je bil že prej nekoč štrihan...). Mogoče ni na barvi ampak pod barvo?
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po okt 16, 2006 7:23 am

je res da so ti ponudili izdatno ogromno, sam kle ste mnogi, če ne vsi, spregledali bistvo. človek si je avto kupil za to, da se bo vozil, bodisi v službo, bodisi u šolo, bodisi u štacuno, bodisi ..., in ne zato da ga bo imel po 2-3 tedne na servisu. torej moje mnenje je, da si vsaj upravičen še do nadomestnega vozila. :oops:
pa še tole je kakor je zupi13 reku, slikej barvani del odbijača, pa spište (2-3 stavke) poročilo, da so ga ruknl in popravl, zravn naj ti pa štempl pa podpis od šefa dajo. s tem boš mel vsaj neko garancijo, če se ti ponovno kej obarva v rumeno.

urosm
Nov uporabnik

Napisal/-a urosm Pe okt 20, 2006 9:54 am

No, avto sem dobil, zadeva je postrihana, pac vidi se oster rob odlitka odbijaca, med stikom plastike in pleha, pac vem da je tak odbijac, vendar ne vem, ce je bil ze prej tako postrihan, se mi pa dozdeva da ni.

Rumena barva naj bi bila osnovna barva odbijaca, ki je nekako pokukala cez. Menda je ni bilo ko je licar pregledal avto...

Nadomestni avto sem vsekakor dobil, ce ga ne bi, bi se tam sigurno oglasil z odvetnikom...

Jebat ga, drugega ne morem recti drugega, za slovo mi je sef poprodaje rekel da ce bi bil avto star 1 leto, bi mi avto popravili, za ostalo pa bi se lahko j....

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe okt 20, 2006 10:09 am

Na ta servis bi pa tud js peljal avto...

urosm
Nov uporabnik

Napisal/-a urosm Pe okt 20, 2006 12:50 pm

Pepo25 je napisal/-a:Na ta servis bi pa tud js peljal avto...

Ne me razumet narobe, ampak raje placam servis in zimske gume sam, kot da imam 3 mesece star avto ki je bil ze 2x strihan!

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Pe okt 20, 2006 2:12 pm

ko ga bos prodal ne bo vreden niti en € manj ne vec !avto je samo en kup plocevine skupaj sestavljene ki sluzi za prevoz oseb in stvari .
Mercedes Benz service
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov