Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Petersilj
Novinec

Popravilo: Nissan Micra

Napisal/-a Petersilj Pe okt 20, 2006 3:13 pm

Hej!

Imam avto Nissan Micra l.1991 1.0 s prevoženimi 110.000km. Motor je relativno ohranjen in rja ga še tudi ni preveč načela.

Po drugi strani pa bi bilo najverjetneje potrebno menjati sledeče stvari:
- amortizerji in končniki
- vodna pumpa
- sklopka
- bremze (vsaj pakne)
- morda še kaj (naslednji teden ga peljem na podroben pregled)
- dihtunga pri glavi motorju (pušča malo naokoli...)
- zadnje čase gre komaj v vzvratno... :?:

1. Koliko bi me prišlo to, da bi bil avto usposobljen še za 2 leti življenja (enih 30.000km)?
2. Se splača sploh vse popravljat?
3. Kake druge ideje?

LP

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Pe okt 20, 2006 5:04 pm

Jah tko je najprej se moras sam odlocit ce bi avto se imel tok casa al bi ga raje zamenjal.
Drugace pa amortizerji(delam primerjavo z fiat unom-mi je poznan pa deli so pomoje enake cene) sta bila 2 sprednja 14k, vodna crpalka 6k, koncnik pomoje eden okoli 3k, zavore sprednje samo ploscice se mi zdi tam ok. 5k, sklopka ok. 20k.
Za tole cene vem tok da si malo okvirno predstavlas dela je pa zihek za vec kot 20k tko da, aja + tesnilo na glavi je za unota 2k pa ce potem menjas se jermen 3k....
Je kr dost stroskov, tko da oceni sam kako pa kaj, aja pa naj ti se kdo pove ki ve prave cene, ponavljam tole je vse na hitr pa cene so za unota.
Lp
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
GooDieZ
Nov uporabnik

Kraj: tu pa tam

Napisal/-a GooDieZ Pe okt 20, 2006 5:14 pm

Če je tak kot praviš je bolje kupit drugo tako micro za 20-50k pa vozit, tvojo pa pol met za dele... Ker stvari ki si jih naštel stanejo med 20 in 50k se ti enostavno ne splača.

Doma imam eno tako micro ki je komplet vozna, samo da pač rja okrog in okrog, in jo bom spremenil v plug za sneg, ker se enostavno ne splača kupovat pločevine + delo in še kuferam vrata so fuč...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe okt 20, 2006 5:31 pm

1. ) Delo+material te bo prišlo okol 50 tsit mogoče še več.
2.) Če je z avtom vse ok recimo karoserija in da si pač zadovoljen s tem avtom porihtaj pa boš mel mer.
3.) da boš šel drugo micro za 50 jurjev kupovat boš naredu veliko napako(vrgnu stran denar), ker vrjetno boš dobil dokaj slab avto, vrjetno povrh še ner. skratka v solidnem stanju in boš mogu vseeno popravljat.
4.) če pač nimaš denarja za boljši avto ali za popravilo kupi oglasnik in preko oglasnika nakup te dele. Pomoje da se da dobit dokaj dobre.
5) Odločitev je tvoja če bi se jest odločil bi popravil le najnujneše in tiste dele ki bi lahko bile nevarne za avto. Recimo zakaj imaš za zamenjat sklopko. Amortizerji če ne boš dirkal potem pusti pri miru.Vodna pumpa zamenjaj ker je le ta najnujna za brezhibno delovanje motorja samo v primeru če ti pušča če ti ne pusti pri miru,ker se jo menja takrat ko pušča.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe okt 20, 2006 5:43 pm

Pumpa včasih pušča, včasih ne. Danes ponoči je pač spustila 2L vode pod avto. Hladilnik je bil lotan (točneje cev), pa še vedno tu pa tam kaplja.

Sklopka vedno pogosteje spodrsava, v hrib se mi je pred tednom zgodilo samo: 'Vruuuuuum' in sem stal na enem mestu. Potem pa nekako zgrabilo. Do tretje prestave mam občutek, da spodrsava. Je že bila nastavljena pred parimi leti (ko se 'zategne'), tako da se je neda več 'zategovat'.

Amortizerji so dokaj hin. Avto dobesedno visi za ene 4-5cm na eno stran. Volan vedno bolj vleče na levo. Ko je še kdo z mano v avtu (na moji desni), potem ga manj vleče, a še vedno.

Na bremzo pa moram tud pohodit, da se kaj zgodi. Mislim, da so še orginal ploščice (torej 15 let stare ter 110.000km).

Z avtom naredim 200-250km tedensko, večinoma relacijske vožnje.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Pe okt 20, 2006 6:06 pm

Mislim da je tale Micra samo še za v pokoj, saj dobiš soliden avto za nekaj tsit, napr:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1076985
Ali pa drugi.
BMW E46

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe okt 20, 2006 8:17 pm

Petersilj je napisal/-a:Pumpa včasih pušča, včasih ne. Danes ponoči je pač spustila 2L vode pod avto. Hladilnik je bil lotan (točneje cev), pa še vedno tu pa tam kaplja.

Sklopka vedno pogosteje spodrsava, v hrib se mi je pred tednom zgodilo samo: 'Vruuuuuum' in sem stal na enem mestu. Potem pa nekako zgrabilo. Do tretje prestave mam občutek, da spodrsava. Je že bila nastavljena pred parimi leti (ko se 'zategne'), tako da se je neda več 'zategovat'.

Amortizerji so dokaj hin. Avto dobesedno visi za ene 4-5cm na eno stran. Volan vedno bolj vleče na levo. Ko je še kdo z mano v avtu (na moji desni), potem ga manj vleče, a še vedno.

Na bremzo pa moram tud pohodit, da se kaj zgodi. Mislim, da so še orginal ploščice (torej 15 let stare ter 110.000km).

Z avtom naredim 200-250km tedensko, večinoma relacijske vožnje.

OPa če je res tako kot govoriš si omisli drug avto. Dobiš recimo kakšno felicio pocen al pa bilo ker drug avto pa prenesi zav. Da bi šel popravljat tole micro se ti 100 % več ne splača. Potem takem te lahko drago stane cca 100 jurjev.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Pe okt 20, 2006 8:52 pm

Nissan dober Japonski avto ki ga imamo tudi mi (imamo Sunny-a) in smo kar zadovoljni in je tudi priblizno toliko star kot tvoj. Deli so dragi in najdrazji del za avto je menjalnik. Na taksen star avto je skoda devati kaksnega novega menjalnika ali pa katerega koli ker bi bilo skoraj boljse kupiti potem kaksen drug in nov avto tako kot so ti ze drugi povedali...

1. Prevozenih ze nimas kaj prevec ampak ne vem ker je ze star avto...

2. Mislim da je bolje ce bi dobil nekje drug avto in bi za tistega odstel malo vec denarja ker je skoraj skoda karkoli delati na avtu ker v roku enega leta bo tudi se kaj drugega slo narobe.

3. Kupi kaksnega Renaulta ker so dobri avti!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 20, 2006 9:15 pm

Tale tema je pomoje bl provokacija, kot pa kaka resna tema.
Old subarus never die, they just get faster!

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe okt 20, 2006 9:36 pm

Ni provokacija. Je pač moj prvi avto, ki je bil prej družinski in sem ga pred leti nasledil. Sedaj pa ne vem kako dalje. :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe okt 20, 2006 9:40 pm

Petersilj je napisal/-a:Ni provokacija. Je pač moj prvi avto, ki je bil prej družinski in sem ga pred leti nasledil. Sedaj pa ne vem kako dalje. :roll:

Če je res tok za zamenjat, potem kupi še enega takega, tega imej pa za dele(vsaj tisto, kar je še dobro).

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Napisal/-a DJRider Pe okt 20, 2006 10:16 pm

Eh to se pa sploh ne splaca. Za tisti avto bo dal najmanj kaksne 500.000 SIT in mi smo dali za nasega 700.000 in je uredo avto... bolje novega ker to je pa res najslabsa ideja ce se neme vprasa...

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe okt 20, 2006 10:20 pm

DJRider je napisal/-a:Eh to se pa sploh ne splaca. Za tisti avto bo dal najmanj kaksne 500.000 SIT in mi smo dali za nasega 700.000 in je uredo avto... bolje novega ker to je pa res najslabsa ideja ce se neme vprasa...

:?: :?:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe okt 20, 2006 10:37 pm

DJRider je napisal/-a:Eh to se pa sploh ne splaca. Za tisti avto bo dal najmanj kaksne 500.000 SIT in mi smo dali za nasega 700.000 in je uredo avto... bolje novega ker to je pa res najslabsa ideja ce se neme vprasa...

Kaj se ne splača? Jst te čist nič ne razumem.

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Napisal/-a DJRider So okt 21, 2006 7:29 am

Kupiti se 1 avto in ga imeti za dele...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So okt 21, 2006 8:48 am

Kar presenečena nad stanjem te micre, ki si jo podedoval? :shock: Je to še una bolj škatlasta oblika ali že una novejša? Mi smo imeli namreč obe in z nobeno niti približno takih problemov. Nekako se mi zdi (pa ne zamerit) da se z avtom ni dobro ravnalo.... Amortizerje lahko probaš obnoviti, če bo šlo...že to te pride cca 30čukov, potem sklopka cca 40-50, menjalniki so dragi, bremze prav tako...Glede na stanje v katerem je avto, mogoče res raje probaj za ta denar najti avto, ki je bil dobro vzdrževan. Micra te starosti in takih kilometrov ne bi smela imeti vseh teh problemov!
Obey me. You'll be happier.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], mrtwelvetrees in 12 gostov