Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

diferencial???

Napisal/-a Ziggy So okt 28, 2006 2:59 pm

Problem je sledeč. Zadnji teden opažam da mi nekaj tuli (podoben zvok kot turbina), ko dodam plin. Najprej se je to dogajalo v 2. in 4. prestavi, ko sem mal pohodu gas (ne samo pri pospeševanju, tudi med vožnjo), ko sem pa pedalko spustu je pa nehalo. Zdej je pošasi začelo tulit v vseh prestavah ampak čudn je to, da ne ves čas. Se pelješ konstantno in kar naenkrat začne, pol pa dodam mal gasa in z obrati narašča tud ta zvok, dobesedno kot bi imel turbino. Najbulj sumim diferencial, me pa zanima kolk je nevarno nadaljevat z vožnjo, ker sem glih zmetu dnar za novo sklopko in servis in se mi ne da več metat dnarja na avto, ker spomladi gre. gre pa za clio 1.4 rt. hvala za odgovor

FastRider
Nov uporabnik

Napisal/-a FastRider So okt 28, 2006 4:04 pm

a to se je pojavl takoj po zamenjavi sklopke? ka lahko je bla napaka pr montazi pa je to to. lahko ti pa tut samo kaksn jermen ob kej drgne. za diferencjal pa skor dvomm
RIDE OR DIE

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka So okt 28, 2006 4:46 pm

Mogoče pa je menjalnik suh? ( NI OLJA)

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Napisal/-a Ziggy So okt 28, 2006 5:33 pm

ne to je blo že pred menjavo sklopke, ampak ker je bla sklopka že bl na koncu, sm mislu da notr kej drgne, zdej ko je pa sklopka nova notr, pa še kr poje, se pravi ni to. In ja, tud na menjalnik sm pomislu, ampak je olja dost oz. sem ga še mal dolil. čudno je ker se zvok ne pojavlja ves čas, sej pravm ob konstantni hitrosti npr. 60 na uro ga ponavadi ni, pol pa mal gas stisnem in zapoje, ko gas spustim pa spet v redu. sem pa to prvič opazu, ko sem se vozu po enih hudih klancih okoli Olimja, se prav se zvok pojavlja ob večjih obremenitvah.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So okt 28, 2006 5:45 pm

Enak problem sem imel ,ko sem imel R19. Popolnoma isti simptomi ,kot si sam opisal.Motor je bil 1.4 , tak ,da mislim ,da je tudi to isto.Torej ko je bil motor obremenjen je začelo tulit ,ko si gas spustil je blo vredu. Če sem prav razumel mehanika ,ki je to popravljal je nek zobnik al nekaj pač v menjalniku bruslo po ohišju! Zakaj ne vem? Potem pa je blo vredu kak teden ,pol pa spet isto. Tak ,da sem poiskal drug menjalnik in ga zamenjal! Pomoje se ti ga ne spalča dat popravlajt, poišči drugega in zamenjaj! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Napisal/-a Ziggy So okt 28, 2006 5:53 pm

možno, sej sm na menjalnik tud že pomislu, u glavnm more bit nek gibljiv del, sam zdej uprašanje kok časa se bom še lohk vozu, ker februarja kupujem nov avto in bo clio sam še wintervagen. drugač bomo pa probal en rabljen menjalnik (diferencial) nek dobit, jebiga

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So okt 28, 2006 5:56 pm

Jaz sem se vozil po popravilu kaksen teden ,da je zacelo tulit, in mogoce dober mesec ,če me spomin ne vara , da sem ostal brez 2 prestav . LP
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], mrtwelvetrees in 21 gostov