Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Zlomljena ročka za odpiranje "havbe"

Napisal/-a ezzy Pe okt 27, 2006 6:27 pm

Kot že v naslovu povedano se mi je zlomila ročka za odpiranje havbe pri golfu 4 :x :x odznotraj v avtomobilu.

Je še vedno gor, torej ni se zlomila na polovico ali kaj podobnega, le da ko potegnem gre v prazno, tako da je poknila ročka nekje na notranji strani kjer je priterjena na mehanizem verjetno.

Mi lahko kdo prosim pove kako lahko tole probam sam popravit?

Pa kot prvo kako to sploh dol spravim??

Hvala!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe okt 27, 2006 7:37 pm

pa je neka zajla...

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe okt 27, 2006 9:51 pm

Mogoče je šlo pa sam vpetje ročke, kr to sm že vido.
Ka pa če ročko z eno roko prtisneš not z drugo pa potegneš?je ročka fiksna al...
drugače pa prejšni predlogi
LP Rok

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So okt 28, 2006 12:30 am

od zunaj boš mogu odpret, potem pa:

a) vzet dol mehanizem za odpirat, ga razstavit do konca in _POPOLNOMA_ (!!!) prepucat in če je kaj razrajvelo pobrusit / spurolat. Potem počakat da se čisto posuši če je moker od mokrega pucanja, sestavit, dobro premazat z mastjo in dat nazaj noter (ter novo zajlo / ročko)

b) kupit nov mehanizem in zamenjat (in kzupit novo zajlo)

Če ne boš naredil a/b, se ti bo situacija ponovila. To tega pride, ker se v mehanizmu nabere svinjarija, ta gre zmeraj bolj na težko in zato moraš vedno bolj povlečt ob odpiranju, dokler ne poči zajla / ročka.

Pri materi je blo hecno ker se havbe ni odprlo več kot leto (nekaj mesecev je bil nereg.), že prej je šlo dokaj na silo, potem je pa dobesedno zablokiralo. In sem lahko odprl šele z enim ključem v L obliki ki sem ga zahaklal in se z vso silo obešal na "jeziček" ki ga povleče zajla. Je dobesedno zrustalo skupaj! Pri starih fordih zgleda res ni nič varno pred rjo (ključavnica na pokrovčku za tankat, vsak plehnat del, mehanizem havbe,... :roll: ).

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy So okt 28, 2006 10:54 am

aha, bom probal, kljub temu da dvomim da mi bo uspelo to vse samemu narediti :D.

Drugač je pa šlo res malo težko tole odpirati,sem moral kr orenk potegnit da sem odprl.

Na servisu bi mi pa itak pobrali kakih 20.000SIT za tole ane? če še ne kje več :cry:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov