Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Fiat punto cuka

Napisal/-a vipo Sr avg 23, 2006 11:33 pm

Je bilo o tej temi v preteklosti že govora, a nisem našel zadovoljivega odgovora. Torej, avto je letnik 96 in ga že kakšna 2 meseca mal serje. Ni hudega, ampak moti. Vsakič, ko speljujem ali pa pospešujem (ni treba, da prav na hitro) cuka oz. ne pospešuje zvezno temveč s stopnicami. Pri nižjih obratih. Pri višjih dela kot mora. Pojav se pojavi tudi v prostem teku, ko pohodim gas in malo zahrka, pol pa lepo zapoje.
Sem ga imel na servisu, kabli so zamenjani, svečke tudi, bencinski filter tudi, kot tudi lambda sonda (je računalnik prijavil, da je zanič). Nič ni pomagalo. Kakšna ideja?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 11:53 pm

Vrjetno boš moral menat še tuljavo oz. kapo.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če avg 24, 2006 12:20 am

ja najbrž da ga katera od tuljav serje

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če avg 24, 2006 6:39 am

kaj pa pumpa? Ali pa regulator tlaka? Ker pri meni je bilo podobno. Do 3000RPM je avto počasi pospeševal potem je pa potegnu tko kt bi mel turbino in bi le ta zagrabila.
Problem je bil v regulatorju tlaka pri meni. Sem pa prej tudi pumpo menjal in je bilo samo rahlo izboljšanje. Mogoče nebi blo slabo izmerit tlak v sistemu.
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo Če avg 24, 2006 10:01 am

Ne, nč se ne prižiga.
Nekje sem zasledil, da bi bil lahko motorček prostega teka. Samo serviser je rekel, da bi se v tem primeru verjetno drugače obnašal.

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover Če avg 24, 2006 10:05 am

vipo je napisal/-a:Ne, nč se ne prižiga.
Nekje sem zasledil, da bi bil lahko motorček prostega teka. Samo serviser je rekel, da bi se v tem primeru verjetno drugače obnašal.

Ne, motorček prostega teka po mojem ni. Le-ta ne vpliva na pospeševanje, saj dela le ob prostem teku, se pravi okrog 1.000rpm +/- nekaj...Tipično za motorček prostega teka je nihanje obratov ob štandgasu, lahko se dogaja, da težje spelješ (hoče crknt ob speljevanju k ravno zanihajo obrati navzdol)...
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo Če avg 24, 2006 10:11 am

Aha, pol pa to ni, nimam problema, da crkuje.

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo Če avg 24, 2006 11:30 am

ja, bom probal mal te variante, pa povem.

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo So okt 28, 2006 12:41 am

Eto, je trajal, da sem spet našel pot do servisa... Sem bil vmes pri električarju in je rekel, da je nekaj mehanskega, tako da sem šel nazaj do svojega serviserja, ki je zadevo zdaj tudi rešil. In bili so krivi kabli... Smo jih prej izključili, ker sem jih letos že menjal, pa očitno jih je treba tudi večkrat na leto... :shock:
No, sam, da smo rešil 8) , je pa očitno res, da so al svečke al pa kabli glavni razlog za takole cukanje. Se pa ni nič videlo kakšnih iskric, ko sem ponoči gledal v mašino, tako da je ta test mogoče delal pri fičkotih, zdaj pa ne valja više ;) .
Hvala vsem za nasvete!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So okt 28, 2006 10:43 am

Kukr sem jest bral tle po forumu je folk menal kable pol je pa čez cajt spet začel zaje*avat.Ni pa nujno! lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo So okt 28, 2006 11:53 pm

Ja, bomo videl, koliko casa bo zdrzalo. Saj ne, da je bil drag servis (8000 sit kabli in delo), ampak vsak mesec pa tudi ne bi rad tega delal...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov